/

Mesajul Rusiei către participanții străini la BRICS: „Veniți cu bani lichizi!”. Deși Kremlinul încearcă să demonstreze că a depășit sancțiunile Occidentului, cardurile nu funcționează

Participanții BRICS nu-și pot folosi cardurile (sursa: infobrics.org)

Participanții BRICS nu-și pot folosi cardurile. Președintele Vladimir Putin dorește să arate liderilor prezenți la summitul BRICS de la Kazan că Rusia a reușit să depășească sancțiunile impuse de Occident ca urmare a războiului din Ucraina. Cu toate acestea, mesajul transmis de organizatori participanților străini a fost unul diferit: să aducă bani gheață.

Summitul BRICS la Kazan: Ce țări participă?

Rusia găzduiește în această săptămână la Kazan, pe malul râului Volga, aproximativ 20 de lideri pentru un summit al grupului BRICS.

Citește și: Ipocrizia lui Lipă: dublu campion mondial lăsat fără indemnizație de merit, deși a câștigat și un proces, în timp ce angajații unor federații iau premii de sute de mii de euro

Acest bloc diplomatic a fost format inițial de Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud și a fost extins anul acesta prin includerea a patru noi membri: Etiopia, Iran, Egipt și Emiratele Arabe Unite.

Participanții BRICS nu-și pot folosi cardurile

Pe site-ul oficial al summitului, organizatorii au subliniat că vizitatorii nu vor putea folosi carduri Mastercard sau Visa emise în afara Rusiei pentru plăți sau retrageri de numerar.

Deși cardurile Union Pay sunt acceptate, ele sunt supuse unor restricții.

În consecință, participanților li s-a recomandat să aducă dolari sau euro, singurele valute care pot fi schimbate în ruble la majoritatea băncilor din Rusia.

Recomandări: cardul rusesc Mir

Organizatorii au sugerat participanților să își procure un card rusesc Mir, oferindu-le instrucțiuni pentru obținerea acestuia, inclusiv la aeroportul din Kazan.

Această recomandare vine în contextul în care autoritățile ruse au etichetat dolarii și euro drept „monede toxice”, reacționând astfel la sancțiunile occidentale impuse după invazia Ucrainei.

Dificultăți pentru sistemul de plăți Mir

Sistemul de plăți Mir, văzut odată ca o alternativă rusească la Visa și Mastercard, a pierdut din sprijin chiar și în rândul aliaților apropiați ai Moscovei.

Aceștia au încetat să accepte cardurile Mir în urma sancțiunilor impuse de SUA.

În aceste condiții, Rusia a căutat să își întărească legăturile comerciale cu țările care folosesc monede „prietenoase”, precum yuanul chinezesc, pentru a reduce impactul sancțiunilor occidentale.

Extinderea BRICS: Noi membri și țări interesate de aderare

Grupul BRICS, inițial format din Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, a adăugat în acest an noi membri, printre care Egipt, Emiratele Arabe Unite, Etiopia și Iran. Alte țări, precum Turcia, Azerbaidjan și Cuba, și-au exprimat interesul de a adera la acest grup.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Potrivit unor oficiali, aproximativ 30 de state ar dori să devină parte din BRICS.

Aceste evoluții vin într-un moment în care Rusia încearcă să demonstreze că sancțiunile Occidentului nu au reușit să izoleze țara pe plan internațional, ci dimpotrivă, au deschis noi oportunități de colaborare cu alte națiuni.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

10:02Creditat ca posibil premier, Bolojan a votat „pentru un preşedinte responsabil”
09:52Peste 20.000 de deținuți (90% din cei cu drept de vot) și-au exprimat intenția să voteze la prezidențiale
09:47Ciolacu a votat „pentru o Românie puternică economic” și l-a atacat pe Iohannis: președintele trebuie să muncească
09:40Orban face apel să nu fie votat, le amintește alegătorilor că s-a retras în favoarea Elenei Lasconi
09:33China refuză orice responsabilitate pentru poluarea planetei, nu va participa cu fonduri la „repararea” mediului (COP29)
09:26Ciucă a votat „util” pentru un candidat onest, decent și pregătit. Candidatul PNL a mers la vot în Balotești, comuna de domiciliu din Ilfov
09:18Jumătate de milion de voturi la prezidențiale duminică la prima oră. 50% din voturi, din străinătate
08:58Incredibila șmecherie a diurnelor magistraților: până la 30.000 de euro pe an, chiar dacă locuiești în același oraș în care ești judecător/procuror
20:51Final haotic la summit-ul climatic COP 29: multe state în curs de dezvoltare au părăsit evenimentul, după ce au aflat că statele bogate nu sunt de acord să plătească pentru daunele provocate mediului
20:42Ucraina a pierdut 40% din teritoriul ocupat în regiunea rusească Kursk, dar nu intenționează să se retragă
20:37Netanyahu trebuie arestat de către orice țară din UE în care premierul israelian ar ajunge, spune șeful diplomației de la Bruxelles
20:29Putin promite, pentru un an pe front, ștergerea datoriilor până la zece milioane de ruble de recrut (95.000 de dolari)
20:23Propaganda electorală pe rețele sociale se sancționează după încheierea campaniei electorale, răspunde Poliția USR-ului
15:48PolyMarket, una din cele mai mari piețe de predicții de pe blockchain, unde poți paria, anticipează un câștigător clar al prezidențialelor din România
14:48AUR acuză PSD și PNL vă vor frauda alegerile și că pe un vot se va plăti până la 1.000 de lei