/

Halep, indiciu clar că e pe cale să aibă succes în cazul de dopaj: „Sunt în drum spre soarele de deasupra norilor”

Halep, aproape să scape de dopaj
Halep, aproape să scape de dopaj (sursa: Instagram/Simona Halep)

Halep, aproape să scape de dopaj. Două luni și zece zile au trecut între penultima și cea mai recentă postare pe rețelele de socializare a Simonei Halep.

Suplimentul alimentar enigmatic

Pe 21 octombrie 2022, Halep făcea cunoscut faptul că-i fusese detectată în corp o substanță interzisă și că era suspectată de dopaj. Din acel moment, sportiva a fost suspendată provizoriu de către WADA, agenția mondială anti-doping. Riscă patru ani de suspendare. O pedeapsă care ar scoate-o din circuitul WTA definitiv.

De atunci și până pe 31 decembrie 2022, sportiva româncă nu a mai postat nimic pe vreo rețea de socializare. Între timp, s-au scris sute de articole în toată presa (națională și internațională) despre Roxadustat, substanța detectată în probele analizate de WADA.

La începutul lunii decembrie 2022, însă, a apărut o informație care o poate absolvi pe Halep de orice fel de pedeapsă pentru dopaj: Roxadustat ar fi fost conținut, în doze infime de un supliment alimentar care nu specifica acest lucru pe etichetă.

Halep, aproape să scape de dopaj

Informația a fost confirmată de Cristian Jura, judecător la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, pentru Pro Sport: „Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustat-ul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă care nu este precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet.

Așa cum afirmam și cu altă ocazie, suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping, și anume să se stabilească foarte clar modul cum a pătruns substanța în organism și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive.

Una dintre condiții a fost îndeplinită, s-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organismul sportivei. Urmează ca sportiva să demonstreze și lipsa vinovăției și a neglijenței.”.

„Sunt in drum spre soarele de deasupra norilor”

Simona Halep nu a comentat nici direct, nici prin avocați sau alți intermediari, informațiile sau derularea cazului. Dar, pe 31 decembrie, a postat o fotografie însoțită de un text, simultan, și pe Facebook, și pe Instagram: „2022 your clouds were heavy, 2023 show me the sun please ❤️” (2022, norii tăi au fost grei, 2023, arată-mi soarele, te rog).

Citește și: Halep nu a încercat să mascheze Roxadustatul prin diuretice, cum fac sportivii care se dopează voluntar. Cât de mult poate conta acest lucru

Mai clar decât acest mesaj a fost un comentariu pe Instagram la postarea în chestiune: „Am citit toate mesajele voastre si vreau sa va multumesc din suflet pentru gandurile frumoase!!! Sunt in drum spre soarele de deasupra norilor 😄 @andi_vasluianu . Nu ma las eu asa usor 😁 va imbratisez pe toti si va doresc un an plin de zile senine! ❤️❤️❤️”.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

2 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

17:46Ministrul Educației își bate joc de Călin Georgescu: „Are un discurs grevat major de pseudoștiință și pseudoreligie”
14:59Profesorul universitar Cristian Păun explică de ce taxa pe stâlp este mai nocivă decât creșterea TVA: „Se duce mult mai direct în prețul final”
13:20Cristian Preda susține că CEDO nu va admite plângerea lui Georgescu: „Dreptul la alegeri libere prevăzut în Convenția CEDO se referă la legislative”
12:45Ponta se oferă să candideze la președinție și apără „suveraniștii”: „Nu este adevărat că, dacă votezi cu Georgescu, ești anti-european”
10:48După o ceartă într-un bar, a ucis zece persoane, între care doi copii, cu o armă de foc, a rănit alte patru, apoi s-a sinucis, când polițiștii l-au înconjurat (Muntenegru)
10:30VIDEO Explozie ciudată a unei camionete Tesla Cybertruck în fața hotelului Trump din Las Vegas. Un mort, șapte răniți
18:22România poate asigura doar jumătate din necesarul de energie electrică al Moldovei, așa că Energocom cumpără din Ucraina, noaptea
16:04Sistarea furnizării gazului rusesc în UE prin Ucraina este salutată de Polonia, dar criticată vehement de Slovacia
15:53Transnistria a rămas fără apă caldă și căldură după ce Kievul a oprit tranzitarea gazului de la Gazprom prin Ucraina
15:48Codruț, câinele adoptat de Maia Sandu a fugit din curtea Președinției de frica petardelor. A fost găsit după două ore de căutări
15:47Atac înspăimântător la New Orleans: după ce a intrat cu un camion în mulțime, șoferul a coborât și a început să tragă cu arma. Zece morți, zeci de răniți
15:35Premieră în UE: Ungaria pierde un miliard de euro din cauza unor încălcări ale statului de drept
15:29Datoria guvernamentală a depășit 931 de miliarde de lei, echivalentul a 54% din PIB
12:29Magistrații români au încheiat anul 2024 cu o pensie medie de 25.184 de lei, din care 21.945 de lei este subvenția contribuabililor
11:57VIDEO Ciolacu, noi culmi ale penibilului: înainte de Anul Nou, și-a tatuat pe mână „Nu se mărește TVA-ul”. Dar a mărit alte taxe și a înghețat pensiile