/

Cazul Halep: Funeriu confirmă că raportul pe baza pașaportului biologic „este extrem de dubios”. DeFapt.ro a arătat că raportul sugera că Halep s-a dopat și suspendată fiind

Cazul Halep - pașaportul biologic, analizat dubios
Cazul Halep - pașaportul biologic, analizat dubios (sursa: Facebook/Simona Halep)

Cazul Halep – pașaportul biologic, analizat dubios. Daniel Funeriu a oferit primul său comentariu după suspendarea Simonei Halep de către ITIA (Agenția Internațională de Integritate a Tenisului).

Cazul Halep – pașaportul biologic, analizat dubios

Funeriu nu a contestat prezența Roxadustatului în organismul sportivei.

Dar a avut cuvinte dure la adresa analizei mostrelor de sânge din „pașaportul biologic”.

Citește și: Bizar: experții din cazul Halep au sugerat că sportiva se dopa inclusiv în decembrie 2022, deși era suspendată provizoriu de aproape două luni și nu participa la nici o competiție

„Pașaportul sportivului: întreg modul în care este pus în practică este extrem de dubios, nu doar în cazul Halep.

Algoritmii care fac că se ridică semne de întrebare și însăși ideea că chiar dacă ești în zona „normală”, o variație în interiorul acestei zone poate să îți producă probleme.

M-am uitat pe analizele mele din ultimii 15 ani și variațiile sunt atât de mari (în limite normale) încât cine știe…”.

„O încercare de a explica inexplicabilul”

Mai jos, postarea integrală pe Facebook a lui Daniel Funeriu:

„Concluziile mele (subliniez, ale mele, nu pretind că ele ar fi 100% corecte) în cazul Halep, după ce am citit tot cu mare atenție, inclusiv articolele științifice despre farmacocinetica roxadustatului și metodele analitice ale firelor de păr:

Citește și: Mama lui Vlad Pascu, către fiul ei, în arest: Eu vreau să-ți fac dosar medical, să te trimită pe aici, pe Rahova. Este centru de tratare de dependențe

1) roxadustat: a luat (i s-a dat?) și nu doar din acele suplimente. A luat (i s-a dat) extrem de tâmpit, adică în cantități care nici măcar nu o ajutau. Cine i-a dat ar trebui urmărit penal pentru otrăvire. Având în vedere ce este roxadustatul el nu avea ce să caute în corpul ei. Am cvasi-certitudinea că povestea cu suplimentele este inventată pentru a proteja echipa Muratoglu și o încercare de a explica inexplicabilul.

2) Având în vedere cum s-a judecat, chiar dacă inițial mi s-a părut aberant că se judecă un an, acum mi se pare justificat. Remarc un nivel de profesionalism fantastic al celor care au judecat, precum și modul în care au judecat argumentele științifice, pe care, chiar dacă nu erau experți, le-au cântărit foarte bine.

3) Pașaportul sportivului: întreg modul în care este pus în practică este extrem de dubios, nu doar în cazul Halep. Algoritmii care fac că se ridică semne de întrebare și însăși ideea că chiar dacă ești în zona „normală”, o variație în interiorul acestei zone poate să îți producă probleme. M-am uitat pe analizele mele din ultimii 15 ani și variațiile sunt atât de mari (în limite normale) încât cine știe…

Cine ia suplimente alimentare, un mare inconștient

4) Cine ia „suplimente alimentare”, că e sportiv sau o persoană oarecare, este un mare inconștient sau o mare inconștientă. Cu ocazia procesului Halep asistăm inclusiv la un proces al suplimentelor, pentru că ele au fost trasate pe întreg procesul de producție. Pe scurt, dacă luați suplimente, de fapt luați niște chimicale fabricate nu știm unde în China, în nu știm ce condiții din nu știm ce ingrediente. Nu mai luați niciodată suplimente. Mâncați echilibrat, faceți-vă analizele și discutați cu medici, nu cu vraci.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

5) Întreg sistemul anti-doping este de-a dreptul înfricoșător. Dacă aș avea un copil în sportul de performață fie l-aș încuraja să renunțe, fie aș pune lângă el un expert care îi dă să bea și să mănânce totul sigilat.

Simonei, „tot răul i se trage de la echipa Muratoglu”

6) Ca scenariu strict intuitiv, fără vreo probă, afirm că tot răul i se trage de la echipa Muratoglu care -nu mă îndoiesc- a construit un întreg sistem toxic pentru a obține performață. Repet, asta este strict speculativ, fără vreo probă alta decât experiența mea în mediile rarefiate ale performaței sportive.

7) Apărarea: las alții să-și spună părerea, dar eu nu aș fi mers pe argumentele pe care s-a mers.

8 ) Evident că îmi pare extrem de rău. Faptul că mi-aș paria jumate din avere pe faptul că Serena, Nadal, 90% dintre cicliștii care termină Turul Franței și mulți, mulți alții, se dopează (mulți… legal) nu schimbă cu nimic.

9) Aș vrea ca cele 0.0001% dubii care îmi mai rămân să se adeverească adevărate și TAS să răstoarne sentința. Dar nu cred.

10) Au încercat unii să o „termine”? Cu siguranță, însă la judecată au cântărit doar faptele. E posibil să fie o conspirație/răzbunare împotriva ei și să „i se fi pus în farfurie pentru a se răzbuna cineva”? Posibil, nu știu.

Nu am dubii asupra caracterului doamnei Halep: nu cred că ea sau cineva din anturajul său de familie ar accepta ca ea să riște atât de mult. Cred că este o victimă, dar la acest nivel cred că e responsabilă de ceea ce i se întâmplă prin lipsă de discernământ. Păcat.”

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

7 comentarii

  1. Da i a protejat de la început ,de acolo trebuia să înceapă ,echipa ei a făcut totul și nici acum nu ii acuza de nimic, mortul va fi vinovat nu cei care l aiu ,,
    omorât,,

  2. Adevărat. Totuși, Simona a schimbat echipa cu totul și s-a lăsat pe mâna noii echipe. A meritat? E drept, după război multi viteji (ca noi). Nu avea de unde sa știe cum va ieși. Ea dacă vrea dreptate ar trebui să acționeze în instanță și poate că o anchetă profesionista găsește vinovatul, cu toate riscurile. Măcar spala rușinea, pentru că retorica este foarte agresiva împotriva ei și dacă îl menajează pe Mura Toglu (sic!) s-ar putea alege cu frumoasa carieră țăndări. Nu are de ales, nu există cale de mijloc.

  3. Am citit o grămadă de comentarii pe acest subiect. Foarte puține au abordat problema în mod neutru, profesionist, fără accente naționaliste și/sau conspiraționiste. Oricine poate citi Codul WADA, regulamentele și sugestiile ITIA în legătură cu administrarea suplimentelor alimentare,. Nu cred că Simona nu era în cunoștință de cauză, pentru că nu era de numai o zi în tenisul profesionist. A citit cineva contractul pe care l-a încheiat cu Mouratoglou? Acolo trebuie să fie specificate obiectul contractului, obligațiile și răspunderile părților. Nu te arunci cu ochii închiși într-o colaborare în care poate fi vorba de foarte mulți bani. Nu te dai pe mâna cuiva riscându-ți cariera, imaginea și posibilitatea de a câștiga foarte mulți bani, atât din premii cât și din sponsorizări. Au existat în contract prevederi în legătură cu eventuale despăgubiri dacă ce urma să-i administreze nutriționistul grecului nu era conform cu regulile, rezultând picarea testelor anti-doping? Dacă nu au existat astfel de măsuri de siguranță din partea Simonei, atunci acest lucru ridică un mare semn de întrebare. L-a dat în judecată pe Mouratoglou? Nu prea! Îl va da în judecată pentru a-i cere despăgubiri de multe milioane de Euro pentru prejudiciul creat? Să vedem! Dacă nu o va face înseamnă alte mari semne de întrebare și posibile răspunsuri care nu îi sunt favorabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

20:56Viața premierului slovac împușcat nu mai este în pericol, însă starea sa este gravă iar Robert Fico rămâne la terapie intensivă
19:52Cine este președintele iranian Raisi, al cărui elicopter s-a prăbușit azi: „judecător” al unor tribunale excepționale care au condamnat mii de oameni la moarte, inclusiv adolescenți
19:01Primarul pesedist care-l adula pe Ceaușescu a comis un accident și a fugit de la fața locului
13:17Fotografie virală: la o oră după pelerinajul cu sute de mii de participanți de la Șumuleu Ciuc, câmpia era curată, „nici o batistă aruncată”
12:37Veto la legea putinistă a „influenței străine” din partea președintei georgiene, Salome Zurabişvili. Partidul aflat la putere, însă, poate vota definitiv legea care „omoară” societatea civilă
12:36Băsescu: „Eu cred că va câștiga și Clotilde la Sectorul 1. Femeia asta a avut curaj să oprească dezmățul de la salubrizare”
12:24Urs împușcat mortal la Oituz după ce a atacat echipa de intervenție venită să-l elibereze dintr-un gard de sârmă
10:21Ciolacu, tur de forță în județele Moldovei, pentru a repara mojicia referitoare la „jignirea” că ar fi moldovean. Șeful PSD a spus că cele mai multe investiții publice recente sunt în regiune
18:14Numărul uriaș al sporurilor și salariile mari de care beneficiază angajații Guvernului, care azi cer majorări și fac grevă japoneză. În ultimii ani, personalul Executivului a crescut cu 50%
13:55Potop de vouchere peste angajații excelent plătiți ai companiei de stat care nu a construit nici un kilometru de autostradă
12:59FOTO Coloana premierului Ciolacu, blocată în trafic la Podu Iloaiei, unde ambuteiajele se formează permanent, iar CNAIR tergiversează aplicarea soluției, care există
12:32Piedone, atacuri în serie la „Firea Pandele”: „A făcut 20 de companii, a cheltuit banii, a îndatorat Bucureștiul și a plecat!”. El cere să se voteze împotriva „lenei și incompetenței”
11:40DNA nu a început urmărirea penală față de Nicușor Dan, cum fals a afirmat candidatul AUR la Primăria București
09:41De ce și-a ucis un polițist mama: „Bea și mă bătea când eram mic”. Culmea, a cerut o pedeapsă mai mică pentru că era om al legii
09:27Un ONG a vrut să finanțeze cu peste 200.000 de euro construcția unei pasarele pietonale. Primăria a avut nevoie de doi ani și jumătate pentru a emite autorizație. A fost prea târziu: costul se dublase