/

Ciolacu, terorizat că poate pierde Moldova: greii PSD din nord-est (Arsene, Buzatu, Federovici, Oprișan), ciuruiți de justiție – trimiși în judecată, fugiți din țară, trași pe linie moartă

Greii PSD moldoveni, ciuruiți de justiție
Greii PSD moldoveni, ciuruiți de justiție (sursa: Inquam Photos/George Călin)

Greii PSD moldoveni, ciuruiți de justiție: în super-anul electoral 2024, Moldova, fief tradițional social-democrat, îi pune mari probleme liderului PSD, Marcel Ciolacu.

Greii PSD moldoveni, ciuruiți de justiție

Ionel Arsene, fostul lider autoritar al PSD Neamț și ex-președinte al Consiliului Județean, se ascunde după avocați în Italia, de unde speră să nu fie adus în România pentru a face închisoare.

Citește și: FOTO A murit, dar candidează: Biroul Electoral Bacău l-a trecut pe lista de candidați la primărie pe Dumitru Sechelariu, decedat de 11 ani

Arsene a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Brașov la șase ani și opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Însă el nu a ajuns într-o închisoare din România fiindcă a fugit în Italia, iar autoritățile române încearcă acum să-l aducă înapoi în țară.

Arsene a fost poreclit „Șosetuță” după ce ar fi fost filmat făcând sex cu o elevă de liceu, la un hotel din Piatra Neamț. El a susținut că filmarea ar fi un fals.

Arsene „Șosetuță”, sensibil în Italia

Avocații săi descriu autorităților italiene sentimentele pe care le încearcă acum fostul președinte al Consiliului Județean Neamț.

„Nu are încredere în ceilalți și nutreşte resentimente față de ei pentru că a fost tratat nedrept. Sensibilitatea lui îl face să se simtă ușor rănit.

De asemenea, Ionel povesteşte experiența de a fi fost atacat, influențat și amenințat de alții.  (…)

Este timid și se jenează ușor în situații interpersonale. Experimentează situații noi cu aprehensiune și evită contactul cu oamenii. Are o aversiune puternică față de activitățile de grup, cum ar fi petrecerile, dansul și divertismentul social, tocmai din cauza dificultăţilor considerabile de a intra în contact cu celelalte persoane”, susțin avocații săi.

Buzatu, șpagă de 1.250.000 de lei

Nici fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, pesedistul Dumitru Buzatu, nu se simte mai bine.

Tribunalul Vaslui a decis, chiar azi, începerea judecăţii în cazul lui Buzatu, acuzat de luare de mită, şi în ceea ce-l priveşte pe expertul Radu Judele, hotărârea nefiind definitivă.

Decizia vine după ce, la sfârşitul lunii aprilie, instanţa a dispus îndepărtarea de la dosar a unor mijloace de probă constând în înregistrări efectuate prin folosirea de dispozitive tehnice.

Instanţa a cerut DNA să precizeze dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei. În acest caz, Ministerul Public şi-a menţinut dispoziţia de trimitere în judecată.

Conform unui comunicat al DNA, „În perioada 08.05.2023 – 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru (…) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor).

În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.”.

Primarul de Botoșani și-a angajat amanta

PSD are probleme și la Botoșani: primarul social-democrat al municipiului, Cosmin Andrei, a fost trimis în judecată de DNA în dosarul angajării amantei.

PSD îl susține pentru un nou mandat, deși procurorii anticorupție au început ancheta din februarie, iar presa a scris despre suspiciunile că a vrut să aranjeze un concurs pentru a-și angaja amanta.

Primarul Cosmin Andrei ar fi fost denunțat la DNA de soțul amantei, șofer de TIR. Acesta l-a putut înfunda pe primar fiindcă păstrase subiectele de concurs pe care primarul le pasase amantei, ca să treacă un concurs de funcționar public.

Percheziții în biroul șefei CJ Botoșani, Doina Federovici

Procurorii DNA au percheziționat, la finalul lui 2023, birouri din Spitalul Județean din Botoșani, dar și din Consiliul Județean, acolo unde au verificat și biroul președintelui Doina Federovici. De asemenea, au fost percheziții și la sediul PSD Botoșani.

Potrivit unor surse din Justiție, procurorii investighează angajările pe șpagă la spitalul județean, unde se plătea între 200 de euro și 15.000 de euro. Spitalul este subordonat, legal, Consiliului Județean și, de facto, este controlat de Federovici.

Actuala președintă a CJ Botoșani este cea care l-a propulsat pe Marius Budăi în funcția de ministru al Muncii și l-a numit pe finul ei, Angel Călin, fost lăcătuș mecanic, la conducerea spitalului județean Botoșani.

Până în prezent, Federovici nu a fost pusă sub acuzare.

Oprișan, bogat și fără influență

În Vrancea, deși confruntat cu numeroase scandaluri referitoare la averea imensă și nejustificată a mamei, Marian Oprișan, fostul „baron” pesedist al județului, nu mai are influența de altădată.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Acum vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, după ce a deținut șefia județului între 2000 și 2020, Oprișan nu este nici președinte al filialei județene social-democrate.

La șefia CJ Vrancea va candida Nicușor Halici, șeful PSD Vrancea din 2022.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

21:41Paleologu, critici dure către USR: „Prostia de partid a prevalat, Lasconi a picat testul capacității de a depăși tribalismul”
20:58Concursul „Pasărea Anului”, organizat în Noua Zeelandă, are drept câștigător un pinguin: Hoiho cel cu ochii galbeni
20:48„Jignire” pentru Ciolacu: Buzăul face parte din Moldova, cel puțin din punct de vedere seismic. Directorul Institutului pentru Fizica Pământului: Cutremurul din Buzău face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea
20:40Înregistrările cu patroni făcute pe ascuns de angajați pot fi folosite în litigii de muncă, a decis Înalta Curte
20:34Boris îneacă Europa: furtuna excepțională abătută asupra Europei Centrale și de Est aduce noi inundații de amploare
20:28Femeile care nu poartă văl nu vor mai fi „deranjate” de poliția moravurilor, promite noul președinte iranian
20:22Cutremur de 5,4 grade în județul Buzău, resimțit și la București, dar și în Republica Moldova
19:19EXCLUSIV Aflat în vizorul DNA pentru relația cu generalul Dumitru Dumbravă (ex-SRI), afaceristul Tufan vinde terenuri de 4,8 milioane de euro și sponsorizează un partid cu 750.000 lei
17:42Antena 3 susține că Klaus Iohannis ar putea candida la Senat, pentru PNL. Liberalii neagă: „Nu s-a discutat în PNL acest lucru”
17:36Moscova amenință ONU și Crucea Roșie: Să nu accepte invitația Ucrainei de a se deplasa în Kursk
17:29Ce problemă mai are Trump: Taylor Swift. Candidatul republican a scris că o „URĂȘTE” pe artistă
17:22Germania a suspendat Schengen-ul terestru de luni, 16 septembrie. Controalele la frontieră, valabile șase luni
17:20România, țara din UE cu cel mai mare procent al persoanelor suferind de sărăcie severă – Eurostat
17:16Deputata Raisa Enachi susține că a fost bătută în propriul birou de consilieri AUR, de față cu polițiști locali. Enachi a intrat în Parlament pe lista AUR, dar a părăsit partidul
17:10Cât dă social-democratul Ciolacu pentru un decedat în inundații: 10.000 de lei