/

Cine este „măcelarul de la Mariupol”, generalul rus care a aplicat aceleași tactici în Siria

„Măcelarul de la Mariupol”, un criminal cu ștate vechi
„Măcelarul de la Mariupol”, un criminal cu state vechi (investigative-report.ro)

„Măcelarul de la Mariupol”, un criminal cu state vechi. Bombardamentele intense asupra orașului ucrainean Mariupol sunt coordonate de generalul-colonel rus Mihail Mizințev, în vârstă de 59 de ani, care este șeful Centrului Național pentru Managementul Apărării, o structură de comandă înființată în 2014 pentru a dirija operațiunile militare ale Rusiei, potrivit autoritățile ucrainene, potrivit G4Media.

„Măcelarul de la Mariupol”, un criminal cu state vechi

După patru săptămâni de asediu, în timpul cărora se crede că 80 la sută din infrastructura Mariupolului a fost distrusă, Serhiy Bratciuk, purtătorul de cuvânt al cartierului general militar din Odesa, a atribuit responsabilitatea pentru atac lui Mizințev.

Citește și: România a intrat oficial în grupul select cu grupuri de luptă NATO pe propriul teritoriu. La 1 februarie, Rusia ceruse ca trupele NATO să părăsească țara noastră

„El a fost cel care a ordonat bombardarea maternității, a spitalului pentru copii, a teatrului dramatic, a caselor civililor”, a declarat Bratciuk. „El este cel care distruge Mariupol, așa cum obișnuia să distrugă orașele siriene”.

Mizințev și-a dezvoltat o reputație de brutalitate în timpul acestui conflict. Într-o convorbire telefonică interceptată și publicată de serviciile de securitate ucrainene săptămâna aceasta, comandantul pare să fi cerut ca unui ofițer subaltern să i se taie urechile ca pedeapsă pentru că nu purta uniforma corectă.

„Uită-te la gunoiul ăla care stă acolo, încruntat cu ochii lui de bovină, arătându-mi fața lui nefericită, mutra lui împuțită”, poate fi auzit Mizințev injurând. „De ce mai servește în continuare? Și de ce ar trebui să-mi pierd timpul cu gunoiul vostru? Dacă ești șeful unei unități, atunci fă un pas în față. De ce nu i-a fost distrusă fața? De ce nu i s-a tăiat urechea? De ce nu șchioapătă până acum?”, spune Mințev.

Înainte de război, 400.000 de personae locuiau în Mariupol, iar în prezent între 100.000 și 200.000 sunt blocate în acest oraș. Conform autorităților locale, circa 20.000 de persoane și-ar și pierdut viața la Mariupol deja în ultima lună. În prezent, cei rămași acolo sunt în plină criză umanitară,fără hrană, apă, energie electrică sau căldură. Rusia că a deportat 15.000 de civili în Rusia din orașul Mariupol.

Mizințev​, implicat în crime în Siria

Mihail Mizințev s-a născut în 1962 în satul Averinskaya, la 650 de kilometri nord-est de Moscova. El a studiat la Școala Superioară de Comandă a Armei Combinate din Kiev înainte de a deveni comandantul unui pluton de recunoaștere în armata sovietică din Germania de Est.

După căderea URSS, a fost trimis în Caucaz pentru a conduce un batalion de pușcași motorizați. Întors la Moscova la sfârșitul anilor 1990, a fost promovat rapid, iar în 2003 era șeful Direcției Operațiuni a șefului Statului Major, însărcinat cu planificarea militară.

În calitate de șef al Centrului Național pentru Managementul Apărării, se bănuiește că a coordonat implicarea Rusiei în războiul civil din Siria începând din septembrie 2015. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a estimat că raidurile aeriene rusești au ucis cel puțin 1.700 de civili, inclusiv 200 de copii, cu precădere în orașul Alep.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

21:10Germania a trimis Ucrainei arme așteptate încă din 2023 (tancuri Leopard și Gepard, sisteme antiaeriene Iris-T și Patriot)
20:57Tupeu șmecheresc al lui Ciolacu: spune că Moș Crăciun îi va lăsa sub brad facturile pentru jet-urile private plătite de Nordis
20:49Vlad Pascu, încadrare juridică schimbată în dosarul „2 Mai”, pedeapsa va crește
20:45Guvernul Ciolacu II a trecut cu doar șapte voturi peste numărul necesar. „Atât s-a putut”, a concluzionat șeful PSD
17:42VIDEO Gigi Becali povestește cum a ajuns în anul III de facultate fără să treacă pe acolo: „M-am înscris acolo, luam note și de 9”
17:24Radu Marinescu, avocatul care fost numit ministru al Justiției, controlat de cuplul Lia Olguța Vasilescu – Claudiu Manda, a încasat sute de mii de lei din contracte cu primari pesediști din Dolj și Gorj
16:35Comisia Europeană a făcut, azi, plăți de zeci de miliarde prin intermediul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă. România a primit niște mărunțiș
16:06În Germania, ca în România: partidele pro-europene s-au aliat și au decis să refuze orice colaborare cu partidele suveraniste
15:53Actorul Denzel Washington s-a botezat la 70 de ani și a primit acceptul să devină preot: „Mi-a luat ceva timp, dar am ajuns aici”
15:46Crin Antonescu se crede „ales”: candidează „pentru că suntem într-o situaţie ieşită din comun, o situaţie dificilă, o situaţie critică”
14:56Noul președinte al Camerei Deputaților, Ciprian Șerban, traseist prin cele mai toxice partide, promovat în PSD de fugarul Ionel Arsene
14:29Crin Antonescu, susținător vehement al lui „Felix”: „Dan Voiculescu, cu partidul lui, cu trustul lui media, acţionează, în opinia mea, corect”
11:25Marcel Ciolacu a fost acceptat de Klaus Iohannis ca premier al noului Guvern
10:41Încă o manipulare a Moscovei: rușii o acuză pe Maia Sandu că plănuiește o „operațiune militară” pentru a controla Transnistria. De fapt, teritoriul separatist aparține Republicii Moldova
10:27Hipnoza începe să fie din ce în ce mai folosită de terapeuții români. Care sunt riscurile acestei proceduri