Baciuna, de la Formenerg, la Cultură. Premierul Ciucă a numit-o joi, 17 februarie a.c., pe Diana-Ștafana Baciuna în poziția de secretar de stat la Ministerul Culturii. Baciuna nu deține nici un soi de legătură cu domeniul cultural.
Diana Baciuna are 32 de ani, este de profesie jurist și va prelua, cel mai probabil, portofoliul eliberat de Liviu Brătescu, adică se va ocupa de patrimoniul din România. Ea este o apropiată a deputatului liberal Pavel Popescu. Soțul său, Mihai Baciuna, este șef la Telecomunicații CFR, potrivit Cultura la dubă.
Baciuna, de la Formenerg, la Cultură
CV-ul Dianei-Ștefana Baciuna arată o carieră cel puțin eclectică: de la jurist la firmulițe din Roman, la cabinetul Renatei Weber (Parlamentul European), apoi la o asociație și, din 2020 încoace, consilier local la Sectorul 4.
Ce nu precizează Baciuna în CV este că deține(a) și un loc în Consiliul de Administrație al Formenerg, companie care se ocupă cu formarea energeticienilor. Ca avocat, Baciuna este la fel de calificată pentru Formenerg cum este și pentru Ministerul Culturii. Site-ul Formenerg precizează că Baciuna a primit un loc în CA acum doi ani, în februarie 2020.
Citește și: Mara Mareș formează viitorii energeticieni. O sinecură pentru șefa Tineretului Liberal
Tot în CV, noul secretar de stat la Cultură precizează că a fost șefă de promoție la finalizarea școlii gimnaziale, dar și că a participat la olimpiade școlare.
Colegă cu Mădălin Voicu și o profesoară de chimie
Baciuna va fi colegă la Ministerul Culturii cu secretarul de stat Mădălin Voicu (PSD) și subsecretarul de stat Cristina Mirela Nedelcu (PSD), consilier local la Primăria Focșani și profesoară de chimie.
Cu toții au fost numiți în timpul guvernului Ciucă, sub conducerea ministrului Culturii Lucian Romașcanu. În funcție a rămas și secretarul de stat de la UDMR, numit în martie anul trecut. Este vorba de Andras Demeter, fost șef al Societății Române de Radiodifuziune, condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru conflict de interese.
Liviu Brătescu, de profesie istoric, și-a anunțat plecarea printr-o postare publică, lăsând să se înțeleagă că nu a fost sprijinit: „Pentru toate acele corecții, neajunsuri și proiecte care nu au fost demarcate sau îndeplinite, răspunderea îmi aparține. Fără a mă justifica, schimbarea unui sistem, a unei viziuni, trebuie să fie agreată și îndeplinită în echipă, nu se poate face individual.”
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Become a Patron!- cont bancar: IBAN RO48BRDE445SV9776064445
Asociația „Doar fapte”, CIF 45500057.
Cine sunt creatorii defapt.ro.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.