/

Propaganda Chinei comuniste în instituțiile militare românești: “Concepția diplomației socialiste cu caracteristici chineze al Xi Jinping“, prezentată la Colegiul Național de Apărare

Propaganda Chinei comuniste în instituțiile militare românești Foto: Kremlin.ru

Propaganda Chinei comuniste s-a desfășurat, până în 2019, în perioada în care PSD era la putere, în instituțiile militare românești: “Concepția diplomației socialiste cu caracteristici chineze al Xi Jinping“ a fost prezentată, în decembrie 2019, la Colegiul Național de Apărare.

Citește și: Probabil cea mai mare pensie din România: 825.967 lei, net, “pensie și sume restante“. Cine este clientul PSD-Dragnea care a încasat-o

Acest colegiu este considerat a reprezenta cea mai înaltă formă de învățământ politico-militar din România.

România este criticată în raportul Comisiei de politică externă a Senatului SUA pentru legăturile cu instituțiile chineze de învățământ militar și pentru cooperarea polițienească dintre cele două țări.

Propaganda Chinei comuniste în instituțiile militare românești

Prelegerea din 2019, prezentată pe pagina de internet a ambasadei Chinei în România, nu este singura acțiune propagandistică din perioada regimului Dragnea, în cadrul instituțiilor militare din această țară NATO.

“La data de 6 decembrie 2019, Atașatul Militar al Amabasadei Chinei în România, Liu Tao, a vizitat Colegiul Național de Apărare al României, pentru a prezenta concepția diplomatică socialistă cu caracteristici chineze în noua eră a lui Xi Jinping, Președintele R. P. Chineze, cu genericul „Securitate globală și guvernare globală”. La eveniment au participat peste 30 de studenți din diverse unități, inclusiv reprezentanți ai Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Economiei și Ministerul Transporturilor“, arată ambasada Chinei comuniste.

Deși nu se menționează direct SUA, este evident atacul la adresa principalului aliat militar al României: “Mai întâi de toate, Atașatul Militar Liu, a relatat despre pericolele hegemonismului, terorismului, egoismului, exclusivismului și utilitarismului pentru securitatea globală și necesitatea consolidării guvernanței globale și a subliniat că lumea se confruntă cu o schimbare majoră fără precedent în utlimul secol, se confruntă cu răspândirea protecționismului și a antiglobalizării. China și-a asumat responsabilitatea cuvenită a unei mari puteri și a propus viziunea unei comunități umane cu destin comun pentru omenire și guvernare globală“.

Ministrul PSD Leș, atent la relația cu Beijingul

În august 2019, ambasadorul chinez îi mulțumea ministrului PSD al Apărării, Gabriel Leș, pentru “eforturile și contribuțiile sale la consolidarea relațiilor dintre cele două țări și cele două armate“.

În aprilie 2017, același Leș spunea ambasadorului de la acel moment că România este “dispusă să consolideze în continuare cooperarea militară dintre cele două țări pentru a proteja împreună pacea mondială“.

În martie 2017 – când premier era Sorin Grindeanu și Leș ministru al Apărării – atașatul militar al Chinei comuniste a susţinut o prelegere la Universitatea Națională de Apărare „CAROL I”.

“În fața acestui fenomen de anti-globalizare cu care se confruntă comunitatea internațională, Președintele Republicii Populare Chineze Xi Jinping a propus iniţiativa „Comunitatea umanitară cu destinul comun” și conceptul „Gestionarea globală comună”, sugerând că Republica Populară Chineză susține procesul de globalizare și manifestă o atitudine de responsabilitate pentru securitatea globală“, le-a spus atașatul militar chinez celor care asistau la prelegerea sa.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

21:41Paleologu, critici dure către USR: „Prostia de partid a prevalat, Lasconi a picat testul capacității de a depăși tribalismul”
20:58Concursul „Pasărea Anului”, organizat în Noua Zeelandă, are drept câștigător un pinguin: Hoiho cel cu ochii galbeni
20:48„Jignire” pentru Ciolacu: Buzăul face parte din Moldova, cel puțin din punct de vedere seismic. Directorul Institutului pentru Fizica Pământului: Cutremurul din Buzău face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea
20:40Înregistrările cu patroni făcute pe ascuns de angajați pot fi folosite în litigii de muncă, a decis Înalta Curte
20:34Boris îneacă Europa: furtuna excepțională abătută asupra Europei Centrale și de Est aduce noi inundații de amploare
20:28Femeile care nu poartă văl nu vor mai fi „deranjate” de poliția moravurilor, promite noul președinte iranian
20:22Cutremur de 5,4 grade în județul Buzău, resimțit și la București, dar și în Republica Moldova
19:19EXCLUSIV Aflat în vizorul DNA pentru relația cu generalul Dumitru Dumbravă (ex-SRI), afaceristul Tufan vinde terenuri de 4,8 milioane de euro și sponsorizează un partid cu 750.000 lei
17:42Antena 3 susține că Klaus Iohannis ar putea candida la Senat, pentru PNL. Liberalii neagă: „Nu s-a discutat în PNL acest lucru”
17:36Moscova amenință ONU și Crucea Roșie: Să nu accepte invitația Ucrainei de a se deplasa în Kursk
17:29Ce problemă mai are Trump: Taylor Swift. Candidatul republican a scris că o „URĂȘTE” pe artistă
17:22Germania a suspendat Schengen-ul terestru de luni, 16 septembrie. Controalele la frontieră, valabile șase luni
17:20România, țara din UE cu cel mai mare procent al persoanelor suferind de sărăcie severă – Eurostat
17:16Deputata Raisa Enachi susține că a fost bătută în propriul birou de consilieri AUR, de față cu polițiști locali. Enachi a intrat în Parlament pe lista AUR, dar a părăsit partidul
17:10Cât dă social-democratul Ciolacu pentru un decedat în inundații: 10.000 de lei