/

Insinuări grave ale lui Biden la adresa lui Musk, cu referire la Arabia Saudită: Merită examinate legăturile cu alte țări

Biden sugerează legături ciudate Musk - saudiți
Biden sugerează legături ciudate Musk - saudiți (sursa: Facebook/The White House)

Biden sugerează legături ciudate Musk – saudiți. Preşedintele american Joe Biden a apreciat miercuri că legăturile lui Elon Musk cu ţări străine „merită examinate”, ca răspuns la o întrebare privind posibilitatea ca recenta preluare a platformei Twitter de către antreprenorul miliardar să reprezinte o ameninţare pentru securitatea naţională a SUA.

Biden sugerează legături ciudate Musk – saudiți

„Cred că cooperarea lui Elon Musk şi/sau relaţiile tehnice (ale acestuia, n.red.) cu alte ţări merită să fie examinate”, a spus Biden într-o conferinţă de presă, alegându-şi în mod vizibil cu grijă cuvintele.

El a răspuns astfel la o întrebare privind implicarea prinţului saudit Al-Walid bin Talal în achiziţionarea companiei Twitter de către şeful Tesla.

Prinţul Al-Walid a contribuit la tranzacţie cu cele aproape 35 de milioane de acţiuni pe care le deţinea deja la Twitter, direct şi prin holdingul său KHC, ceea ce îl face al doilea acţionar al grupului, notează AFP.

Acuzații dinspre senatorul Murphy

La scurt timp după finalizarea tranzacţiei, la sfârşitul lui octombrie, senatorul democrat Chris Murphy a estimat, într-un mesaj pe Twitter, că „ar trebui să ne îngrijoreze faptul că saudiţii, care au clar interesul să reprime discursul politic şi să influenţeze politica americană, au devenit al doilea proprietar al unei mari platforme sociale”.

Murphy a anunţat şi că va cere comisiei privind investiţiile străine a Senatului să lanseze o anchetă asupra „implicaţiilor în materie de securitate naţională a cumpărării Twitter de către Arabia Saudită”.

„Dacă (Musk) face sau nu ceva nepotrivit, nu sugerez acest lucru. Sugerez că acest lucru merită examinat”, a adăugat miercuri Biden.

Musk, păreri extreme în ultima vreme

Puţin preocupat până acum de chestiuni politice şi geopolitice, Elon Musk şi-a dat cu părerea în legătură cu mai multe subiecte importante, în special războiul din Ucraina şi tensiunile dintre China şi Taiwan.

În primul caz, miliardarul a propus o soluţie implicând cedarea definitivă a Crimeei către Rusia, „cu scopul de a repara greşeala istorică a lui Hruşciov”, precum şi un referendum real în regiunile majoritar rusofone ale ţării, pentru a decide viitorul acestor părţi ale teritoriului ucrainean.

Citește și: Secretarul general al NATO asigură Ucraina că, indiferent de rezultatul alegerilor din Statele Unite, Kievul va beneficia de „sprijinul puternic bipartizan” al Washingtonului

În ce priveşte Taiwanul, Elon Musk s-a pronunţat în favoarea unei reunificări a celor două Chine după negocierile între cele două părţi.

China este principala piaţă a Tesla, unde grupul dispune de o uzină la Shanghai.

În amândouă cazurile, comentariile omului de afaceri au generat reacţii pozitive atât din partea Moscovei, cât şi a Beijingului, mai aminteşte AFP.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

11:25Marcel Ciolacu a fost acceptat de Klaus Iohannis ca premier al noului Guvern
10:41Încă o manipulare a Moscovei: rușii o acuză pe Maia Sandu că plănuiește o „operațiune militară” pentru a controla Transnistria. De fapt, teritoriul separatist aparține Republicii Moldova
10:27Hipnoza începe să fie din ce în ce mai folosită de terapeuții români. Care sunt riscurile acestei proceduri
10:20Creșteri foarte mari de preț la apa potabilă în țară de la 1 ianuarie
10:14Zeci de mii de cazuri de înșelăciuni online în 2024. Unele victime au pierdut zeci de mii de euro
10:07Incredibilă ipocrizie a lui Ciolacu, care susține că PSD, PNL și UDMR au „înţeles mesajul românilor de la alegerile generale”
09:59E oficial: Crin Antonescu va fi candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR la funcția de președinte al României, spune Bolojan
21:43Revoluția din decembrie 1989: acum 35 de ani erau zile de haos, moarte și speranță timidă
21:21Structura noului Guvern: 16 ministere distribuite între PSD, PNL și UDMR. Care sunt titularii propuși pentru portofolii
21:07Putin și premierul slovac Robert Fico s-au întâlnit la Kremlin, motivul probabil fiind tranzitul gazului rusesc
21:00Liberalii vor conduce şase ministere în noul Guvern, a anunțat Ilie Bolojan
20:51Schimbarea lui Rafila de la șefia Ministerului Sănătății și reformarea sistemului, cere Mihăiță Bariz, activist pentru drepturile pacienților
19:41Guvernul Ciolacu II este guvernul Ciolacu I în proporție de 66%. Aproape toți miniștrii PSD, păstrați
15:32Elena Lasconi cere demisia lui Klaus Iohannis: „Mandatul s-a încheiat”
15:19„Putin știe cum să ne deranjeze”, a afirmat ministrul german al Apărării, vorbind despre pericolul atacurilor hibride ale Rusiei