/

Un lider local al USR o face „vrăjitoare” pe Firea și arată că ea minte când îl atacă pe Nicușor Dan

Lider local USR o face vrăjitoare pe Firea și arată cum minte Foto: Facebook Alexandru Dimitriu

Un lider local al USR o face „vrăjitoare” pe Firea. Într-o postare pe Facebook, Alexandru Dimitriu scrie că „doamna Firea, ca o adevărată vrăjitoare, rezolvă o deblocare care nu e blocată”.

Lider local USR o face vrăjitoare pe Firea

Dimitriu este consilier local la Sectorul 5. El a fost secretar de stat la ministerul Justiției, în mandatul lui Stelian Ion. Postarea sa, în care răspunde atacurilor Gabrielei Firea împotriva lui Nicușor Dan, în legătură cu așa-numitul cartier al Justiției, a fost distribuită pe grupul de whatsapp al USR București, grup destinat comunicării cu presa.

„Consilierii PSD au votat împotrivă în Consiliu General, dar acum doamna Firea, ca o adevărată vrăjitoare, rezolvă o deblocare care nu e blocată.

Aceasta informație lansată de doamna este una falsă. În acest moment, PMB nu are nicio implicare în proiectul “Cartierul pentru Justiție”.

Proiectul este în etapa elaborării Planului Urbanistic de Detaliu ce va fi pus în dezbaterea publică în luna martie a acestui an. Ulterior el va fi supus aprobării Consiliul Local Sector 3.

În schimb, atunci când a fost nevoie de aprobarea Consiliul General al Municipiului București pentru continuarea acestui proiect, PSD s-a opus. Pe 1 septembrie 2021, PSD a votat împotriva menținerii în vigoare a Planului Urbanistic Zonal pentru Cartierul pentru Justiție (a se vedea foto 2).

Atunci PSD nu își dorea acest proiect? Acum îl dorește? Hotărârea Consiliului General ce era atât de necesar pentru a merge mai departe cu Cartierul pentru Justitie a fost adoptat de majoritatea USR PNL din CGMB în urma solicitărilor repetate venite din partea Ministeului Justiției de la acea vreme, Stelian Ion și a subsemnatului, în calitate de secretar de stat coordonator al proiectului Cartierul pentru Justiție”, a scris Dimitriu.

Firea, atac mincinos la Nicușor Dan

„Nicușor Dan a reușit să blocheze și <Cartierul Justiției>! Toate eforturile depuse în ultimii ani de specialiștii din Ministerul Justiției, Primăria Capitalei și Consiliul General al Municipiului București sunt la un pas de a fi fost în zadar. 250 de milioane de dolari se vor pierde și în loc să avem un complex modern în centrul Bucureștiul rămânem tot cu o groapă insalubră”, a suținut, azi, Firea.

Citește și: Firea susține că premierul Ciucă a numit-o în fruntea unui comitet care să deblocheze „Cartierul Justiției”. Decizia lui Ciucă nu există

Ea a afirmat că premierul Ciucă ar fi pus-o șefa unui comitet ministerial care să deblocheze acest proiect. DeFapt.ro a arătat că ea minte și în această privință.

Cartierul Justiţiei ar urma să se ridice pe două din cele 11 hectare de teren abandonat din vecinătatea Bibliotecii Naţionale din Bucureşti şi ar costa 300 de milioane de euro.

De la Biblioteca Naţională spre Piaţa Alba Iulia, între bulevardele Unirii şi Nerva Traian, aproape 11 hectare de pământ betonat îşi aşteaptă utilitatea. De peste 30 de ani. Regimul Nicolae Ceauşescu a vrut să construiască un fel de mall cultural intitulat „Cântarea României”.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Become a Patron!
  • cont bancar: IBAN RO48BRDE445SV9776064445

Asociația „Doar fapte”, CIF 45500057.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic făr apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

13:45O rețea de comando-uri coordonează transportul armamentului vestic în Ucraina – New York Times
16:35VIDEO Semn divin: Patriarhul Chiril, omul lui Putin, a dat cu fundul de pământ în timp ce sfințea o biserică
14:01Boc, critici fără adresă clară: „Am tras semnale de alarmă foarte serioase. Criza gazului poate avea consecințe mai grave decât COVID”
13:34Șeful ANAF, despre compensarea preţurilor carburanţilor: „Această reducere este benevolă”
10:04Rachete rusești au lovit iar vestul Ucrainei (Iavoriv, Lvov), regiune neafectată de operațiuni militare
09:50Un parlamentar de la Kiev, spion rus: trebuia să asigure intrarea în orașele ucrainene a trupelor rusești
09:34VIDEO Ultima conversație a lui Macron cu Putin înainte ca liderul rus să declanșeze invadarea Ucrainei. Francezul, ironizat constant
00:23Schizofrenie la Moscova în legătură cu deschiderea ușii UE pentru Ucraina și Moldova: Putin spune că nu are nimic împotrivă, MAE rus denunță o „abordare agresivă”
18:33Care este profilul elevilor care iau zece la Evaluarea Națională
18:04Doi ieșeni purtând același nume au fost condamnați în aceeași zi, pentru aceeași faptă, la aceeași pedeapsă
17:46Germania riscă penuria de gaz, caz în care se va confrunta cu „alegeri foarte dificile”, anunță ministrul economiei
16:30Prescripția penală decisă de CCR începe să funcționeze: cum a scăpat un condamnat de delapidare și fals
15:34Tupeu. Dan Voiculescu anunță că se luptă pentru controlul averilor ilicite. Fiscul refuză să mai spună câți bani a recuperat de la el în dosarul ICA
14:23Statutul de țară candidată la UE este „lumina de la capătul tunelului”, spune Maia Sandu
14:04Rețeta jafului din fondul forestier: Cifrele care arată că Romsilva încurajează tăierile ilegale, prefăcându-se că protejează pădurile