/

Drepturile femeilor, puse în pericol de voturile date lui Trump, avertizează Michelle Obama

Voturile pro-Trump ar periclita drepturile femeilor (sursa: Facebook/Michelle Obama)

Voturile pro-Trump ar periclita drepturile femeilor. Fosta primă doamnă a SUA, Michelle Obama, a atras atenția asupra riscului pentru drepturile femeilor dacă Donald Trump ar câștiga un al doilea mandat la Casa Albă. 

Voturile pro-Trump ar periclita drepturile femeilor

Aflată la un eveniment de campanie în Michigan, alături de candidata democrată Kamala Harris, Obama a subliniat importanța acestor alegeri și impactul lor asupra viitorului femeilor din America.

Citește și: Cui concesionează Simion locurile de parlamentar: bugetară din Guvern, cu 4 case și 2 apartamente, deschide lista AUR la Bacău

Michelle Obama a avertizat că femeile nu ar trebui să fie „daune colaterale” ale frustrării bărbaților care ar putea vota pentru Trump din dezamăgire față de sistemul politic.

Aceasta a încurajat alegătorii să ia în serios miza acestor alegeri și să își exprime votul într-un mod conștient.

Avertizările lui Michelle Obama

Vorbind despre impactul recentelor restricții în privința accesului la îngrijiri medicale, Michelle Obama a explicat că multe femei sunt forțate să călătorească în alte state pentru a obține servicii de bază.

Aceasta a subliniat că femeile merită control asupra propriului corp și a făcut apel la susținerea drepturilor reproductive.

Revocarea dreptului la avort

După ce Curtea Supremă, cu o majoritate conservatoare susținută de Donald Trump, a anulat dreptul național la avort, mai multe state au implementat restricții dure, ba chiar interdicții totale.

Democrații luptă acum pentru a restabili acest drept la nivel federal, în timp ce republicanii susțin delegarea acestei decizii către statele individuale.

Presiunea asupra femeilor din politică

Michelle Obama a evidențiat diferențele de așteptări între Kamala Harris și Donald Trump, subliniind că Harris trebuie să se dovedească în mod constant competentă și articulată, fără a arăta prea multă furie, în timp ce pentru Trump oamenii „nu se așteaptă la nimic”.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Această observație a scos în evidență presiunile disproporționate asupra femeilor în politică.

Ca una dintre cele mai admirate figuri din SUA, Michelle Obama ar putea influența votul alegătorilor indeciși în favoarea democraților.

În timp ce milioane de cetățeni au votat deja anticipat, sondajele arată o competiție strânsă între Harris și Trump, iar implicarea fostei prime doamne în campanie ar putea contribui semnificativ la rezultatul final.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

17:26Dinescu îl desființează pe Becali: „Poate unora li se pare Gigi un om de afaceri, dar nici el nu are nici o meserie. A făcut afaceri cu statul” 
14:55Greva generală de la metrou, foarte probabilă, spun sindicaliștii, care reclamă neindexarea salariilor cu inflația
14:46Șoșoacă felicită Visul Georgian, partid putinist, pentru câștigarea alegerilor și se oferă să dezvăluie „pericolele care vin de la Bruxelles”
14:38Putin amenință „statele mici” din Europa: Au o populație foarte densă, trebuie să se gândească cu ce se joacă dacă Ucrainei i se permite să atace Rusia cu rachete cu rază lungă
14:21PSD, campanie electorală pe gardul cimitirului. Se întâmplă la Satu Mare, la o palmă de morminte
14:19Datoria publică a ajuns la un nivel uriaș: peste 876 de miliarde de lei, adică 52% din PIB
14:09Drepturile femeilor, puse în pericol de voturile date lui Trump, avertizează Michelle Obama
14:01Ciolacu spune că și-ar dori să intre în turul doi al prezidențialelor cu Ciucă, dar că decizia e a românilor
13:24Ponta îl acuză, pe Facebook, pe fostul său amic George Simion că circulă cu elicopterul. Simion, nici un răspuns
12:52Cum a tocat George Simion 14 milioane de euro, subvenția de la contribuabili: o uriașă bucată, șpaga la presă
12:15VIDEO Maia Sandu l-a destabilizat pe Alexandr Stoianoglo, contracandidatul său, în dezbaterea electorală, când l-a întrebat de războiul din Ucraina și de banii de șpagă ai Moscovei
09:44Ana Blandiana a fost distinsă cu Premiul Prințesa de Asturia pentru Litere 2024 în prezența familiei regale spaniole
09:31Biden speră că loviturile israeliene asupra unor ținte iraniene au încheiat actualul episod militar dintre cele două țări
09:25Barcelona a zdrobit Real Madrid chiar pe Bernabeu: 4-0 sec, după ce în Champions League bătuse Bayern München cu 4-1 cu câteva zile înainte. Mbappé pare a fi noul Harry Kane
09:15Noi alegeri parlamentare în Bulgaria, care nu reușește să formeze un guvern. Este al șaptelea scrutin în trei ani și jumătate