Prime de 10 milioane de euro la Romsilva în ultimele două luni din 2021, scrie jurnalistul Andrei Ciurcanu, pe blogul său.
Prime de 10 milioane de euro la Romsilva
Potrivit lui Ciurcanu, conducerea regiei a motivat acest val de „bonusuri” prin faptul că în 2021 Regia Națională a Pădurilor a marcat 30 de ani de la înființare.
Singurii care nu au primit aceste prime au fost angajații care au înregistrat mai mult de 3 absențe nemotivate la serviciu în 2021. În unele județe, fondul pentru prime ar fi depășit ar fi depășit suma alocată salariilor.
La Romsilva ar urma sa fie daţi afară nu mai puţin de 415 angajaţi. Potrivit sindicatelor din regie, din cei 415 salariaţi care urmează să primească deciziile de concediere, 223 sunt muncitori, majoritatea direct productivi, iar 192 sunt personal TESA, din care 144 reprezintă personal silvic.
Val de concedieri
Sindicatele au contestat în instanță, la Tribunalul București, încă din luna noiembrie a anului trecut, această hotărâre privind concedierile, iar în acest moment există două procese pe rol.
Citește și: Cinci ani de la „Noaptea, ca hoții”: cei care au emis OUG 13/2017 sunt la putere
Cu puțin timp înainte de finalul anului trecut, Consiliul de Administrație al Romsilva a decis în sedință extraordinară schimbarea conducerii. Astfel, în locul directorului general Teodor Țigan, care urma să se pensioneze, a fost numit pentru un mandat de doar patru luni, secretarul de stat de la Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor, George Mierliță. Până în 2021, acesta a fost inginer silvic la Direcția Silvică Vâlcea.
La 22 noiembrie, DNA a anunțat luni trimiterea în judecată a lui Cezar Mihail Răduţă, director adjunct al Romsilva, pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Acesta ar fi angajat un paznic de vânătoare care nu întrunea condiţiile legale, iar în schimbul acestui scenariu ar fi primit un teren în Corbeanca. Răduță deține postul de director adjunct și în prezent.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.