Șoșoacă face propagandă BRICS-ului lui Putin. Europarlamentarul Diana Iovanovici-Șoșoacă o acuză pe Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, că a acționat „incalificabil” prin anularea întâlnirii cu premierul Serbiei, Milos Vucevic, ca reacție la întâlnirea acestuia cu un ministru rus.
Șoșoacă face propagandă BRICS-ului lui Putin
Într-o scrisoare adresată preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Șoșoacă susține că Serbia are dreptul la relații independente, inclusiv cu Rusia, și critică „presiunea diplomatică” exercitată de UE asupra acestui stat.
De asemenea Șoșoacă sugerează că BRICS ar putea deveni mai atractiv decât UE pentru unele state, inclusiv pentru Serbia, din cauza economiei în dezvoltare a Rusiei și a flexibilității politice oferite de această alianță.
Ea critică tendința Uniunii Europene de a cenzura deciziile de politică externă ale statelor neafiliate și își exprimă susținerea pentru opțiunile de cooperare liberă ale Serbiei.
Scrisoarea Dianei Șoșoacă
„Către Preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen
Am aflat cu îngrijorare despre gestul Dvs. incalificabil de a anula întrevederea cu premierul Serbiei, Milos Vucevic, pentru că acesta se întâlnise în prealabil cu ministrul rus al dezvoltării economice.
Vă atrag atenţia că valorile Serbiei nu sunt comune cu valorile UE.
Deocamdată Serbia nu se află în UE şi poate avea şi alte valori imuabile, cum ar fi de exemplu credinţa creştină la care UE a renunţat şi chiar a interzis-o, după cum poate avea relaţii de prietenie şi cooperare cu orice stat din lume.
Am şi origine sârbe pe lângă cele româneşti şi le voi solicita preşedintelui şi premierului Serbiei să nu se lase călcaţi în picioare aşa cum a făcut România, ci să reacţioneze faţă de actul Dvs. de jignire la adresa Serbiei.
Dvs. vreţi să interziceţi relaţiile Serbiei cu Rusia, dar, spre deosebire de UE, Rusia are o economie în dezvoltare şi face parte din BRICS, aşa că dacă un stat decide să dezvolte relaţii cu ţările BRICS are tot dreptul să o facă dacă acest lucru este în interesul său.
Sau vă este frică de faptul că BRICS va deveni mai atractiv decât UE şi că vor fi ţări precum Serbia care vor prefera intrarea în BRICS decât în UE?
Trebuie să învăţaţi cutumele diplomatice, nu sunteţi preşedintele ales al UE şi nu aveţi dreptul să puneţi UE într-o situaţie de afront faţă de Serbia pentru că în felul acesta aruncaţi UE într-un stadiu de regres diplomatic şi de lipsă de curtoazie şi educaţie diplomatică faţă de un stat care se află în Europa chiar dacă nu este în UE, iar geografia şi istoria nu ţin cont de jocurile Dvs. politice.
Vă solicit pe această cale să îmi comunicaţi care este motivul turneului Dvs. în Balcanii de Vest pentru că cetăţenii din ţările UE care contribuie la bugetul Dvs., inclusiv cetăţenii României, doresc să ştie pe ce cheltuiţi banii.
Nu vă permitem să ofensaţi statul sârb pe banii noştri şi în numele popoarelor europene şi nici să interziceţi relaţiile de cooperare dintre state pe baza unui mandat pe care nu vi l-a acordat nimeni.
Din fericire, Serbia nu are ca România o Curte Constituţională care să interzică o candidatură la prezidenţiale la comanda Bruxelles-ului, altfel l-aţi interzice pe premierul sârb să mai participe la activitatea politică din Serbia.
De când a devenit Comisia Europeană cenzorul şef al Europei şi ne interzice cu cine să vorbim?
Cu ce drept atacaţi suveranitatea statelor şi mandatul politicienilor aleşi de popoarele lor de a face ce este mai bine pentru ţările lor?
Trebuie să vă cerem voie ce să spunem şi cu cine să ne întâlnim?
Acţiunile Dvs. dovedesc în fiecare zi că aţi transformat UE într-o dictatură.
Să nu vă mire atunci dacă popoarele vor dori să pună capăt acestui proiect care a plecat la drum cu promisiunea libertăţii, păcii şi bunăstării pentru ca să se transforme acum într-un nou „lagăr al popoarelor” în care tehnocraţi nealeşi de nimeni decid cum să ne trăim vieţile, ce avem voie să gândim şi ce avem voie să credem.
UE a devenit contrariul promisiunii cu care a atras ţările să i se alăture, iar acest lucru va avea consecinţe nefaste asupra proiectului european.
Cu consideraţie,
MEP Diana Iovanovici-Şoşoacă”
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.