Otopeni, cel mai prost aeroport european. Aeroportul „Henri Coandă” este pe ultimele locuri în clasamentele europene: încremenit în anii ‘60, plictisitor, scump.
Dacă zborul are întârziere, aeroportul Henri Coandă este cel mai neplăcut loc pentru a-ți petrece timpul.
129 din 132 la nivel global
În 2019, la nivel global, „Henri Coandă” s-a situat pe locul 129 din 132 de aeroporturi.
La nivel european, s-a situat pe locul patru al celor mai prost cotate aeroporturi.
Criteriile clasamentului: punctualitatea plecărilor și sosirilor (60% din evaluare), calitatea serviciilor (20%), calitatea magazinelor și restaurantelor (20%).
Scorul total obținut a fost de 6.03.
Punctualitatea zborurilor: 6
Calitatea serviciului: 6.1
Gastronomie si magazine: 6
Aeroportul a avut un rating de patru din zece pe Skytrax.
Potrivit pasagerilor, personalul este „neprietenos”, iar design-ul, învechit: „Amintește de anii 1960”.
Otopeni, cel mai prost aeroport european
Cinci ani mai târziu, lucrurile par neschimbate.
În 2024, compania Eurochange a analizat 40 dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa.
Criteriile: numărul de restaurante și magazine, atracții diferite, timpii medii de așteptare la controalele de securitate, costurile mâncării și băuturii.
Scorul maxim a fost a fost obținut de Aeroportul Berlin Brandenburg: 79,5 puncte.
Aeroportul „Henri Coandă” s-a situat pe ultimul loc, cu 34,5 puncte.
Aeroportul a fost cotat și drept „Cel mai plictisitor aeroport din Europa”.
Cel mai bun: Berlin Brandenburg
Potrivit clasamentului, cel mai bun aeroport unde poți petrece timpul, în cazul unui zbor întârziat, este Aeroportul Berlin Brandenburg.
Acesta are peste 45 de magazine (inclusiv un magazin LEGO pentru copii), 35 de restaurante și cafenele și multe zone destinate copiilor.
Există, de asemenea, cinci saloane destinate relaxării. Costul intrării: 42 de euro (în jur de 200 de lei). Costul unei beri: 4.61 euro (în jur de 23 de lei).
Încremenit în 1965
Pe ultimul loc al clasamentului, Aeroportul Internațional „Henri Coandă”: cel mai plictistor și urât aeroport.
Nu pare deloc modernizat din 1965, anul inaugurării, notează autorii clasamentului.
Are foarte puține magazine și restaurante.
Pe Otopeni, la terminalul Plecări, există 14 magazine, dintre care șapte Aelia, patru Relay, două Discover și un magazin de jucării.
Cele mai multe dintre locurile care servesc mâncare sunt cafenele sau standuri de fast food.
La terminalul Plecări există un singur restaurant și câteva standuri de fast-food administrate de zece firme.
Nu există zone destinate copiilor, spre deosebire de majoritatea celorlalte aeroporturi din clasament.
Nu ai cu ce să-ți ocupi timpul: aeroportul nu oferă nimic special.
Personal neprietenos, cozi mari la bagaje
Deși există patru saloane de lounge, un bilet costă mai mult decât un lounge la Berlin: prețurile încep de la 47,64 de euro.
Este al doilea cel mai scump bilet de lounge din Europa, după aeroportul Charles de Gaulle din Paris.
Pe „Henri Coandă”, biletul pentru un salon VIP este de 96,61 euro.
Potrivit mărturiilor unor pasageri străini, nemulțumirile sunt legate și de timpii de așteptare pentru ridicarea bagajelor: până la o oră.
Mai mult, personalul este neprietenos, nu ai unde să bei o cafea și cozile sunt lungi la controalele de securitate.
Dacă pe Aeroportul Berlin Brandenburg este puțin probabil să aștepți (80% dintre zboruri pleacă la timp), pe „Henri Coandă” doar 53% din zboruri pleacă la timp.
În 2024, Skytrax a clasat Aeroportul „Henri Coanda” drept Aeroport Regional de 3 Stele.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.
[…] Citește și: Aeroportul Otopeni, distrus în clasamentele de specialitate: cotat ca ultimul din Europa, plictisit… […]
Ne facem incontinuu de rușine din cauza acestor mizerabili politicieni pentru că pun oameni in posturi cheie fără experiență, fără concurs.
Și ce daca? Credeți ca isi va face sange rau cineva din conducerea Companiei Aeroporturi București sau din conducerea MT pentru asemenea „fleacuri”.
Stiti cui ii pasa? Absolut nimănui? Până și noi, știm, unii dintre noi, că politicienii români au făcut și fac tot ce este posibil sa scape de companiile de stat. Sa le privatizeze, sa le falimenteze ca sa le vanda la fier vechi, sa le dea străinilor etc. De ce nu anulează scârbele de guvernanți datoriile pe care le au companiile de stat? Daca le ar anula ar putea accesa fonduri europene ca sa facă treabă cu banii și nu se vrea din afară.
Așa și cu Tarom!
Lume de cac.t, planeta populata cu nenorociti, și populimea tot insistă să facă copii pentru a i tortura până la sinucidere cu nenorocirile produse de acești asasini masculini aflați la stăpânirea Terrei (deopotrivă cu femelele care mai apar in politică și de care se folosesc)
Foarte rușinos! Păcat de țara noastră frumoasă! Să se schimbe ministrul transporturilor cu unul competent onest corect dar probabil așa ceva n-o să se petreacă vreodată!
Cred că și din România e cel mai slab. Să nu ai aer condiționat? Să ai niște prețuri pe aeroport mai mari ca în Nisa sau Frankfurt sau Luxemburg sau Milano sau Viena ? Sau Istanbul? Păi ca să mănânc ceva în aeroportul Henri Coandă am dat 90 lei pe o pizza și o apă? Mi-a întârziat avionul. În Istanbul am mâncat mai ieftin și am avut ce face. Am și luat diverse de acolo. La fel și de pe aeroportul Nisa. Exemplu: niște căști JBL de le găsești la altex cu 300 lei, pe aeroportul Otopeni sunt…900. Aceeași pereche de căști, pe aeroportul Nisa costă 65 euro. Iar la magazin din Cannes 50 euro. Cu asta am spus tot.
Snobismul românilor permite că acest ultim aeroport in topul a ceea ce oferă să fie cel mai scump. Daca majoritatea clienților ar refuza să fie jecmăniți, preturile ar scădea la spatiile comerciale din aeroport. Dar e greu cu romanul, că trebuie să o impresioneze pe pițipoancă și atunci plătește chiar dac știe că este jecmanit
Părerea mea este ca ne trebuiesc încă două DNA uri ca cel existent nu face față; corupția și interesele private/ de grup ne afectează pe toate palierele . Interesul public nu există și asta observăm zilnic …
Păi să vadă și bălbăitul ăla de Grindeanu care se crede un fel de Messia dar este de o prostie incomensurabilă. A blocat toată țara, sar trenurile de pe șine, se îmbată conductorii de trenuri ca porcii, aeroportul Otopeni este o rușine mondială , autostrăzile. sunt vai mama lor iar licuriciul ăsta face pe politicianul pe la TV.. De fapt la ce să te aștepți de la măscăriciul ăsta care s-a baricadat cu alt măscărici, Ponta, în guvern acum cățiva ani? Guvernarea rușinii naționale, pcr – pnl,adusă de un alt habarnist și incompetent, tovarășul Iohanis, este un dezastru pentru romăni și Romănia.
[…] Citește și: Aeroportul Otopeni, distrus în clasamentele de specialitate: cotat ca ultimul din Europa, plictisit… […]