/

Halep, șanse infime să scape fără minimum doi ani de suspendare. Pedeapsa maximă: patru ani. Cel mai probabil, este sfârșitul carierei

Halep trebuie să pună punct carierei
Halep trebuie să pună punct carierei (sursa: Facebook/Simona Halep)

Halep trebuie să pună punct carierei. Simona Halep are la dispoziție trei săptămâni pentru a-și construi argumentele care să convingă judecătorii TAS că verdictul de dopaj dat de WADA este incorect. Pare, însă, puțin probabil ca, în atât de puțin timp, Halep să reușească să-și creeze o apărare eficientă.

Ce șanse are Simona la TAS

„Simona trebuie să găsească explicațiile pentru care roxadustat a ajuns în corpul ei, pentru a avea o șansă de câștig. Dar este dificil. Cred că trebuie să își angajeze avocați care să construiască un caz solid și să vină cu explicații pertinente. Are avantajul că are o imagine foarte bună în sport, sunt mulți oameni care sunt de partea ei și o susțin. E o mare provocare pentru ea, dar să sperăm că va găsi niște explicații pentru tot ce s-a întâmplat”, a spus celebrul jurnalist american de tenis Ben Rothenberg.

Acesta a făcut și o comparație cu cazul de dopaj al Mariei Sharapova. „În cazul meldoniumului (substanța luată de Sharapova – n.r.), specialiștii nu au ajuns la o concluzie clară cu privință la modul în care ajută sau nu un sportiv. La Simona, nu știm mare lucru. Nici ea nu are răspunsul pentru ce s-a întâmplat, dacă ne uităm la declarațiile ei. Dar în cazul ei lucrurile sunt mai serioase, pentru că roxadustat are un statut clar pe lista substanțelor interzise. Face parte din categoria EPO și e foarte probabil ca Simo să aibă de-a face cu acuzații mult mai grave decât Sharapova”, a mai spus Rothenberg.

Halep trebuie să pună punct carierei

„Cred că această chestiune va fi tratată în mod standard. Avem de-a face cu detectarea unei substanțe nespecifice. Acum, sarcina dovedirii nevinovăției revine jucătorului. Întrebarea este ce argumente vor fi prezentate. Pentru că toată lumea vrea să se apere într-o asemenea situație.

Citește și: Halep, apărată de sportivi români: Câţi dintre voi ştiţi că substanţele interzise de WADA se regăsesc în atâtea medicamente banale şi alimente?

Roxadustat este o substanță nespecifică, astfel încât jucătorii suportă consecințe grave. Pedeapsa standard în această situație este suspendarea pe o perioadă de patru ani. Dacă dovedește că substanța a fost folosită în mod neintenționat, suspendarea poate fi redusă la doi ani”, a explicat Michal Rynkowski, directorul agenției antidoping poloneze, pentru sport.pl, citat de Eurosport.

FG-4592 sau Roxadustatul nu se regăsește în vreo proporție în alte medicamente. Ca atare, nu există, în principiu, posibilitatea ca Simona să fi luat o altă pastilă care să conțină urme din substanța activă aflată pe lista WADA.

„Nu a luat aspirină sau vitamina C! Utilizarea accidentală, în contextul consumului unui produs contaminat cu această substanță, ar fi, prin urmare, puțin probabilă”, a mai spus Michal Rynkowski.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

21:41Paleologu, critici dure către USR: „Prostia de partid a prevalat, Lasconi a picat testul capacității de a depăși tribalismul”
20:58Concursul „Pasărea Anului”, organizat în Noua Zeelandă, are drept câștigător un pinguin: Hoiho cel cu ochii galbeni
20:48„Jignire” pentru Ciolacu: Buzăul face parte din Moldova, cel puțin din punct de vedere seismic. Directorul Institutului pentru Fizica Pământului: Cutremurul din Buzău face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea
20:40Înregistrările cu patroni făcute pe ascuns de angajați pot fi folosite în litigii de muncă, a decis Înalta Curte
20:34Boris îneacă Europa: furtuna excepțională abătută asupra Europei Centrale și de Est aduce noi inundații de amploare
20:28Femeile care nu poartă văl nu vor mai fi „deranjate” de poliția moravurilor, promite noul președinte iranian
20:22Cutremur de 5,4 grade în județul Buzău, resimțit și la București, dar și în Republica Moldova
19:19EXCLUSIV Aflat în vizorul DNA pentru relația cu generalul Dumitru Dumbravă (ex-SRI), afaceristul Tufan vinde terenuri de 4,8 milioane de euro și sponsorizează un partid cu 750.000 lei
17:42Antena 3 susține că Klaus Iohannis ar putea candida la Senat, pentru PNL. Liberalii neagă: „Nu s-a discutat în PNL acest lucru”
17:36Moscova amenință ONU și Crucea Roșie: Să nu accepte invitația Ucrainei de a se deplasa în Kursk
17:29Ce problemă mai are Trump: Taylor Swift. Candidatul republican a scris că o „URĂȘTE” pe artistă
17:22Germania a suspendat Schengen-ul terestru de luni, 16 septembrie. Controalele la frontieră, valabile șase luni
17:20România, țara din UE cu cel mai mare procent al persoanelor suferind de sărăcie severă – Eurostat
17:16Deputata Raisa Enachi susține că a fost bătută în propriul birou de consilieri AUR, de față cu polițiști locali. Enachi a intrat în Parlament pe lista AUR, dar a părăsit partidul
17:10Cât dă social-democratul Ciolacu pentru un decedat în inundații: 10.000 de lei