/

Managerul unui spital privat îl ironizează pe Ciolacu, după ce a propus înființarea unei școli de management spitalicesc: „Inventarea apei calde pare să fie sportul național”

Managerul unui spital privat îl ironizează pe Ciolacu Foto: PSD

Alina Ion, managerul unui spital privat din Ilfov, îl ironizează pe premierul PSD Marcel Ciolacu, după ce acesta a propus înființarea unei școli de management spitalicesc: „Inventarea apei calde pare să fie sportul național”.

Citește și: Viaţa de student pakistanez venit în România cu 50 de euro în buzunar: „Tot ce e normal pentru voi, aici, pentru noi e doar vis acolo”

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că ar fi cazul să existe o şcoală de manageri de spitale. „Avem o şcoală de medicină foarte bună, scoatem medici foarte buni. Cred că este cazul să avem şi o şcoală de manageri de spitale. Politicul trebuie să se excludă absolut de tot din acest sistem, iar managerii de spitale trebuie să urmeze o şcoală”, a spus premierul.

Însă managerul spitalului privat îi explică premierului că o astfel de școală există.

Managerul unui spital privat îl ironizează pe Ciolacu

„Inventarea apei calde pare să fie sportul național, la care suntem campioni. Dacă nu merge ceva într-un domeniu, atunci se găsește câte unul și spune: să facem o școală de încălzit apa.

Așa și premierul României, cu școala de manageri de spitale. Păi, domnul prim-ministru nu trebuie să înființeze nicio școală de manageri de spital, căci ea există și este chiar instituție publică.

Este vorba despre Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate (INMSS), specializată în programe de formare post-universitară în sănătate publică, management şi administrația serviciilor de sănătate. Adică, exact a managerilor de spital, despre care spunea premierul că ar trebui să se înființeze”, a scris Alina Ion.

Însă ea i-a propus premierului și câteva soluții pentru sistemul de sănătate publică.

„Politicienii ies cu declarații pompoase, dar lipsite complet de substanță”

„Nu școala lipsește managerilor de spital, ci seriozitatea acestei școlarizări. INMSS a început, în urmă cu peste un deceniu, cu specializarea managerilor în cursuri de 2 ani. Apoi, le-au scurtat la 3 luni, iar acum, pe principiul ce ne trebuie nouă atâta școală, când oricum le știm pe toate, cursurile s-au scurtat la module de 72 de ore și la o zi de lucru individual asistat.

– Dacă premierul vrea să facă o schimbare, atunci să reformeze acest sistem de specializare și să înceapă cu stoparea rotației cadrelor, precum în comunism. Adică, sunt demiși unii din minister și sunt mutați la Casele de Sănătate. Sunt demiși de la Casele Națională și Județene de Sănătate și sunt mutați la Școala de Management în Sănătate. De la Școala de Management în Sănătate, sunt luați, de buni, în Ministere, și tot așa! Avem mereu aceleași personaje, care se rotesc pe toate funcțiile de conducere și care doar ei le știu pe toate. Sunt de neînlocuit, decât între ei.

– Premierul și ministrul Sănătății să verifice anual planurile de management ale șefilor de spitale, cu care au câștigat așa zisele concursuri. Dacă și-au îndeplinit indicatorii, continuă, dacă nu, să fie schimbați, nu să stea pe funcții 4 ani, căci nu sunt aleși de popor, să fie de neclintit timp de 4 ani.

Să fie verificate internările efectuate în spitale, inclusiv prin sondare telefonică. Există încă suspiciuni cu privire la internări fictive, care consumă resurse importante.

Ministrul Sănătății să-și trimită corpul de control să verifice proiectele de management ale tuturor spitalelor din țară. S-ar putea să descopere că majoritatea sunt proiecte copy-paste după planul unui spital din Maramureș până la Tulcea, de la Vâlcea, la Vaslui, și peste tot în țară. Nu există seriozitate, nu există pregătire, nu există responsabilitate în acest domeniu.

Să nu ne mai mirăm că avem lăcătuși mecanici puși să conducă spitale. Nu noi, cei din privat, i-am pus în funcții, ci tot ei, politicienii, care acum, în an electoral, ies cu declarații pompoase, dar lipsite complet de substanță”, a scris managerul spitalului privat.

„Asigurații nu prind locuri la analize banale finanțate de Casa de Sănătate”

Ea a pus sub semnul întrebării modul în care CNAS își gestionează resursele.

Casa Națională de Sănătate are un buget de 14 miliarde de euro. Asigurații nu prind locuri la analize banale finanțate de Casa de Sănătate, ce să mai vorbim despre investigații mai scumpe și urgente, precum computerul -tomograf.

Nu sunt spitale noi, nu sunt renovate nici cele vechi, nu sunt medicamente, adeseori, nici materiale sanitare simple, în spitale. Populația României , deci și numărul pacienților, scade, numai bugetul Casei de Sănătate este mereu în creștere și fără niciun beneficiu pentru asigurați”, a arătat Alina Ion.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

1 Comentariu

  1. pana sa apara „fonctia politica” de …manager, spitalele erau conduse de 1) director= un medic din spital si 2) contabilul sef din institutie…si totul functiona relativ bine. managerul de spital este o functie care nu vine si nu face altceva decat sa incarce bugetul cu o suma fabuloasa. ceea ce face ” managerul” o face de o mie de ori mai bine contabilul sef

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

13:55Potop de vouchere peste angajații excelent plătiți ai companiei de stat care nu a construit nici un kilometru de autostradă
12:59FOTO Coloana premierului Ciolacu, blocată în trafic la Podu Iloaiei, unde ambuteiajele se formează permanent, iar CNAIR tergiversează aplicarea soluției, care există
12:32Piedone, atacuri în serie la „Firea Pandele”: „A făcut 20 de companii, a cheltuit banii, a îndatorat Bucureștiul și a plecat!”. El cere să se voteze împotriva „lenei și incompetenței”
11:40DNA nu a început urmărirea penală față de Nicușor Dan, cum fals a afirmat candidatul AUR la Primăria București
09:41De ce și-a ucis un polițist mama: „Bea și mă bătea când eram mic”. Culmea, a cerut o pedeapsă mai mică pentru că era om al legii
09:27Un ONG a vrut să finanțeze cu peste 200.000 de euro construcția unei pasarele pietonale. Primăria a avut nevoie de doi ani și jumătate pentru a emite autorizație. A fost prea târziu: costul se dublase
21:14Pentru judecătoarea Stoicescu, cei care cer abrogarea pensiilor speciale vor „câte un BMW, ca să ajungă la toţi, examene luate de toate loazele şi să se vindece mătuşa de bătături”
17:29După ce a decis să facă metrou până la ea acasă, în Voluntari, Firea promite și un aeroport nou. Proiect comun cu primarul Băluță, deși edilii nu au nici o competență
15:07Clipe de coșmar pentru Grapini: a fost urmărită și amenințată de un bărbat, care apoi s-a cazat la același hotel cu ea și i-a trimis un „filmuleț”
14:37Haos la spitalul CF din Iași: pesedista pe care Grindeanu o ține în funcția de manager a concediat directorul economic în timp ce era în India și nu s-au plătit salariile la timp
13:16EXCLUSIV Rezervistul „Doi și-un sfert” care a vândut chinezării antiglonț Jandarmeriei a vrut să livreze în Ucraina și Iran arme din China produse și de o fabrică aflată pe lista de sancțiuni a SUA
12:45România, a patra lună la rând ţara cu cea mai ridicată inflaţie din UE
12:31Economistul-șef al BNR avertizează: „La anul va veni nota de plată”. România are cel mai mare deficit de cont curent și a patra mare inflație, comparativ cu statele OECD
11:53Noua „umbră” a lui Firea, după Ligia Enache: nevasta unui ex-ofițer SRI, cu o avere impresionantă, muncitoare la Turbomecanica, cu facultate absolvită la 33 de ani
11:27Primarul de Iași încearcă fix înainte de alegerile locale să amâne cât mai mult judecarea unui dosar penal în care este inculpat