Propagandista lui Călin Georgescu, Anca Alexandrescu, a fost o sinecuristă promovată de Victor Ponta în poziții pentru care nu avea nici o calificare și beneficiară indirectă a uneia din cele mai mari țepe PSD-Ponta, uitata afacere Petromidia.
În perioada în care se făcea aranjamentul dintre guvernul Ponta și Rompetrol, din mai 2012 la final de 2015, Anca Alexandrescu a lucrat pentru acest guvern, cu rang de secretar de stat, pentru comunicare.
Anca Alexandrescu, sinecuristă și beneficiară a uneia din cele mai mari țepe PSD-Ponta
Anca Alexandrescu, care de facto a lucrat pentru PSD din 1996 în 2019, a absolvit o așa numită „Școală superioară de jurnalistică”, în 1995, când avea circa 22 de ani, și Dreptul, la Universitatea Ecologică, când avea circa 30 de ani.
Cu aceste calificări, PSD a plasat-o în diverse consilii de administrație ale unor structuri de stat.
Anca Alexandrescu a făcut parte din:
- în 2019, a făcut parte din consiliul de administrație al Romaero – compania a minsiterului Economiei, parte a industriei aviației – unde încasa circa 2.500 de lei pe lună
- din 2016 a fost plasată în Fondul Român de Contragarantare, de unde lua 7.200 de lei/lună
- în 2015 l-a înlocuit pe Cristian Socol din consiliul de administrație al IOR
- în 2016 făcea parte din consiliul de administrație al companiei de înzestrare cu armament, Romarm
Însă cea mai mare lovitură a fost plasarea ei ca PR al KazMunayGas între iunie 2016 și mai 2017, unde a câștigat 10.000 de euro pe lună, potrivit Newsweek România. „Niciun șef de PR de pe piața din România nu câștigă această sumă netă lunar de la o singură companie, salariul pentru o astfel de poziție fiind în jurul sumei de 5.000 de euro net”, scria atunci această publicație.
Afacerea KazMunaiGas a fost una din cele mai scandaloase afaceri ale guvernării Ponta: prin memorandumul încheiat la 22 ianuarie 2014, statul român se retrăgea din procesul cu KazMunaiGaz şi renunţa la o creanţă de aproape 600 milioane dolari în schimbul unei plăţi de 200 de milioane USD, plus înfiinţarea unui utopic fond de investiţii de un miliard. Acest fond de investiții nu pare să fi funcționat vreodată.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.