Planul lui Burduja pentru „Bucureștiul Coolt”. „Bucureștiului îi lipsește astăzi o identitate clară, care se construiește și prin modul în care administrația locală se raportează la cultura din orașul nostru. Doar cu o viziune coerentă și structurată putem dezvolta un mediu cultural vibrant în Capitala României.”, spune Sebastian Burduja într-o postare pe Facebook.
Planul lui Burduja pentru „Bucureștiul Coolt”
„Înțeleg frustrarea artiștilor, actorilor și a oamenilor de cultură, dar și a publicului, care este adesea lipsit de plăcerea artei în toate formele sale. Știu cât de greu este să creați și să vă desfășurați activitatea într-un oraș care nu vă oferă suficient sprijin.
Propunerea mea, Bucureștiul Coolt, este parte integrantă a Schimbării Bucureștiului. Aceasta înseamnă renașterea și redefinirea identității culturale a Capitalei prin proiecte de anvergură, evenimente și revitalizarea spațiilor urbane neglijate. Vreau să transformăm Bucureștiul într-un hub cultural de talie europeană, unde creativitatea și inovarea să fie la ele acasă.
Trebuie să valorificăm patrimoniul cultural al Capitalei și să creăm noi oportunități pentru artiști, în special pentru cei tineri. De asemenea, trebuie să încurajăm diversitatea culturală, astfel încât publicul să aibă o gamă largă de opțiuni. Este nevoie de investiții în infrastructura culturală, de reorganizarea instituțiilor pentru o mai bună gestionare a resurselor și de un parteneriat solid între administrație și mediul privat pentru a sprijini inițiativele culturale locale.
7 angajamente pe care le am pentru un București Coolt:
1. Creșterea bugetului alocat culturii și gestionarea mai eficientă a resurselor pentru a prioritiza investițiile și proiectele culturale.
2. Începerea construcției unei noi săli de concerte, Sala „Sergiu Celibidache”.
3. Preluarea Sălii Palatului la Primăria Capitalei și începerea imediată a lucrărilor de modernizare.
4. Organizarea unui festival de film al orașului pentru a atrage și mai mulți iubitori de artă cinematografică.
5. Reconversia unor spații industriale în spații culturale multifuncționale, cum ar fi Uzinele Electrica și Autogara Filaret.
6. Modernizarea și consolidarea sălilor de teatru cu risc seismic.
7. Numiri la conducerile instituțiilor de cultură din subordinea PMB doar prin concurs, în termen de maxim șase luni de la începerea mandatului, în conformitate cu legea.”, se arată în postarea candidatului PNL.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.