/

O comparație între carierele profesionale și politice ale lui Nicușor Dan și Ciolacu: liderul PSD n-a câștigat decât alegeri pe listă, Nicușor Dan – trei candidaturi la primăria Capitalei

Comparație între carierele profesionale și politice ale lui Nicușor Dan și Ciolacu Foto: Inquam/Sabin Cirstoveanu

O comparație între carierele profesionale și politice ale lui Nicușor Dan și Ciolacu: de exemplu, liderul PSD n-a câștigat decât alegeri pe listă, în timp ce Nicușor Dan a avut trei candidaturi la primăria Capitalei, din care ultima, când a învins-o pe Gabriela Firea, ca independent susținut de PNL și USR.

Citește și: Mandachi are dreptate, Otopeni este „o cârpitură comunistă”: aeroportul, pe mâna unor sinecuriști. Managerul, drumar, specializat în asfaltări. Mama sinecuristelor PSD, Geta Bumbac, ia bani de aici

Nicușor Dan și Ciolacu sunt, aproximativ, aceeași generație: primarul Capitalei este născut în 1969, premierul – în 1967.

Azi, premierul PSD l-a atacat, în debutul ședinței de guvern, pe primarul Capitalei: „Nu reușesc, totuși, să realizez cum este posibil, în aceste condiții, ca, în capitala României, primarul Nicușor Dan să condamne în continuare, și acest an, sute de mii de locuitori să se spele luni întregi cu apă rece. Mi se pare inuman și degradant. Și asta, la trei ani după ce domnul primar a promis revoluția apei calde”.

Însă această situație se petrece anual, datorită reviziilor care au loc în această perioadă, iar Ciolacu nu a protestat, când Gabriela Firea era primar.

Ciolacu și medaliații români la Olimpiada Internațională de Matematică

Comparație între carierele profesionale și politice ale lui Nicușor Dan și Ciolacu

Ciolacu a luat bacalaureatul în 1986, la liceul Eminescu din Buzău, dar nu se știe la ce profil.

Nicușor Dan a absolvit Liceului Teoretic „Radu Negru” din Făgăraș. În 1987 și 1988 medalia de aur la Olimpiada Internațională de Matematică, având punctaj maxim.

Marcel Ciolacu a devenit student la 24 de ani – la o universitate privată – și a obținut diploma de licență abia în 2004. Actualul premier a avut o tentivă de a lua doctoratul la academia SRI, dar l-a abandonat în perioada în care presa scria despre numeroasele doctorate plagiate obținute la această academie.

În 2004, Nicușor Dan avea un masterat in matematica, la Universitatea Paris 11, și un doctorat, la Universitatea Paris 13.

Nicușor Dan pe vremea când conducea Asociația Salvați Bucureștiul

După absolvirea studiilor doctorale, Nicușor Dan a fost cercetător la un institut al Academiei Române și a fondat Asociația Salvăm Bucureștiul.

Ciolacu a fost muncitor, înainte de 1989, după care suține că ar fi fost „antreprenor, administrator și asociat la mai multe companii private”, fără să ofere alte detalii.

Din 2000, Ciolacu este ales: consilier local, consilier județean și deputat PSD. Nu a participat niciodată la o competiție uninominală. El a fost și vicepremier în guvernul Tudose, girat de Liviu Dragnea.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Nicușor Dan a candidat de trei ori la primăria București, obținând: în 2012 – 9%, în 2016 – 30% și în 2020 – 42,81%, scor cu care a câștigat.

Alte momente controversate din cariera lui Ciolacu au fost: prietenia cu Oamr Hayssam, omul de afaceri condamnat pentru terorism, precum și obținerea unui certificat de revoluționar, în baza căruia a beneficat de un hectar de teren pe raza comunei buzoiene Săpoca, pe care ulterior l-a vândut.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

21:41Paleologu, critici dure către USR: „Prostia de partid a prevalat, Lasconi a picat testul capacității de a depăși tribalismul”
20:58Concursul „Pasărea Anului”, organizat în Noua Zeelandă, are drept câștigător un pinguin: Hoiho cel cu ochii galbeni
20:48„Jignire” pentru Ciolacu: Buzăul face parte din Moldova, cel puțin din punct de vedere seismic. Directorul Institutului pentru Fizica Pământului: Cutremurul din Buzău face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea
20:40Înregistrările cu patroni făcute pe ascuns de angajați pot fi folosite în litigii de muncă, a decis Înalta Curte
20:34Boris îneacă Europa: furtuna excepțională abătută asupra Europei Centrale și de Est aduce noi inundații de amploare
20:28Femeile care nu poartă văl nu vor mai fi „deranjate” de poliția moravurilor, promite noul președinte iranian
20:22Cutremur de 5,4 grade în județul Buzău, resimțit și la București, dar și în Republica Moldova
19:19EXCLUSIV Aflat în vizorul DNA pentru relația cu generalul Dumitru Dumbravă (ex-SRI), afaceristul Tufan vinde terenuri de 4,8 milioane de euro și sponsorizează un partid cu 750.000 lei
17:42Antena 3 susține că Klaus Iohannis ar putea candida la Senat, pentru PNL. Liberalii neagă: „Nu s-a discutat în PNL acest lucru”
17:36Moscova amenință ONU și Crucea Roșie: Să nu accepte invitația Ucrainei de a se deplasa în Kursk
17:29Ce problemă mai are Trump: Taylor Swift. Candidatul republican a scris că o „URĂȘTE” pe artistă
17:22Germania a suspendat Schengen-ul terestru de luni, 16 septembrie. Controalele la frontieră, valabile șase luni
17:20România, țara din UE cu cel mai mare procent al persoanelor suferind de sărăcie severă – Eurostat
17:16Deputata Raisa Enachi susține că a fost bătută în propriul birou de consilieri AUR, de față cu polițiști locali. Enachi a intrat în Parlament pe lista AUR, dar a părăsit partidul
17:10Cât dă social-democratul Ciolacu pentru un decedat în inundații: 10.000 de lei