/

Care au fost mesajele de forță din conferința de presă a lui Nicușor Dan cu care primarul vrea să câștige alegerile prezidențiale din 2025

Prioritățile lui Nicușor Dan pentru România (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)

Prioritățile lui Nicușor Dan pentru România. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat oficial, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la sediul PMB, intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 2025. 

Prioritățile lui Nicușor Dan pentru România

Primarul Capitalei a subliniat necesitatea unei schimbări majore în modul în care statul răspunde așteptărilor cetățenilor:

Citește și: EXCLUSIV Făcut general la 36 de ani de fostul ministru Bode, șeful CS Dinamo a folosit un sistem paralel ilegal de plăți pentru sportivii străini. Printre victime, celebrul antrenor Fuertes (handbal)

„Suntem într-un moment de cumpănă, cel mai dificil moment pe care România l-a avut după Revoluţie (…). Este nevoie de schimbarea fundamentală a modului în care statul răspunde la aşteptările cetăţenilor.”

Potrivit edilului, România se confruntă cu o lipsă de coerență în elaborarea strategiilor naționale, acestea fiind „foarte puţin adaptate la realitate”. El a evidențiat importanța implicării resurselor competente din sectorul public, privat și din diaspora:

„România are resurse foarte importante de competenţă (…), dar statul român nu le-a accesat până acum.”

Bucureștiul și România

Bucureștiul și România, trebuie să fie interconectate, a susținut Nicușor Dan.

În ceea ce privește decizia sa de a candida, la scurt timp după ce a obținut un nou mandat de primar, Nicușor Dan a explicat: „Bucureștenii nu pot trăi bine în Bucureşti, dacă România nu o duce bine.”

El a remarcat că, deși a oferit o direcție clară Bucureștiului, progresul a fost încetinit de problemele fundamentale ale administrației publice din România:

„Viteza cu care am mers nu a fost corespunzătoare și nici nu poate fi, dacă nu se schimbă ceva fundamental în întreaga administrație din România.”

Combaterea corupției și reforma administrației publice

„Interesul public vs. interesul de gașcă”, a fost un alt mesaj puternic al lui Nicușor Dan.

Primarul Capitalei a subliniat că una dintre marile provocări ale României rămâne corupția și funcționarea defectuoasă a instituțiilor:

„Sunt zone întregi în statul român (…) care sunt capturate de grupuri de interese. Ele acționează în interesul găștii și nu în interes public.”

Nicuşor Dan a propus o abordare diferită pentru a combate aceste probleme, bazată pe mecanisme administrative, coagulare politică și justiție, nu doar pe discursuri populiste:

„Nu va fi un concurs de cine strigă mai tare că în România e corupție. Va fi o luptă grea.”

Rolul președintelui

În viziunea lui Dan, președintele ar trebui să fie „mediator și un catalizator al competenței”.

Primarul general consideră că președintele trebuie să fie un lider care înțelege mecanismele administrative, poate negocia coaliții politice și este capabil să identifice și să organizeze competențele existente pentru a crea politici publice eficiente.

În plus, el a subliniat rolul crucial al președintelui în refacerea dialogului între diversele categorii socio-culturale din România:

„Este rolul președintelui să refacă dialogul dintre categorii și să enunțe acele valori care ne unesc.”

Apel către unitate

În contextul dificultăților recente – pandemia, războiul din Ucraina, inflația – Nicușor Dan a punctat importanța leadershipului care promovează dialogul și unitatea, bazate pe valori sănătoase:

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

„Este rolul președintelui să identifice competențele și să propună politicile publice cele mai potrivite pentru principalele probleme ale României.”

Această declarație marchează un nou început în cariera politică a primarului Capitalei, oferind românilor o viziune axată pe competență, integritate și reforme profunde.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

2 Comments

  1. Nicușor,ce vor spune profesorii tăi,Prof Dr.Văduva Ion,Prof.Radu Gologan,ei au văzut în tine un matematician de marcă și tu vrei să ajungi un circar?Păi măi băiatu cu găletușa la malul mării,tu nu te ridici la nivelul comicului Siminică,chiar dacă acesta a murit,lumea ar prefera să revadă spectacolele lui nu circul ieftin al tău ,azi primar al capitalei mâine vreau la Cotroceni,ești o petardă ce explodează de Revelion și atât.

    • Demradulescu, ești un nesimțit. Cred că ți-am mai spus asta. Dar adaug faptul că ori ești plătit să faci comentarii nefavorabile la subiecte serioase, ori ești un prost închipuit.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

19:49„Raisa” de pe TikTok care face propagandă pentru Călin Georgescu și promovează teorii ale conspirației nu a fost niciodată încadrată în Armată, spune MApN
19:46Succes major al libertarianului Milei: Argentina a înregistrat în 2024 primul său surplus bugetar din ultimii 14 ani
18:23Lui Rafila i se cere demisia și de către Alianța Pacienților Cronici din România, care se alătură protestelor săptămânale din fața Ministerului Sănătății
18:06Haosul de la Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice afectează CA-uri din țară
16:11Daniel Constantin, pe vremuri omul lui Dan Voiculescu, de la care s-a și împrumutat, numit în funcția de secretar general al Guvernului
15:09Călin Georgescu anunță că serviciile secrete trec de partea sa și îi amenință pe cei care i se opun: „Pot fi și consecințe!”
12:24Primarul din Ceatalchioi spune că drona rusească a căzut la 150 de metri de case. Ciolacu: „România nu a fost pusă în pericol niciun moment”
11:25Ponta, tot mai ferm de partea lui Călin Georgescu: pârăște România la Trump că aici a avut loc o lovitură de stat
10:50Propaganda lui Georgescu, care vrea să mențină dependența României de Gazprom, demontată: „Un capitol din manualul rusesc de propagandă”
09:14Comunele de la marginea orașelor mari, cenușărese rurale, vor să fie prințese urbane. Dar ar putea fi prea prea scump
08:51Un kilogram de alimente de persoană este aruncat după fiecare perioadă de sărbători de iarnă, adică zeci de mii de tone în toată țara
21:23EXCLUSIV Rafila, ranchiună totală pe dr. Beatrice Mahler: după ce a demis-o de la Institutul de Pneumoftiziologie, a trimis o echipă de control de cinci oameni pentru a o șicana
21:01Pentru demiterea lui Rafila, zeci de mii de semnături pe o petiție Declic. Organizația i s-a alăturat lui Mihăiță Bariz, activist pentru drepturile bolnavilor cronic
20:39Rețeaua de ex-ofițeri SRI, MApN, polițiști și funcționari publici care-l susțin pe Călin Georgescu și i-au organizat rețeaua din teritoriu
18:27Kelemen Hunor atacă dur ministerul Energiei fiindcă se opune cumpărării E.ON furnizare de către o companie maghiară cu legături cu Gazprom