Patronii de la City Grill vor prelua o parte din spațiile de alimentație publică de pe Otopeni, scrie Ziarul Financiar. Aceștia s-au asociat cu PVP Tasty Food şi Albert Fast Delivery, cu venituri de unul, respectiv două milioane lei în 2022, și vor opera, timp de zece ani, 45% din spațiile de alimentație publică de pe Otopeni.
Mai multe clasamente internaționale arată că aeroportul Otopeni este unul din cele mai proaste aeroporturi din lume.
Patronii City Grill vor prelua spațiile de alimentație publică de pe Otopeni
Restul de 55% va fi preluat de Dnata Catering, care are „tradiție” în operarea pe aeroport, arată Ziarul Financiar.
Spaţiile comerciale pentru duty free şi retail de pe aeroportul Otopeni au fost închiriate de compania Lagardere Travel Retail. Pentru vendomate a fost desemnat câştigător Vending Zone, iar zonele pentru schimb valutar sunt închiriate companiei Casa de Schimb Valutar Adriatica & Company.
„Din 2010 şi până recent, businessul de pe Otopeni era împărţit între Dnata Catering şi Millenium Pro Design.
Vechile contracte, semnate din 2010, au fost cu Dnata Catering şi Millenium Pro Design, care în 2022, ultimul an pentru care există date publice, au avut afaceri cumulate de 783 milioane lei, aproape dublu faţă de anul anterior, potrivit informaţiilor de la Ministerul de Finanţe”, mai arată publicația economică.
George Ivan, fost director al CNAB, a fost trimis în judecată marți, 24 octombrie, de procurorii DNA, în dosarul privind închirierea spațiilor comerciale din Aeroportul Otopeni, fiind acuzat de complicitate la trafic de influență și trafic de influență.
DNA susține că, în ianuarie 2022, o persoană deja trimisă în judecată a cerut de la angajatul unei societăți comerciale suma de 10.000.000 euro, prin intermediul lui George Ivan. În schimbul banilor, a susținut că are influență asupra ministrului transporturilor și îl va face să „îndeplinească acte ce intră în îndatoririle lui de serviciu, în legătură cu prelungirea pe o perioadă de cinci ani de zile a contractului de asociere în participațiune pentru exploatarea unor spații comerciale”.
Apoi, pe 3 octombrie 2022, George Ivan a cerut alte 1,2 milioane de euro, susține DNA. Fostul director general și comercial al CNAB a cerut un acord de recunoaștere a vinovăției, dar instanța nu a fost de acord, iar dosarul a fost acum trimis spre judecare la Tribunal București.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.