/

Conducerea clanului interlop Corduneanu, preluată de fratele decedatului Costel, Adrian „Beleaua”. Acesta din urmă se referă la mort ca la un „campion”

Șefia clanului Corduneanu, preluată de Beleaua
Șefia clanului Corduneanu, preluată de Beleaua (sursa: Newsweek)

Șefia clanului Corduneanu, preluată de „Beleaua”. Costel Corduneanu, unul dintre cei mai temuți interlopi din zona Moldovei, a fost înmormântat vineri în cimitirul Eternitatea din Iași. În cele trei zile de priveghi organizat la restaurantul „La Castel” de lângă Iași s-au perindat sute de interlopi din întreaga țară.

Fratele lui Costel Corduneanu, Adrian „Beleaua” Corduneanu, urmează să preia șefia clanului Corduneanu, care se ocupă cu infracțiuni de cămătărie, șantaj și înșelăciuni imobiliare. Într-un scurt interviu dat presei locale, Adrian „Beleaua” Corduneanu a spus că și-ar dori ca fratele său să rămână în amintirea tuturor drept „campionul care a reprezentat România”.

Grupare de hoți de „tip mafiot”

Costel Corduneanu, liderul clanului Cordunenilor din Iași, a decedat la vârsta de 54 de ani în urma unei operații complicate la inimă. În ultimii 25 de ani, numele său a fost unul important pentru lumea interlopă din România. Fost sportiv de performanță, campion mondial la lupte libere, Costel Corduneanu s-a retras în activitatea sportivă în anul 2002.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV Plajele lărgite de pe litoralul românesc favorizează înecurile și infecțiile grave, arată prof. dr. Alfred Vespremeanu-Stroe (Universitatea București)

Anchetatorii susțineau într-unul din dosarele deschise pe numele său că în 2003 a ajuns liderul unei grupări de hoți de „tip mafiot” care acționa în 34 de state. Între timp, gruparea a luat amploare și și-a diversificat afacerile ilegale.

Pe 30 ianuarie 2020, Costel Corduneanu s-a predat la sediul Inspectoratului de Poliție Iași pentru că fusese condamnat de Curtea de Apel Cluj la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare. Infracțiunea: instigare la o infracțiune informatică, deși inițial fusese acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, șantaj sau înșelăciune.

A fost eliberat pe 17 septembrie, după ce a formulat mai multe cereri de liberare condiționată. Decizia a aparținut judecătorilor de la Tribunalul Mureș.

Fratele mai mare, „sportivul”, „campionul”

La scurt timp după ce a fost eliberat din închisoare, Costel Corduneanu, a acordat un interviu ziarului BZI în care a vorbit deschis despre perioada petrecută în închisoare, dar și despre planurile sale de viitor.

„Eu nu sunt interlop, nu am clan sau ce se mai spune. Eu sunt un fost sportiv, un campion care a reprezentat România în toată lumea. Am fost fratele mai mare, am avut grijă de familia mea și i-am învățat ce am considerat eu că este bine.

Fiecare dintre frații mei au făcut pe urmă ce au considerat ei. Eu nu pot răspunde pentru faptele lor”, le-a spus Costel Corduneanu jurnaliștilor.

Șefia clanului Corduneanu, preluată de „Beleaua”

Clanul Corduneanu va fi preluat de fratele lui Costel Corduneanu, Adrian „Beleaua” Corduneanu, un alt lider temut al lumii interlope. În primăvara anului trecut, Adrian Corduneanu a fost trimis în judecată pentru înșelăciuni imobiliare în care prejudiciul a fost estimat la 2,2 milioane de euro.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Anchetatorii au mai trimis în judecată în același dosar încă 11 persoane, inclusiv pe soția lui Adrian Corduneanu, Ramona Carmen Corduneanu, pe notarii Răzvan Ionuţ Costin şi Daniel Bogdan Florea, dar și pe avocatul Ionuț Crâșmaru.

Adrian Corduneanu a fost condamnat în anul 2017 de Judecătoria Iași într-un dosar de șantaj. Victima lui Adrian Corduneanu, condamnat în primă instanță la trei ani și șase luni de închisoare, a fost un agent de vânzări din Iași care vindea betoane.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

12:45România, a patra lună la rând ţara cu cea mai ridicată inflaţie din UE
12:31Economistul-șef al BNR avertizează: „La anul va veni nota de plată”. România are cel mai mare deficit de cont curent și a patra mare inflație, comparativ cu statele OECD
11:53Noua „umbră” a lui Firea, după Ligia Enache: nevasta unui ex-ofițer SRI, cu o avere impresionantă, muncitoare la Turbomecanica, cu facultate absolvită la 33 de ani
11:27Primarul de Iași încearcă fix înainte de alegerile locale să amâne cât mai mult judecarea unui dosar penal în care este inculpat
11:11Zeci de mii de arme cu bile de cauciuc și gaze, cu potențial letal, sunt deținute legal în România
22:34INTERCEPTĂRI Judecătoarea drogată de la Suceava lua cocaină sintetică diluată: „Odată am consumat și nefăcută cumva că nu au avut timp s-o prepare… și… mi-o rupt nasu’… (…) rană”
21:30Concurență pentru Wizz Air: zboruri interne de 25 de euro și externe de 57 de euro. De pe ce aeroporturi zboară avioanele AnimaWings
18:19România, anul 2024: Jumătate dintre funcţionarii publici din România nu ştiu ce servicii online oferă instituţia în care lucrează (studiu)
17:05Ridicol: candidatul PSD la primăria unei comune cu 88 de locuitori cu drept de vot a reușit să strângă 100 de semnături de susținere, cum cere legea
16:06Trafic de influență în subordinea lui Florentin Pandele, în Primăria Voluntari, prin intermediul clanurilor, suspectează procurorii. Doi suspecți, arestați
12:50Imaginea dezastrului PNRR: ministerul lui Câciu trebuia să cheltuie, în primul trimestru, 81 de milioane de lei din fonduri nerambursabile. A absorbit zero
12:05Dacă va fi din nou primar, Firea vrea să-și facă metrou până acasă, deși ea circulă cu mașina. O va ajuta colegul Daniel Băluță
11:23VIDEO Momentul șocant al împușcării premierului slovac Fico: acesta este proiectat pe spate de la forța împușcăturilor, în timp ce garda sa este concentrată pe atacator
10:49VIDEO Piedone anunță pe cine ar dori viceprimar, dacă va fi ales edil-șef al Capitalei: „Avem un interes în dezvoltarea Bucureștiului”. Rareș Bogdan: „Are dreptate!”
10:46ANALIZĂ De ce, pentru România, poate fi o strategie bună să transfere un sistem Patriot în Ucraina: țara noastră are patru sisteme, Polonia – doar două. Pozițiile țărilor UE care au Patriot