Un fost muncitor frezor care știe limba rusă, Tiberiu-Alexandru Pirvu, a fost pus, acum câteva zile, director la uzina de armament din Plopeni. El îl înlocuiește pe Popa Viorel Stelian, care a absolvit în 2007 Facultatea de Teologie Ortodoxa, iar între 2017 și 2019 a fost director administrativ la Circul Globus – instituție subordonată primăriei București.
Uzina, subordonată Romarm, ar trebui să fie principalul furnizor de muniție al României. Însă, într-un interviu publicat recent de Europa Liberă se arată că România nu produce muniție la standarde NATO. „La nivelul actual de cerințe, ne-ar trebui 30 de ani pentru ca industria națională de apărare să ne poată produce muniția de care avem nevoie”, a arătat generalul Vlad Gheorghiță.
În 2022, uzina avea pierderi de trei milioane de lei.
Un muncitor frezor, director la uzina de armament din Plopeni
Potrivit unui CV publicat pe site-ul uzinei din Plopeni, Pîrvu, născut în septembrie 1966, a fost „muncitor frezor” la uzina din Plopeni din 1985 în 1990. În 1992 a absolvit o facultate de subingineri la Institutul de Petrol și Gaze din Ploiești. În 2008, a finalizatși studiile de marketing la universitatea Spiru Haret.
Din 1990 în 2007, noul director de la uzina Plopeni a lucrat la serviciul de aprovizionare al acestei companii. În 2007 a ajuns director comercial la Plopeni, între 2014 și 2020 a fost director general, iar în 2020 a preluat conducerea, în calitate de director general, a uzinei de produse speciale Dragomirești.
DeFapt.ro a scris acum o săptămână că directorul comercial de la Plopeni a fost anchetat de DNA, fiind trimis în judecată pentru trafic de influență.
Directorul comercial, acuzat că lua miei drept șpagă
„În cursul lunii aprilie 2022, în calitate de consilier în management al directorului general al Uzina Mecanica Plopeni SA, inculpatul Bratu Marian, sprijinit de inculpata Oprișenescu Claudia, consilier juridic, ar fi pretins și primit de la un om de afaceri (martor) sume de bani și alte produse, în schimbul exercitării influenței asupra directorului general al uzinei, în vederea aprobării unei plăți, a emiterii unor bilete la ordin și a continuării raporturilor comerciale pe care uzina le avea cu firma omului de afaceri.
Concret, inculpatul Bratu Marian, sprijinit de inculpata Oprișenescu Claudia, ar fi pretins de la omul de afaceri 50% din valoarea unui contract de livrare produse de curățenie (aprox. 60.000 lei) și 50% din valoarea contractelor viitoare pe care uzina ar fi urmat să le încheie cu firma omului de afaceri. Ulterior, primul inculpat, cu ajutorul coinculpatei, ar fi primit pentru sine și pentru alții, sumele de 8.500 euro, 7.000 lei și 13 carcase de miel pentru Paște (în valoare de aprox. 6.000 lei) în scopul anterior menționat”, se arată în comunicatul DNA.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.
Găinar,nu ding,nu frezor,nu…
De fapt și de drept acum au văzut unde este totul Lumina Averisment Țițeiul ca se făcea și uleiul și bombardamentele adică telecomenzile teleghidate nu asa America Spania Germania