/

Noul șef al Pentagonului va fi un suspect de alcoolism și hărțuire sexuală. Până și câțiva republicani au votat împotriva lui Pete Hegseth

Controversatul Pete Hegseth, șef al Pentagonului (sursa: Facebook/Pete Hegseth)

Controversatul Pete Hegseth, șef al Pentagonului. Nominalizarea lui Pete Hegseth, propunerea lui Donald Trump pentru funcția de secretar al Apărării, a fost aprobată cu dificultate vineri de Senatul american, în ciuda acuzațiilor de agresiune sexuală, consum excesiv de alcool și lipsei de experiență. 

Republicani, împotriva nominalizării

Decizia a fost luată la limită, cu votul decisiv al vicepreședintelui J.D. Vance, care a fost necesar pentru a debloca paritatea 50-50 din Senat.

Citește și: Campania lui Ciolacu și deficitul lăsat în urmă îngroapă România: S&P a schimbat perspectiva de rating a României de la stabil la negativ. Urmează treapta „Junk”

Deși republicanii dețin o majoritate de 53 de locuri în Senat, trei dintre aceștia au votat împotriva lui Hegseth, printre care Mitch McConnell și Lisa Murkowski. 

Aceasta din urmă a declarat că nominalizarea ridică „îngrijorări considerabile”, menționând opoziția anterioară a lui Hegseth față de prezența femeilor în trupele de luptă, poziție pe care acesta susține că a revizuit-o recent.

Controversatul Pete Hegseth, șef al Pentagonului

Cunoscut ca prezentator la Fox News, Hegseth, în vârstă de 44 de ani, urmează să preia conducerea Pentagonului, un minister cu un buget anual uriaș de 850 de miliarde de dolari și aproximativ trei milioane de angajați. 

În timpul audierilor de confirmare, el a declarat că intenționează să restabilească o „cultură războinică” în armata americană, criticând ceea ce consideră a fi o orientare prea „woke” și de stânga a Pentagonului.

Nominalizarea lui Pete Hegseth a stârnit proteste intense, alimentate de acuzații de agresiune sexuală din 2017. 

Deși Hegseth neagă orice relație neconsensuală, un acord financiar de 50.000 de dolari încheiat cu acuzatoarea sa a ridicat semne de întrebare.

Criticile senatorilor

În timpul audierilor, senatoarea Elizabeth Warren l-a acuzat de comportament nepotrivit din cauza consumului excesiv de alcool. 

Ea a relatat un incident în care Hegseth ar fi fost atât de beat încât a cântat cântece islamofobe într-un bar.

Criticii, inclusiv senatoarea Tammy Duckworth, au evidențiat lipsa de experiență a lui Hegseth pentru a conduce un portofoliu de o asemenea importanță. 

Duckworth, un fost pilot de elicopter de luptă rănit grav în Irak, a fost unul dintre cei mai vocali opozanți ai nominalizării.

Reacțiile publice și politice

Nominalizarea lui Pete Hegseth a polarizat opinia publică și clasa politică. 

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

În timp ce Donald Trump l-a apărat cu fermitate, numindu-l „un om de bine”, opoziția democrată și chiar o parte din republicani au subliniat că alegerea sa nu respectă standardele morale și profesionale necesare pentru această funcție.

Planurile sale de a schimba direcția ideologică a armatei americane vor fi monitorizate îndeaproape, iar presiunea publică rămâne ridicată.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

17:42Anularea alegerilor de către CCR ar trebui reglementată mai clar, cere Comisia de la Veneția
17:26Consumul de substanțe psihoactive la volan este infracțiune doar dacă este afectată capacitate de a conduce autovehiculul, a decis Înalta Curte
17:17Nicușor Dan nu renunță la candidatura la prezidențiale în favoarea Elenei Lasconi. Ghinea îl critică: Nu e fair-play
17:08Ministra Culturii se gândește să interzică scoaterea din țară a „obiectelor inestimabile” după furtul pieselor tezaurului dacic
16:57Salariu mediu uriaș, de 9.000 de euro lunar, la ANRE, atrage atenția APCE. Banii provin din facturile de electricitate
14:58Tezaurul încaieră coaliția: Raluca Turcan, atac dur la premierul Ciolacu și la prietenul său, Lucian Romașcanu
14:47Dizolvările sau radierile de companii au crescut cu 17%, în România, în 2024
12:11Moguli penali, securiști și vechi abonați la banii statului: rețeaua care-l susține fățiș pe Călin Georgescu
11:18Hidroelectrica a plătit 16 milioane de lei pentru sponsorizări, arată Burduja. Pe ce a cheltuit banii compania de stat: „Proiectul Sfântul Paisie”
10:08Cel mai cunoscut expert olandez în furturi de artă explică de ce nu sunt paznici de noapte la muzeele din nordul Europei
09:58Mercenari români, blocați în RD Congo, la Goma, de rebelii care avansează. Românii, duși în Africa de Horațiu Potra, aliatul lui Călin Georgescu
09:46Columbia a cedat amenințărilor lui Trump: Bogota acceptă să-și primească înapoi cetățenii care au ajuns ilegal în SUA
09:37„Școala altfel” și „Săptămâna verde” ajută elevii sau mai degrabă în încurcă? Depinde pe cine întrebi
09:31Încălzirea centralizată, rețeta pentru faliment: la Iași, costul gigacaloriei crește 130%
09:24Tragicomedie cu 112: victimă a unei agresiuni, un bărbat a murit pentru că echipajul de pe ambulanță nu a reușit să-l găsească