Mînzatu, audiere intensă în Parlamentul European. Roxana Mînzatu, candidată din partea României pentru funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene, responsabilă de portofoliul „Oameni, competențe și pregătire”, a vorbit despre experiența sa în cadrul audierii din Parlamentul European, desfășurată recent la Bruxelles. Aceasta a descris audierea drept „cel mai complex examen al vieții” sale, cu multiple întrebări și provocări, dar și cu aprecieri finale pozitive.
Mînzatu, audiere intensă în Parlamentul European
Audierea lui Roxana Mînzatu în comisiile pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL) și cultură și educație (CULT) din Parlamentul European a durat trei ore și a inclus aproximativ 50 de întrebări.
După sesiune, Mînzatu a primit aplauze și îmbrățișări din partea participanților, dar a subliniat că, pentru o evaluare finală, este necesar votul comisiilor.
Disputa asupra avizului imobiliar
În cadrul audierii, s-a adus în discuție o problemă legată de lipsa unui aviz pentru extinderea imobilului cumpărat de ea în Brașov.
Roxana Mînzatu a explicat că nu a avut aviz pentru imobil, justificând că procedurile și arhivele unor instituții din România sunt adesea haotice.
Ea a menționat că deține un document de la Ministerul Culturii care confirmă că locuința sa nu este un monument istoric, însă fiind situată în centrul istoric, avea nevoie de un aviz special.
O casă cumpărată pentru condiții de viață decente
Mînzatu a explicat că a achiziționat locuința în Brașov cu scopul de a oferi condiții mai bune de trai, întrucât, înainte de cumpărare, casa se afla într-o stare precară.
Clădirea necesita reparații urgente și modernizări, fiind neglijată de autorități înainte de achiziția sa.
Rolul de comisar
În ceea ce privește rolul său de comisar, Mînzatu s-a arătat dornică să inițieze un dialog extins cu partenerii sociali, guvernele și societatea civilă din fiecare stat membru al UE, pentru a concepe un plan de acțiune în domeniul drepturilor sociale.
Scopul acestui plan este să abordeze aspecte esențiale ale pilonului european al drepturilor sociale, inclusiv chestiuni complexe legate de utilizarea algoritmilor în gestionarea forței de muncă.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.