/

EXCLUSIV Călin Georgescu, sediu de campanie în vila președintelui Partidului LEU. În Consiliul Consultativ al partidului – fostul spion DIE (ex-adjunct SIE după ’89) Gheorghe Dragomir, și generalul Dan Voinea 

Călin Georgescu, legături cu spionajul comunist
Călin Georgescu, legături cu spionajul comunist (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)

Călin Georgescu, legături cu spionajul comunist. Câștigătorul primului tur al alegerilor prezidențiale din România folosește ca locuință provizorie și sediu de campanie o vilă din Izvorani.

Aceasta este deținută de tânărul politician Andy Constantin Lupu, președintele Partidului Lege Educație Unitate (LEU). Tatăl său, profesorul universitar Constantin Lupu, predă la Universitatea de Studii Europene din Chișinău, condusă de rectorul Iurie Sedletchi, șeful masonilor din Republica Moldova.

Citește și: CCR îl va elimina pe Călin Georgescu din alegeri, turul doi va fi între Lasconi și Ciolacu, spune profesorul Cristian Preda, care invocă o analiză juridică

Profesorul Constantin Lupu a fost consilier la Departamentul Românilor de Pretutindeni în mandatul de președinte al pesedistului Gheorghe Cârciu, celebrul „ospătar cu Bentley” și prietenul „foarte bun” al lui Paul Stănescu, actualul secretar general al PSD. 

Vilă cu piscină la Izvorani

Andy Constantin Lupu (24 de ani), președintele Partidului Lege Educație Unitate, a cumpărat în aprilie 2020 o vilă de 313 mp la Izvorani (Ciolpani, Ilfov), dotată cu o piscină de 55 mp și o anexă din lemn de 44 mp.

Vila în care Călin Georgescu și-a stabilit locul conferințelor de presă (sursa: Google Maps)

Totul, pe un teren de 1.513 mp împrejmuit parțial cu un gard de beton, conform Cărții Funciare consultate de către DeFapt.ro.

Aici și-a stabilit cartierul general Călin Georgescu, candidatul independent la alegerile prezidențiale. Tot aici a făcut prima declarație de presă la scurt timp după câștigarea primului tur al alegerilor prezidențiale.

Andy Lupu deține o casă impunătoare în localitatea Izvorani, dar afacerile lui sunt la început de drum.

Podcastul „suveraniștilor”: „În Gura Lupului”

El este patronul și administratorul firmei Wolf Investment Group SRL, societate pe care a preluat-o integral de la tatăl său, Constantin Lupu. Obiectul principal de activitate este „alte activități servicii privind tehnologia informației”.

În anul fiscal 2023, firma a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 130.000 lei și un profit de doar 2.512 lei, totul cu un singur angajat. Afacerea i-a mers prost în anul fiscal 2022, când a raportat pierderi de peste 125.000 lei la o cifră netă de afaceri de aproape 150.000 lei. 

O altă firmă în care a fost implicat Lupu jr este Cinematica Media Solution SRL, condusă în prezent de fotograful Marian Sprianu și editorul video Nicolae Petcu. Această societate are în portofoliu podcast-ul „În Gura Lupului„, realizat de Constantin Lupu și de fiul lui, Andy.

Printre invitații la acest podcast s-au aflat mai multe nume celebre din conducerea serviciilor secrete de informații românești, dar și, în mod repetat, candidatul Călin Georgescu, cel care locuiește temporar în casa familiei Lupu. 

Partidul LEU, rezultatul unei dezamăgiri

Partidul Lege Educație Unitate (LEU) a fost înființat de Andy Constantin Lupu, Cosmin Matache și Ion Brad.

„Noi, membrii fondatori LEU, suntem profund dezamăgiți de modul în care am fost tratați în alte partide în care ne-am înscris inițial cu entuziasm, în dorința de a ridica semnificativ nivelul clasei politice românești”, se menționează în singurul comunicat postat pe site-ul partidului LEU.

Așa cum am menționat anterior, Andy Constantin Lupu deține funcția de președinte al LEU. Vicepreședintele partidului LEU este senatoarea Rodica Boancă, cea care și-a dat demisia din AUR în vara anului trecut.

Funcția de secretar general i-a revenit Patriciei Vasilache, consultant pentru dezvoltarea afacerii și consilier pentru dezvoltare personală.

Șeful LEU Ilfov, candidat DREPT

Mai mulți reprezentanți ai partidului LEU promovează în mediul online mesaje de susținere a candidatului Călin Georgescu.

Președintele Filialei Ilfov a partidului LEU este condusă de Cosmin Matache.

Acesta candidează din partea partidului DREPT, condus de fostul europarlamentar USR Vlad Gheorghe, la alegerile parlamentare. 

Călin Georgescu, legături cu spionajul comunist

Partidul LEU are un Consiliu Consultativ din care fac parte, printre alții, profesorul Cătălin Turliuc, doctor în istorie la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și prințul Dimitrie Sturdza.

Dar și Valeriu Cerba – doctor în drept și prorector al Universității de Studii Europene din Republica Moldova. Acesta spune într-un interviu că în 1992 a luptat la Nistru împotriva „cotropitorilor ruși”.

Tot în Consiliul Consultativ îi regăsim pe generalul de brigadă Gheorghe Dragomir, fost spion și ulterior adjunct al Serviciului de Informații Externe, dar și pe generalul Dan Voinea, fostul procuror militar cunoscut pentru dosarul Revoluției. 

Comisia de Arbitraj și Etică este condusă de Audrey Musaev, licențiată în Afaceri internaționale și economie. Aceasta a absolvit Palm Beach State College în SUA, apoi și-a luat licența în drept și afaceri internaționale la Bar Ilan University din Tel Aviv. Ulterior a făcut un master în relații internaționale și politici publice la The American University of Paris.  

Constantin Lupu, profesor în Republica Moldova

Constantin Lupu este doctor în științe economice și șeful catedrei Finanțe și Contabilitate a Universității de Studii Europene din Republica Moldova, dar și unul dintre susținătorii fideli și votanți ai lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale. Universitatea de Studii Europene din Republica Moldova este condusă de Iurie Sedletchi, șeful masonilor din Republica Moldova.

Din CV-ul lui Lupu senior, postat pe site-ul universității moldovenești, aflăm că a absolvit Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași, în anul 1996. În perioada 2005-2006, a făcut un master în Securitate și Apărare Națională la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

Ulterior, a mai făcut două mastere (administrație publică, respectiv inginerie comercială) la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași. A devenit doctor în științe economice în anul 2014, după ce și-a făcut lucrarea la Institutul Național de Cercetări Economice al Academiei Române.  

Afaceri private și funcții publice

Pe contul său de LinkedIn, Constantin Lupu a menționat că a intrat în câmpul muncii în august 1993, direct ca manager al firmei International Business Corporation SRL, apoi a fost președintele companiei S.V.M.H & Securities SA din Iași.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

În perioada 2000-2003 a condus compania Wolf Inn, iar de acolo a ajuns la SSIF NHL Securities SA. Începând cu anul 2008 și-a condus propria firmă, Wolf Investment până în 2012.

În acel an, liberalii l-au instalat șef interimar la Protecția Consumatorilor Brașov.

În 2013, și-a depus candidatura pentru șefia PNL Brașov.

Tot în anul 2013 a plecat de la Protecția Consumatorilor Brașov și a ajuns consilier în Corpul de Control al ministrului Mediului.

De la Mediu, s-a transferat pe o funcție de consilier la Ministerul Economiei. Apoi, dintr-o dată a fost angajat ca lector la Universitatea de Studii Europene din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

3 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

15:05EXCLUSIV Pacienții operați la „Marius Nasta”, mutați după intervenție la ATI prin curtea spitalului pentru că DSP refuză să autorizeze nouă paturi noi de terapie intensivă
14:58Planul lui Bolojan de reducere a cheltuielilor statului: mai puțini parlamentari, tăierea subvenției pentru partide, ministere desființate
14:40CCR face iar jocurile PSD: a cerut renumărarea voturilor de la primul tur al prezidențialelor, ceea ce o poate scoate din joc pe Elena Lasconi
12:45EXCLUSIV „Suveranist” de la Partidul LEU, pe lista DREPT pentru Camera Deputaților. Președintele LEU i-a dat o vilă lui Călin Georgescu drept sediu de campanie
12:17TikTok a eliminat, până după turul întâi, 66.000 de conturi false care postau în limba română, fără să precizeze dacă aveau legătură cu campania electorală
12:01Primarii PSD din Neamț spun că, duminică după-amiaza, li s-a cerut să dirijeze voturi către Georgescu, ca să nu intre Lasconi în turul II – presa locală
11:20Pensionarii pesediști ar putea opri ascensiunea extremistului Georgescu – analiză. Peste 30% dintre alegătorii între 18 și 24 de ani au votat cu acesta
11:18EXCLUSIV Călin Georgescu, sediu de campanie în vila președintelui Partidului LEU. În Consiliul Consultativ al partidului – fostul spion DIE (ex-adjunct SIE după ’89) Gheorghe Dragomir, și generalul Dan Voinea 
10:26CCR îl va elimina pe Călin Georgescu din alegeri, turul doi va fi între Lasconi și Ciolacu, spune profesorul Cristian Preda, care invocă o analiză juridică
10:20Producția industrială a scăzut atât de puternic încât a ajuns la nivelul din 2014, spune economistul șef al ING. Prețul la energie, de trei ori mai mare ca în Suedia
09:26Preotul Chifan, care bate femei în curtea mănăstirii, campanie asiduă pentru Călin Georgescu. Clipuri antioccidentale, virale
09:14Aplicația pentru TikTok prin care Călin Georgescu ar fi plătit influenceri spune că nu a lucrat cu candidatul. De unde vin banii?
09:00De ce înregistrările despre șpagă au fost scoase din dosarul lui Buzatu: procurorii nu au avut mandat de la judecători să pună microfoane pe martori
23:10Călin Georgescu i-a amenințat pe tinerii care protestează împotriva sa în București și în țară: „Să meargă acasă la părinții lor, că nu vrem să pățească ceva”
21:35Cea mai bogată familie de judecători: are două apartamente în Emiratele Arabe Unite. El este judecător la Înalta Curte, deși a făcut o banală facultate privată