/

India a intrat în clubul țărilor nucleare care au și rachete hipersonice. „Un moment istoric”, spune ministrul Apărării

India a testat prima rachetă hipersonică (sursa: Facebook/Ministry of Defence, Government of India)

India a testat prima rachetă hipersonică. India a anunțat cu succes testarea primei sale rachete hipersonice, consolidându-și poziția în rândul națiunilor dotate cu tehnologii militare avansate. Ministrul apărării, Rajnath Singh, a declarat că acest test reprezintă o „etapă importantă” pentru capacitățile de apărare ale țării.

India a testat prima rachetă hipersonică

Testul a avut loc sâmbătă, pe insula Abdul Kalam, situată pe coasta estică a Indiei.

Citește și: Apocalipsa fiscală 2025, primele informații concrete: impozit venit – 20%, impozit dividende – 10%, majorarea TVA și impozit progresiv în discuții

Imagini publicate de Organizația pentru Cercetare și Dezvoltare în Domeniul Apărării (DRDO) au surprins momentul în care racheta a fost lansată, luminând cerul nopții.

„Este un moment istoric care plasează India printre națiunile ce dețin tehnologii militare critice și avansate”, a subliniat ministrul apărării.

Contextul global al armelor hipersonice

India devine astfel membră a unui grup restrâns de țări, alături de SUA, Rusia, China și Coreea de Nord, care au testat sau dezvoltat tehnologii hipersonice.

Acest anunț vine la scurt timp după ce China a prezentat noi capacități militare, inclusiv avionul de vânătoare „invizibil” J-35A și drone avansate, într-un salon aeronautic.

Alianțe cu țările occidentale

În ultimii ani, India și-a întărit relațiile de apărare cu statele occidentale, în special prin alianța QUAD, din care fac parte SUA, Japonia și Australia.

Această cooperare are ca scop contracararea influenței Chinei în regiunea Indo-Pacifică.

Achiziții militare din Rusia

În paralel, India continuă să achiziționeze echipamente militare rusești, inclusiv sistemele avansate de apărare antirachetă S-400.

Aceste achiziții au atras atenția SUA, care au amenințat cu sancțiuni împotriva acestui acord de miliarde de dolari.

Importanța testului pentru India

Testul reușit al rachetei hipersonice evidențiază ambițiile Indiei de a deveni un jucător major pe scena globală a apărării.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Dezvoltarea acestei tehnologii sofisticate reprezintă nu doar un pas înainte pentru securitatea națională, ci și o declarație privind poziția strategică a Indiei în regiune.

Prin acest test, India își consolidează statutul de putere militară emergentă și trimite un mesaj clar rivalilor săi, inclusiv Chinei.

Dezvoltarea rachetelor hipersonice subliniază angajamentul țării de a se alinia la standardele tehnologice ale marilor puteri globale.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

21:23Liderul extremei drepte austriece, posibil cancelar, vrea imigrație „zero”: „Vom construi Austria noastră ca o fortăreaţă cu cereri de azil respinse, avize de expulzare şi zboruri charter”
21:09Marș al femeilor la Washington împotriva învestirii lui Trump, dar de dimensiuni mult mai reduse decât cel de la prima învestire, în 2017
20:58Germania, dispusă să trimită trupe în Ucraina pentru a securiza zona tampon dintre forțele ruse și cele ucrainene dacă se ajunge la un acord de încetare a focului
20:47George Simion speculează la maximum anularea alegerilor: proteste AUR în aproape toată țara, în fața prefecturilor
20:47Statul român plătește o sumă astronomică pentru chirii: peste 100 de milioane de euro pe an, spune fostul ministru Câciu
15:51Acordul de încetare a focului în Gaza intră în vigoare duminică la ora locală 08.30. Ambele părți vor elibera deținuți
15:43Sindicaliștii de la Cartel Alfa, avertisment dur pentru Guvern: „Clasa politică se joacă cu chibriturile lângă butoiul de pulbere care poate exploda în orice moment”
15:34Rusia își consolidează armata pentru un atac asupra NATO în anii următori, avertizează un general de la vârful Apărării germane
14:23Traian Băsescu își bate joc de liderii PSD-PNL: „Dacă alături de Crin şi Victor Viorel va veni şi Marcel pe trotinetă sau cu o oală cu sarmale pe cap…”
14:05Nicușor Dan vrea să lanseze un site de donații pentru campania sa la prezidențiale. Suma de care crede că ar avea nevoie: 2-3 milioane de euro
13:27Călin Georgescu îl plagiază pe Stalin și face lobby pentru Moscova: canalul Marea Neagră – Marea Caspică, un proiect grandoman susținut de Rusia
10:31VIDEO Preot și profesor de religie, propagandă legionară și pro-Călin Georgescu pentru elevi de liceu
10:22Din ce în ce mai multe lanuri instagramabile: prognozele meteo îi fac pe fermieri să cultive rapiță în dauna altor culturi
10:16Cea mai săracă regiune a României (nord-est) a împrumutat statul cu peste 1,7 miliarde de lei în 2024
10:07Dascăl la una din bisericile mari din Iași, arestat pentru agresiune sexuală asupra unei minore