Poliția, suspectată că filează activiști civici. Poliția Română nu a explicat cum a fost posibil ca activista civică Angi Șerban să fie ridicată dintr-un apartament unde nu domiciliază și dusă la o secție de Poliție.
Poliția, suspectată că filează activiști civici
Polițiștii bucureșteni au transmis, duminică seară, că s-au sesizat din oficiu după ce pe o rețea de socializare a fost postat un mesaj „care instiga la săvârșirea de infracțiuni”. Astfel, după ce a fost identificată persoana care administrează contul respectiv, a fost emis un mandat de aducere pe numele său, fiind vorba de o femeie, în vârstă de 36 de ani, spun polițiștii. Aceasta a fost dusă la secție pentru audieri.
Persoana în cauză este activista civică Angi Şerban, participantă la protestele „Corupţia Ucide”. Ea acuză că a fost ridicată efectiv din casă, din pat, de către Poliţie, pentru o postare pe Facebook. Mai mult, ea spune că a fost luată de la o adresă la care nu domiciliază.
„M-a luat Poliţia Română de la o adresă la care nu domiciliez, cu mandat de aducere pentru instigare publică. M-au dus la Secţia 13 şi acum la Secţia 18. Mă plimbă între secţii. Domnule Cătălin Predoiu, de unde ştie poliţia unde dormeam în kwrwl gol mai devreme? Îmi ascultă Ministerul Afacerilor Interne, Romania telefonul fără mandat?”, a scris Şerban.
24 de dosare penale pentru instigare publică
Șefii Poliției și Jandarmeriei au susținut declarații, luni, după incidentele înregistrate în weekend la protestele fermierilor și transportatorilor.
Șeful Poliției Române, Benone Matei, a anunțat că până acum au fost deschise 24 de dosare penale, pentru infracțiunea de instigare publică.
Copreședinta REPER, Ramona Strugariu, membră a Parlamentului European, a solicitat Poliției Române să explice public, urgent, în ce temei legal a fost ridicată de la o anumită adresă şi dusă la secția de poliție activista civică Angi Şerban.
Potrivit unui comunicat de presă, Strugariu a mai cerut autorităților competente să explice şi cum știau unde se află Angi Şerban în momentul reținerii şi să declare public dacă există un mandat de filaj, în baza căror solicitări şi suspiciuni de fapte ilegale, precum și temeiul legal pentru care au întreprins toate aceste acțiuni.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.