Academia Română, proiect european de mediu. Institutul de Economie Mondială (IEM) al Academiei Române anunţă finalizarea unui proiect ce vizează stimularea cercetării şi inovării în domeniul mediului şi schimbărilor climatice şi încurajarea participării directe a cercetării româneşti la competiţii deschise la nivel european.
Academia Română, proiect european de mediu
Potrivit unui comunicat transmis marţi, scopul proiectului a fost crearea şi dezvoltarea unui Centru suport în cadrul Institutului de Economie Mondială al Academiei Române, care să sprijine cercetătorii în scrierea şi depunerea mai multor proiecte de cercetare în programul-cadru al Uniunii Europene Orizont 2020.
Proiectul dezvoltat de Institutul de Economie Mondială a beneficiat de o finanţare nerambursabilă în valoare de 1.985.537,55 lei, fiind cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014 – 2020.
La finalizarea proiectului, după trei ani de activitate (aprilie 2020 – aprilie 2023), Institutul raportează o serie de rezultate concrete, între care, cele mai importante sunt: crearea şi funcţionalizarea Centrului suport pentru aplicaţii în Orizont 2020 sau alte programe UE şi internaţionale, realizarea a opt parteneriate de cercetare împreună cu organizaţii europene în domeniul mediu şi schimbărilor climatice, perfectarea a 17 parteneriate bilaterale cu instituţii din România şi din Uniunea Europeană.
Proiecte pentru competiţii deschise în Orizont 2020
Pe parcursul desfăşurării proiectului, Institutul de Economie Mondială a organizat cu cercetătorii interesaţi 12 seminare de informare privind oportunităţi de finanţare, apeluri deschise în domeniile ştiinţifice vizate de proiect şi posibili parteneri, precum şi zece ateliere de lucru pentru pregătirea unor propuneri de proiecte la competiţii deschise în Orizont 2020 sau alte programe de cercetare din cadrul UE.
Centrul suport din cadrul Institutului de Economie Mondială al Academiei Române va continua să asigure îndrumare cercetătorilor interesaţi să scrie şi să depună proiecte de finanţare în domeniul mediului şi schimbărilor climatice, punându-le la dispoziţie atât ghidurile, cât şi bazele de date realizate, precizează sursa citată.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.