/

Zelenski începe deja să primească mesajele noii puteri din SUA: prioritatea administrației Trump în Ucraina este pacea, nu victoria

Mesaj pentru Ucraina: pace, nu victorie (sursa: Facebook/Donald J. Trump)

Mesaj pentru Ucraina: pace, nu victorie. Un consilier de rang înalt al președintelui ales al SUA, Donald Trump, a declarat că obiectivul principal al noii administrații americane în Ucraina va fi obținerea păcii, nu restabilirea controlului asupra teritoriilor pierdute, inclusiv Crimeea.

O viziune realistă pentru pace

Bryan Lanza, strateg veteran al Partidului Republican, a explicat într-un interviu că administrația Trump îi va solicita președintelui ucrainean Volodimir Zelenski o „viziune realistă pentru pace.”

Citește și: Isărescu anunță dezastrul care va urma în 2025, dar șeful BNR folosește un limbaj criptic

Lanza a subliniat că, dacă Zelenski insistă că pacea poate fi atinsă doar cu recuperarea Crimeei, acest lucru ar arăta că nu este serios în demersurile sale pentru pace.

„Crimeea a dispărut,” a declarat el, adăugând că, dacă prioritatea Ucrainei este recucerirea Crimeei, atunci aceasta va trebui să se descurce singură, fără sprijin militar american.

Mesaj pentru Ucraina: pace, nu victorie

Lanza a menționat că administrația Trump va pune accent pe pace și stoparea violenței.

„Vom spune Ucrainei: Ce viziune realistă pentru pace aveți? Nu este vorba despre o viziune pentru victorie, ci pentru pace,” a spus el, sugerând deschiderea pentru un dialog sincer.

Obiectivele Ucrainei

Peninsula Crimeea a fost anexată de Rusia în 2014, după înlăturarea fostului președinte ucrainean pro-rus.

La mai mult de doi ani de la invazia la scară largă lansată de Rusia în Ucraina, Moscova controlează aproape 20% din teritoriul ucrainean.

Președintele Zelenski a declarat în repetate rânduri că pacea nu poate fi atinsă decât după retragerea totală a forțelor ruse și restabilirea controlului asupra tuturor teritoriilor ocupate, inclusiv Crimeea.

„Planul său de victorie,” prezentat recent, include aceste obiective și susține aderarea Ucrainei la NATO, o perspectivă vehement respinsă de Rusia.

Ucraina a cerut ajutor militar modern din partea SUA și permisiunea de a-l folosi împotriva țintelor rusești, însă nu a solicitat prezența trupelor americane pe teritoriul său.

Condițiile Rusiei pentru negocieri

În timp ce trupele ruse nu au reușit să captureze Kievul, ele au obținut câștiguri pe frontul de est al Ucrainei în ultimele luni.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat în iunie că printre condițiile pentru negocieri de pace se numără renunțarea Ucrainei la cele patru regiuni anexate de Moscova, chiar dacă Rusia nu are control total asupra acestora.

Trump și promisiunea de a pune capăt războiului

În timpul campaniei sale, Trump a susținut că va găsi o soluție rapidă pentru a pune capăt războiului, dar fără a detalia cum va realiza acest lucru.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Recent, Zelenski și Trump au avut o discuție telefonică, la care a participat și Elon Musk, un cunoscut susținător al fostului președinte.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

12:36Guvernul continuă să facă sute de angajări, deși a promis că va îngheța cheltuielile de personal
11:37BREAKING În timp ce ANAF jupuia contribuabilii, Fiscul proteja afacerile familiei Vicol – DIICOT. Președintele ANAF s-a văzut cu un șef al Nordis
11:07Cum explică Ciolacu succesul lui Călin Georgescu: „Dacă Georgescu violează o găină, va zice toată lumea că găina trebuia violată”
10:42Becali spune că l-a blocat pe whatsapp pe Călin Georgescu fiindcă i-a trimis o melodie antisemită
10:12Mesaj-șoc al lui Trump: SUA vor prelua Fâșia Gaza, palestinienii trebuie relocați, totul trebuie reconstruit sub control american
10:05Atacul armat de la școala din Suedia s-a soldat cu 11 morți. Printre ei, și ucigașul, care s-a sinucis cu propria armă
09:54Organizatorii grand slam-urilor, reacții emoționante la retragerea Simonei Halep. Roland Garros și Wimbledon au pomenit victoriile sportivei
09:46Trump crede că merită un Premiu Nobel pentru Pace, dar că nu-l va primi
09:39Un tribunal special al UE va judeca „delictul de agresiune” al Rusiei împotriva Ucrainei. Procesul, pas necesar pentru cercetarea crimelor de război
09:31Plata pensiei poate înceta în anumite condiții. Care sunt acestea, potrivit noii legi a pensiilor
09:25Eternele țepe românești cu mașini la mâna a doua: a cumpărat un Volvo care avea doar caroseria mărcii
09:19Creditorii Nordis solicită peste 910 milioane de lei de la companie. Cel mai probabil, nimeni nu va primi nimic
22:03Soții Ciorbă-Vicol, două apartamente închiriate la Monaco pe banii clienților Nordis. Deputata PSD plătea sute de mii de euro la Gucci, Chanel, Loro Piana, Rolex, Louis Vuitton
21:52Disperare în Santorini: peste 11.000 de persoane au părăsit insula din cauza cutremurelor
21:46Ucraina transferă 50.000 de soldați din alte structuri ale armatei către infanterie pe fondul deficitului de trupe