/

Șoșoacă face propagandă pentru BRICS-ul lui Putin și o ceartă pe Ursula von der Leyen că a sancționat diplomatic o întâlnire a premierului sârb cu un ministru rus

Șoșoacă face propagandă BRICS-ului lui Putin (sursa: Facebook/Diana Iovanovici Șoșoacă- Oficial)

Șoșoacă face propagandă BRICS-ului lui Putin. Europarlamentarul Diana Iovanovici-Șoșoacă o acuză pe Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, că a acționat „incalificabil” prin anularea întâlnirii cu premierul Serbiei, Milos Vucevic, ca reacție la întâlnirea acestuia cu un ministru rus. 

Șoșoacă face propagandă BRICS-ului lui Putin

Într-o scrisoare adresată preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Șoșoacă susține că Serbia are dreptul la relații independente, inclusiv cu Rusia, și critică „presiunea diplomatică” exercitată de UE asupra acestui stat.

Citește și: Guvernul anunță, oficial, că va crește toate impozitele majore: TVA, accize, impozit pe profit sau venit. Termenul folosit în document: „revizuire”

De asemenea Șoșoacă sugerează că BRICS ar putea deveni mai atractiv decât UE pentru unele state, inclusiv pentru Serbia, din cauza economiei în dezvoltare a Rusiei și a flexibilității politice oferite de această alianță. 

Ea critică tendința Uniunii Europene de a cenzura deciziile de politică externă ale statelor neafiliate și își exprimă susținerea pentru opțiunile de cooperare liberă ale Serbiei.

Scrisoarea Dianei Șoșoacă

„Către Preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Am aflat cu îngrijorare despre gestul Dvs. incalificabil de a anula întrevederea cu premierul Serbiei, Milos Vucevic, pentru că acesta se întâlnise în prealabil cu ministrul rus al dezvoltării economice.

Vă atrag atenţia că valorile Serbiei nu sunt comune cu valorile UE.

Deocamdată Serbia nu se află în UE şi poate avea şi alte valori imuabile, cum ar fi de exemplu credinţa creştină la care UE a renunţat şi chiar a interzis-o, după cum poate avea relaţii de prietenie şi cooperare cu orice stat din lume.

Am şi origine sârbe pe lângă cele româneşti şi le voi solicita preşedintelui şi premierului Serbiei să nu se lase călcaţi în picioare aşa cum a făcut România, ci să reacţioneze faţă de actul Dvs. de jignire la adresa Serbiei.

Dvs. vreţi să interziceţi relaţiile Serbiei cu Rusia, dar, spre deosebire de UE, Rusia are o economie în dezvoltare şi face parte din BRICS, aşa că dacă un stat decide să dezvolte relaţii cu ţările BRICS are tot dreptul să o facă dacă acest lucru este în interesul său.

Sau vă este frică de faptul că BRICS va deveni mai atractiv decât UE şi că vor fi ţări precum Serbia care vor prefera intrarea în BRICS decât în UE?

Trebuie să învăţaţi cutumele diplomatice, nu sunteţi preşedintele ales al UE şi nu aveţi dreptul să puneţi UE într-o situaţie de afront faţă de Serbia pentru că în felul acesta aruncaţi UE într-un stadiu de regres diplomatic şi de lipsă de curtoazie şi educaţie diplomatică faţă de un stat care se află în Europa chiar dacă nu este în UE, iar geografia şi istoria nu ţin cont de jocurile Dvs. politice.

Vă solicit pe această cale să îmi comunicaţi care este motivul turneului Dvs. în Balcanii de Vest pentru că cetăţenii din ţările UE care contribuie la bugetul Dvs., inclusiv cetăţenii României, doresc să ştie pe ce cheltuiţi banii.

Nu vă permitem să ofensaţi statul sârb pe banii noştri şi în numele popoarelor europene şi nici să interziceţi relaţiile de cooperare dintre state pe baza unui mandat pe care nu vi l-a acordat nimeni.

Din fericire, Serbia nu are ca România o Curte Constituţională care să interzică o candidatură la prezidenţiale la comanda Bruxelles-ului, altfel l-aţi interzice pe premierul sârb să mai participe la activitatea politică din Serbia.

De când a devenit Comisia Europeană cenzorul şef al Europei şi ne interzice cu cine să vorbim?

Cu ce drept atacaţi suveranitatea statelor şi mandatul politicienilor aleşi de popoarele lor de a face ce este mai bine pentru ţările lor?

Trebuie să vă cerem voie ce să spunem şi cu cine să ne întâlnim?

Acţiunile Dvs. dovedesc în fiecare zi că aţi transformat UE într-o dictatură.

Să nu vă mire atunci dacă popoarele vor dori să pună capăt acestui proiect care a plecat la drum cu promisiunea libertăţii, păcii şi bunăstării pentru ca să se transforme acum într-un nou „lagăr al popoarelor” în care tehnocraţi nealeşi de nimeni decid cum să ne trăim vieţile, ce avem voie să gândim şi ce avem voie să credem.

UE a devenit contrariul promisiunii cu care a atras ţările să i se alăture, iar acest lucru va avea consecinţe nefaste asupra proiectului european.

Cu consideraţie,

MEP Diana Iovanovici-Şoşoacă”

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

20:23Cinci milioane de euro recompensă de la Sectorul 5 cer hackerii care au atacat serverele Primăriei
19:06Forum Economic Trilateral pentru Afaceri și Reconstrucția Ucrainei, desfășurat la Iași. Evenimentul, participare masivă
19:00FOTO La Constanța se aplică „planul Hrebenciuc”: liderul local AUR, Mohammad Murad, s-a văzut cu șeful PSD Constanța, Felix Stroe
18:21Cui concesionează Simion locurile de parlamentar: bugetară din Guvern, cu 4 case și 2 apartamente, deschide lista AUR la Bacău
16:13Cum ajunge un director de colegiu tehnic de căi ferate să fie cel mai bun manager de școală din România
15:28Banca îți poate șterge creditul dacă demonstrezi că nu ai nici o posibilitate să plătești. Cum a reușit asta un român prin intermediul CSALB
15:18Șoșoacă face propagandă pentru BRICS-ul lui Putin și o ceartă pe Ursula von der Leyen că a sancționat diplomatic o întâlnire a premierului sârb cu un ministru rus
15:02Voturi prin corespondență pentru Trump distruse – un video fabricat de o rețea rusească de dezinformare, anunță autoritățile din SUA
14:49Statele UE să renunțe la ora de vară, cer 60 de europarlamentari. Un sondaj arată că 84% dintre europeni susțin demersul
14:33Sinodul BOR regretă că Kievul încă nu recunoaște juridic Biserica Ortodoxă Română din Ucraina
14:22Cum poți verifica „țepele” de Black Friday: sfaturi de la șeful ANPC, care avertizează asupra reducerilor fictive
13:53Ciucă vrea să mute Guvernul, din Piața Victoriei lângă Parlament. „Asta se potrivește cu ideea noastră”, îi răspunde Nicușor Dan
13:07Salariații din România vor plăti cu 50% mai mult impozit statului, avertizează un economist
11:03Sporurile salariale fără număr din sistemul public sunt abuzive și trebuie reduse la maximum 20%, cer Finanțele
10:49Pensiile speciale uriașe și pensionările anticipate ale „specialilor” dezechilibrează bugetul, admite Guvernul