Doar două femei împotriva „revoluționarului” Ciolacu. Dosarul in rem aflat în lucru la DNA privind certificatele de revoluţionar, care îl viza și pe liderul PSD Marcel Ciolacu a fost clasat în martie a.c., pentru că „fapta nu este prevăzută de legea penală”.
Conflicte inventate cu Miliția
Dar cum a ajuns Ciolacu să facă revoluție la Buzău?
Potrivit documentelor din dosarul său de revoluționar, „pe 22 decembrie 1989, Marcel Ciolacu le-a propus colegilor de serviciu să meargă la Consiliul Județean al PCR. Pe drum, Poliția (în ’89, era vorba de Miliție – n.r.) a încercat fără succes să-i oprească. Apoi a intrat în sediul PCR împreună cu alți cetățeni și s-au organizat în CFSN (Consiliul Frontului Salvării Naționale, structura provizorie de conducere formată atunci în toate județele din țară – n.r.).”, arată Recorder.
Aceeași publicație notează și că „Declarația este nu doar ambiguă, ci și presărată cu minciuni. În orașul Buzău, populația a ieșit în stradă după fuga lui Ceaușescu (22 decembrie, ora 12.10) și nu există nicio informație despre vreo confruntare a manifestanților cu Poliția (Miliția – n.r.). De asemenea, numele lui Marcel Ciolacu nu apare pe componența CFSN întocmită la Buzău în acele zile.”.
Doar două femei împotriva „revoluționarului” Ciolacu
Când pentru certificatele de revoluționar s-a decis să se dea și bani, actualul șef al PSD a cerut să-i fie preschimbat și lui documentul (condiție pentru primirea banilor). „Lui Marcel Ciolacu îi vine rândul pe 20.03.2019 (la discuția despre preschimbare – n.r.), cererea sa fiind aprobată cu o majoritate de 3 la 2. Cei care votează pentru sunt Laurențiu Coca și alți doi oameni pe care el îi angajase în instituție. Se opun Athena Piceava și Irina Leulescu, reprezentante ale departamentului juridic și responsabile cu verificarea legalității.
În procesul-verbal al comisiei, cele două femei au notat că din actele existente în dosarul lui Marcel Ciolacu nu rezultă că acesta ar fi ocupat sediul Palatului Comunal înainte de fuga dictatorului, deci nu se încadrează în lege. Imediat după aceea, Athena Piceava este scoasă din comisie, iar Irina Leulescu își dă singură demisia.”, mai arată Recorder în articolul menționat.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.
[…] Citește și: Cele două femei care s-au opus ca Ciolacu să primească certificat de revoluționar care îi dăde… […]