/

Zelenski începe deja să primească mesajele noii puteri din SUA: prioritatea administrației Trump în Ucraina este pacea, nu victoria

Mesaj pentru Ucraina: pace, nu victorie (sursa: Facebook/Donald J. Trump)

Mesaj pentru Ucraina: pace, nu victorie. Un consilier de rang înalt al președintelui ales al SUA, Donald Trump, a declarat că obiectivul principal al noii administrații americane în Ucraina va fi obținerea păcii, nu restabilirea controlului asupra teritoriilor pierdute, inclusiv Crimeea.

O viziune realistă pentru pace

Bryan Lanza, strateg veteran al Partidului Republican, a explicat într-un interviu că administrația Trump îi va solicita președintelui ucrainean Volodimir Zelenski o „viziune realistă pentru pace.”

Citește și: Isărescu anunță dezastrul care va urma în 2025, dar șeful BNR folosește un limbaj criptic

Lanza a subliniat că, dacă Zelenski insistă că pacea poate fi atinsă doar cu recuperarea Crimeei, acest lucru ar arăta că nu este serios în demersurile sale pentru pace.

„Crimeea a dispărut,” a declarat el, adăugând că, dacă prioritatea Ucrainei este recucerirea Crimeei, atunci aceasta va trebui să se descurce singură, fără sprijin militar american.

Mesaj pentru Ucraina: pace, nu victorie

Lanza a menționat că administrația Trump va pune accent pe pace și stoparea violenței.

„Vom spune Ucrainei: Ce viziune realistă pentru pace aveți? Nu este vorba despre o viziune pentru victorie, ci pentru pace,” a spus el, sugerând deschiderea pentru un dialog sincer.

Obiectivele Ucrainei

Peninsula Crimeea a fost anexată de Rusia în 2014, după înlăturarea fostului președinte ucrainean pro-rus.

La mai mult de doi ani de la invazia la scară largă lansată de Rusia în Ucraina, Moscova controlează aproape 20% din teritoriul ucrainean.

Președintele Zelenski a declarat în repetate rânduri că pacea nu poate fi atinsă decât după retragerea totală a forțelor ruse și restabilirea controlului asupra tuturor teritoriilor ocupate, inclusiv Crimeea.

„Planul său de victorie,” prezentat recent, include aceste obiective și susține aderarea Ucrainei la NATO, o perspectivă vehement respinsă de Rusia.

Ucraina a cerut ajutor militar modern din partea SUA și permisiunea de a-l folosi împotriva țintelor rusești, însă nu a solicitat prezența trupelor americane pe teritoriul său.

Condițiile Rusiei pentru negocieri

În timp ce trupele ruse nu au reușit să captureze Kievul, ele au obținut câștiguri pe frontul de est al Ucrainei în ultimele luni.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat în iunie că printre condițiile pentru negocieri de pace se numără renunțarea Ucrainei la cele patru regiuni anexate de Moscova, chiar dacă Rusia nu are control total asupra acestora.

Trump și promisiunea de a pune capăt războiului

În timpul campaniei sale, Trump a susținut că va găsi o soluție rapidă pentru a pune capăt războiului, dar fără a detalia cum va realiza acest lucru.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Recent, Zelenski și Trump au avut o discuție telefonică, la care a participat și Elon Musk, un cunoscut susținător al fostului președinte.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

20:51Final haotic la summit-ul climatic COP 29: multe state în curs de dezvoltare au părăsit evenimentul, după ce au aflat că statele bogate nu sunt de acord să plătească pentru daunele provocate mediului
20:42Ucraina a pierdut 40% din teritoriul ocupat în regiunea rusească Kursk, dar nu intenționează să se retragă
20:37Netanyahu trebuie arestat de către orice țară din UE în care premierul israelian ar ajunge, spune șeful diplomației de la Bruxelles
20:29Putin promite, pentru un an pe front, ștergerea datoriilor până la zece milioane de ruble de recrut (95.000 de dolari)
20:23Propaganda electorală pe rețele sociale se sancționează după încheierea campaniei electorale, răspunde Poliția USR-ului
15:48PolyMarket, una din cele mai mari piețe de predicții de pe blockchain, unde poți paria, anticipează un câștigător clar al prezidențialelor din România
14:48AUR acuză PSD și PNL vă vor frauda alegerile și că pe un vot se va plăti până la 1.000 de lei
14:42Doar pandemia de COVID a egalizat salariile bărbaților și ale femeilor. Acum, femeile câștigă mai puțin, în medie, cu 5,5%
14:37Cum funcționează sistemul brățărilor electronice care protejează victimele violenței de agresori
14:29Rutte (NATO) s-a întâlnit cu Trump. Fostul premier olandez, liderul european care s-a înțeles cel mai bine cu noul președinte american în primul mandat al acestuia
14:18Conor McGregor trebuie să plătească 250.000 de euro unei femei care-l acuză de viol. Vedeta MMA spune că actul a fost consensual
14:13Cine i-a luat ultimul interviu de campanie lui Ciolacu: soția unui viitor deputat PSD, care deja a beneficiat de o sinecură de peste 11.000 lei/lună din partea PSD
14:09Peste 66.000 de alegători au votat pentru prezidențiale în străinătate până sâmbătă la 12.00
13:54A murit Gabriel Cotabiță. Artistul avea 69 de ani
12:54Întârzieri uriașe ale trenurilor, la prima ninsoare banală. Grindeanu, nici o reacție, majoritatea presei – tăcere