/

Nicuşor Dan: PSD în Bucureşti – o caracatiţă care se ascunde în spatele unor iepuraşi gigant

PSD - o caracatiţă care se ascunde în spatele unor iepuraşi, spune Nicușor Dan Foto: Facebook

Nicușor Dan, la congresul USR: „Şi ce înseamnă PSD în Bucureşti? Dacă îmi permiteţi o metaforă zoologică, este o caracatiţă (…) care se ascunde în spatele unor iepuraşi gigant”.

Foto: Inquam/ Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a fost prezent sâmbătă la Congresul USR, unde a afirmat că în Bucureşti lupta politică nu se poartă între forţele de stânga şi dreapta, ci între dreapta şi PSD.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

PSD – o caracatiţă care se ascunde în spatele unor iepuraşi

„Noi suntem în aceeaşi paradigmă de 30 de ani. Nu este între dreapta şi stânga. Este între dreapta şi PSD. Şi ce înseamnă PSD în Bucureşti? Dacă îmi permiteţi o metaforă zoologică, este o caracatiţă, împreună cu nişte rechini, care se ascund în spatele unor iepuraşi gigant şi a unor ouă de dinozaur. Şi sunt convins că o să avem cu toţii înţelepciunea politică să ne punem în acord cu ceea ce vor oamenii de la noi şi să nu permitem revenirea la putere a PSD-ului în Bucureşti”, a spus edilul general.

Foto: Inquam/ Octav Ganea

Nicuşor Dan le-a transmis celor prezenţi la congres că se bucură să îi revadă şi a mulţumit USR „pentru decizia corectă” de acum trei ani. De asemenea a mulţumit consilierilor generali USR pentru „colaborarea foarte bună”, inclusiv în ce priveşte închiderea companiilor municipale. Totodată, a declarat că are o colaborare „foarte bună” ci viceprimarul Horia Tomescu şi cu liderul USR Bucureşti, Vlad Voiculescu. În acest sens a făcut referire la proiecte precum consolidarea malurilor lacului Herăstrău şi digitalizarea spitalelor.

„Dar e ceva şi mai important de atât, ceva matematic. Ca să mergi de la minus 50 la plus 50 sau ca să mergi de la zero la plus 100 e acelaşi efort şi îţi cere acelaşi timp. Cu diferenţa că de la minus 50 la 0, nu te vede nimeni. Şi noi am fost în situaţia asta. Şi sunt recunoscător USR, PNL, PMP că am menţinut acordul politic în Bucureşti, în condiţiile în care părea că nu se întâmplă nimic şi aproape toată media spunea că nu se întâmplă nimic. Pentru asta vă mulţumesc încă o dată”, a spus el.

Nicuşor Dan a mai precizat că în momentul în care a preluat mandatul de primar general a găsit „o primărie în faliment”, cu o datorie curentă de trei miliarde de lei şi cu conturile blocate. El a adăugat că Planul Urbanistic General nu era actualizat de 20 de ani, iar contractul era blocat de şapte ani. De asemenea, era „blocat” contractul pentru achiziţia de tramvaie, iar achiziţiile pentru troleibuze şi autobuze electrice erau „eşuate”.

Ratingul Capitalei, peste cel al României

Primarul general a reamintit că agenţia Fitch a acordat recent PMB un rating individual cu patru trepte deasupra ratingului naţional, ceea ce înseamnă că Primăria a „recâştigat încrederea” pieţei financiare şi a mediului privat. El a menţionat că 14.000 de bucureşteni şi-au exprimat până în prezent opinia despre dezvoltarea oraşului, în cadrul consultării publice privind viitorul Plan Urbanistic General.

Totodată, sunt în derulare contractele pentru achiziţia de tramvaie, autobuze electrice, troleibuze, dar şi pentru reabilitarea reţelei de termoficare şi a liniilor de tramvai.

Citește și: La un spital aflat în prag de faliment, directorul financiar are 28.000 lei pe lună. Rafila, acum 15 zile: „Un director financiar într-un mare spital are în jur de 3.000 de lei salariu”

Decizia din 2020 privind candidaturile comune, corectă

„Există un singur lucru care contează în politică, acela de a acţiona aşa cum îţi spun să acţionezi oamenii care ţi-au dat mandatul să acţionezi în numele lor. Noi toţi am fost în situaţia asta în 2020, momentul în care aveam o guvernare PSD-Firea care îşi bătea joc de banul public, care ignora problemele reale ale Bucureştiului, se concentra pe acţiuni de imagine, de faţadă.

Şi atunci a fost o decizie dificilă, dar foarte corectă faţă de aşteptările unui întreg electorat de dreapta din Bucureşti, ca PNL şi USR să decidă un acord politic pentru primari comuni la cele şapte primării din Bucureşti”, a mai spus primarul general. 

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

1 Comment

  1. In situatia actuala, tot ce se discuta in primarii are prea putina legătură cu dorintele sau nevoile cetatenilor. S-ar putea remedia foarte simplu acest fapt daca, pe principiul curtilor cu jurati (juratii sint cetateni alesi aleator) ce dau verdicte in domeniul judiciar, se va proceda la fel și cu primăriile. Se elimina astfel orice incercare de coruptie a autoritatilor iar clasa politica (primarul, consilierii) nu își mai poate impune „prioritatile” (panselute, borduri, asfaltari cu garantie o luna, terenuri de sport în panta….).
    Oricum, democratie nu inseamna sa ia altii decizii pentru tine fără sa iti ceara consimtamintul. Rolul partidelor politice este de a veni cu solutii dar noi trebuie sa fim cei ce aleg ce soluție se pune în practica.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

21:41Șoșoacă cere fanilor ei să nu-l voteze pe Călin Georgescu și explică cum poate fi ea votată: „Facem cu toții pătrățel”
18:24Slovacia: Administraţia prezidenţială a încetat plata indemnizaţiei către ex-preşedintele condamnat pentru fraudă fiscală
16:16Mai mult de un sfert dintre locuitorii Bistriței, inclusiv fostul primar, nu-și achită taxele de salubritate, susține actualul primar
15:46Cum face AUR jocurile Rusiei: se opune înzestrării Armatei Române, dezvoltării NATO și susținerii pentru Ucraina
12:35Răspunsul penibil al lui Ciolacu, întrebat dacă a fost în Franța pe banii Nordis: „Ciolac” înseamnă ciung de mână dreaptă
10:55Grindeanu se leapădă de aeroportul primarului Băluță: nu figurează nici în Master Planul de Transport, nici în Planul Investițional 2021-2030
10:26IT-iștii au câștiguri mari, dar au și cheltuieli: o parte din bani se duc pe ședințe de fizioterapie
10:15Noi semne ale prăbușirii economice: industria auto a căzut cu aproape 7%, cea electronică cu 10%
10:14Anvelopele all-season pot produce surprize neplăcute în iernile din România în condiții de gheață și zăpadă
10:00Anvelopări în bătaie de joc: geamuri care nu se închid, luni de zile fără ferestre, apartamente inundate
23:26Hainele vechi pot ajunge mobilier sau materiale de construcții mai ieftine decât OSB sau PAL
23:15Când intră banii pe cardurile sociale, ultima tranșă pe 2024, și care este suma primită. La nivel național sunt 2,6 milioane de beneficiari
23:06Care sunt cele mai cunoscute diete și regimuri alimentare și care dintre acestea sunt cu adevărat benefice
22:01Zâmbete și voie bună între Trump și Biden la Casa Albă, dar președintele ales nu a dezvăluit, după întâlnire, ce strategie are în legătură cu Ucraina
21:48Un celebru chef rus care se opunea invaziei rusești din Ucraina, găsit mort la Belgrad. Alexei Zimin (53 de ani) s-a stabilit la Londra după ce Rusia a anexat Crimeea