Bonnie și Clyde, celebrii bandiți americani, au fost prezentați de televiziunea rusă drept veterani ruși din al doilea război mondial. Acum, pe rețelele sociale se discută dacă a fost o greșeală sau un gest intenționat, de frondă.
Bonnie și Clyde, prezentați drept veterani ruși
„De Ziua Victoriei, postul rusesc Rossyia unu a difuzat tradiționalul concert care închide festivitățile anuale ale aniversării victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste. Dar ceremonia, altfel sumbră, a fost întreruptă de apariția bizară pe ecrane a celui mai faimos cuplu de criminali din istoria Americii.
Pe fundalul scenei pline de actori îmbrăcați în costume tradiționale, fluturând steaguri sovietice roșii, rulau imagini vechi, în alb-negru, cu cupluri de ruși zâmbitori, ceea ce adăuga nostalgie și gravitate (…) cântăreței de pe scenă.
Până când, dintr-o dată, perfect ascunsă în seria de imagini din trecut, apare pe ecran o fotografie a lui Bonnie Parker și Clyde Barrow”, relatează Newsweek SUA.
Poza a apărut pe ecran când cântăreața Zara a cântat piesa „Dacă nu ar fi fost război”.
Organizatorii plănuiau să arate cupluri care au fost despărțite de război sau care și-au pierdut viața în conflagrația mondială. Dar, printre altele, au arătat o fotografie care îi înfățișează pe celebrii tâlhari americani Bonnie Parker și Clyde Barrow, care au devenit inamici publici ai statului american în timpul Marii Depresiuni, cu mult înainte de al Doilea Război Mondial, explică site-ul news.liga.net.
Russian state TV aired a big #VictoryDay concert on Channel One, showing pictures of nice Soviet couples during this song… including Bonnie and Clyde. pic.twitter.com/pQR3JMvgdo
— Julia Davis (@JuliaDavisNews) May 9, 2022
Apariția acestor imagini a provocat ample dezbateri pe rețelele sociale, unde s-a discutat dacă a fost o banală eroare sau un mesaj de protest al angajațior televiziunii publice rusești.
Bonie Elizabeth Parker (1 octombrie 1910 – 23 mai 1934) și Clyde Chestnut Barrow (24 martie 1909 – 23 mai 1934) au fost doi bandiți care jefuiau bănci în timpul crizei economice din anii 30. Au fost uciși în mai, 1934, într-o ambuscadă.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.