/

Cea mai mare pensie din România: 20.000 de euro, după recalculare. Este încasată de un pensionar din sistemul bancar cu numai 18 ani de cotizare

Cel mai bogat pensionar din România (sursa: Facebook/Ministerul Muncii și Solidarității Sociale)

Cel mai bogat pensionar din România. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a dezvăluit, la Prima TV, că cea mai mare pensie în România se ridică la suma de 100.000 de lei lunar, aproximativ 20.000 de euro. 

Cel mai bogat pensionar din România

Pensia este încasată de un fost angajat în sistemul bancar, care a contribuit la sistemul de pensii doar 18 ani. ”Are cea mai mare pensie din România fiindcă contribuţiile au fost foarte mari”, a explicat ministrul Muncii.

Citește și: Mănăstire o întreabă pe Lasconi dacă a lucrat cu șeful SRI Radu Timofte după ce șefa USR a spus că vrea să știe dacă secretarul general adjunct al PNL a fost „colaborator al serviciilor”

”Cea mai mare pensie este din sistemul public, este pe contributivitate. 

Este o pensie a unui asigurat care a lucrat în domeniul financiar-bancar, care are un stagiu de cotizare de 18 ani, dar cu contribuţii foarte mari. 

Are cea mai mare pensie din România fiindcă contribuţiile au fost foarte mari. 

În urma unei contribuţii substanţiale, are cea mai mare pensie din România, care e undeva în jurul a 100.000 RON, adică aproximativ 1 miliard de lei vechi”, a spus ministrul Muncii în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV.

Nu este Isărescu!

Simona Bucura-Oprescu a fost întrebată dacă e vorba de guvernatorul BNR Mugur Isărescu. ”Nu. Vorbesc de domeniul financiar-bancar într-o instituţie privată. Este o instituţie bancară care nu a falimentat în anii 90, este o instituţie bancară cu reputaţie prestigioasă, cu o cotă mare de piaţă şi astăzi când vorbim”, a explicat ministrul Muncii.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

De asemenea, Simona Bucura Oprescu a mai fost întrebată dacă, din postura de ministru social-democrat, consideră că e corect ca un profesor să aibă 3.000 de lei pensie pe lună după 40 de ani de muncă, iar un bancher să aibă 20.000 de euro după 18 ani de muncă.

„Consider că e corect faptul că profesorilor, datorită noii legi, le-au crescut veniturile din pensii. Cunosc un număr mare de profesori care mi-au mulţumit că au primit decizii de recalculare cu o pensie mult mai mare. Incorect a fost ca ani la rândul profesorii să primească salarii mici. Primind salarii mici, şi pensiile profesorilor au fost mici”, a conchis Simona Bucura-Oprescu.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

10 comentarii

  1. Doamna Ramona Emilian,aveți posibilitatea să o abordați pe Dna ministru Simona și să ne spună și nouă prostimii cu ce suma a cotizat,contribuit acest bancher?mi se pare exagerată pensia,nici Madame Tatoiu nu ajunge la jumătate.Oricum,de mâine că e duminică ,din mărirea de 200 de lei la pensie la recalculare,voi aprinde o lumânare pentru acest bancher,pentru sănătatea lui,sictir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

21:41Paleologu, critici dure către USR: „Prostia de partid a prevalat, Lasconi a picat testul capacității de a depăși tribalismul”
20:58Concursul „Pasărea Anului”, organizat în Noua Zeelandă, are drept câștigător un pinguin: Hoiho cel cu ochii galbeni
20:48„Jignire” pentru Ciolacu: Buzăul face parte din Moldova, cel puțin din punct de vedere seismic. Directorul Institutului pentru Fizica Pământului: Cutremurul din Buzău face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea
20:40Înregistrările cu patroni făcute pe ascuns de angajați pot fi folosite în litigii de muncă, a decis Înalta Curte
20:34Boris îneacă Europa: furtuna excepțională abătută asupra Europei Centrale și de Est aduce noi inundații de amploare
20:28Femeile care nu poartă văl nu vor mai fi „deranjate” de poliția moravurilor, promite noul președinte iranian
20:22Cutremur de 5,4 grade în județul Buzău, resimțit și la București, dar și în Republica Moldova
19:19EXCLUSIV Aflat în vizorul DNA pentru relația cu generalul Dumitru Dumbravă (ex-SRI), afaceristul Tufan vinde terenuri de 4,8 milioane de euro și sponsorizează un partid cu 750.000 lei
17:42Antena 3 susține că Klaus Iohannis ar putea candida la Senat, pentru PNL. Liberalii neagă: „Nu s-a discutat în PNL acest lucru”
17:36Moscova amenință ONU și Crucea Roșie: Să nu accepte invitația Ucrainei de a se deplasa în Kursk
17:29Ce problemă mai are Trump: Taylor Swift. Candidatul republican a scris că o „URĂȘTE” pe artistă
17:22Germania a suspendat Schengen-ul terestru de luni, 16 septembrie. Controalele la frontieră, valabile șase luni
17:20România, țara din UE cu cel mai mare procent al persoanelor suferind de sărăcie severă – Eurostat
17:16Deputata Raisa Enachi susține că a fost bătută în propriul birou de consilieri AUR, de față cu polițiști locali. Enachi a intrat în Parlament pe lista AUR, dar a părăsit partidul
17:10Cât dă social-democratul Ciolacu pentru un decedat în inundații: 10.000 de lei