Aeroportul Kansai, decenii fără bagaje pierdute. Aeroportul Internațional Kansai din Japonia, care deservește regiunea cu orașele Osaka și Kyoto, se laudă cu o performanță remarcabilă: niciun bagaj pierdut în trei decenii de activitate. Totuși, pentru personalul aeroportuar, acest record este doar o consecință firească a respectării riguroase a procedurilor.
Aeroportul Kansai, decenii fără bagaje pierdute
Tsuyoshi Habuta, supraveghetor la CKTS, companie de manipulare a bagajelor, explică: „Respectăm regulile și procedurile, fără a recurge la o instruire specială.”
Echipa sa gestionează zilnic peste 3.000 de bagaje, inclusiv obiecte fragile și echipamente voluminoase, cum ar fi schiuri și plăci de surf, predate direct pasagerilor pentru a evita riscuri.
Livrarea rapidă a bagajelor
Angajații plasează bagajele pe banda rulantă în termen de 15 minute de la sosirea avionului, asigurând o livrare rapidă și reducerea stresului pentru călători.
Această eficiență a contribuit la recunoașterea recentă a aeroportului Kansai drept cel mai bun din lume în livrarea bagajelor, distincție acordată de Skytrax, organism de evaluare a aeroporturilor din Marea Britanie.
Devotamentul personalului
Desigur, aeroportul Kansai beneficiază de un număr relativ redus de pasageri în tranzit, însă acest lucru nu diminuează „devotamentul incredibil” al personalului său, subliniază Benoît Rulleau, codirector general al aeroportului.
Totodată, progresul tehnologic a redus semnificativ rata de bagaje pierdute la nivel global, ajungând la 6,9 bagaje greșit direcționate la 1.000 de pasageri, conform Nicole Hogg, responsabilă pentru bagaje la Sita.
Cu un trafic de 25 de milioane de pasageri internaționali anual, Aeroportul Kansai și-a reluat nivelul de activitate pre-pandemie și se pregătește pentru Expoziția Universală din 2025, când se preconizează să atingă capacitatea de 40 de milioane de pasageri pe an, conform estimărilor lui Rulleau.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.