/

SUA: Utilizarea TikTok a fost interzisă pe dispozitivele guvernamentale, potrivit legii de finanţare a guvernului adoptată de Congres

Utilizarea TikTok a fost interzisă pe dispozitivele guvernamentale Foto: Facebook

Utilizarea TikTok a fost interzisă pe dispozitivele guvernamentale, potrivit legii de finanţare a guvernului adoptată de Congres, anunță CNBC, citat de news.ro. Măsura care scoate în evidenţă îngrijorarea tot mai mare legată de riscurile pentru securitatea naţională implicate de aplicaţia de partajare a conţinutului video scurt deţinută de grupul chinez ByteDance.

Utilizarea TikTok a fost interzisă pe dispozitivele guvernamentale

Proiectul de lege, care trebuie să fie semnat de preşedintele Joe Biden, solicită, de asemenea, platformelor de comerţ electronic să facă mai multe verificări pentru a împiedica vânzarea online a mărfurilor contrafăcute şi obligă companiile care urmăresc fuziuni mari să plătească mai mult pentru a depune actele la agenţiile federale antitrust.

Congresul nu a reuşit să adopte multe dintre cele mai agresive proiecte de lege care vizează tehnologia, inclusiv legislaţia antitrust care ar impune magazinelor de aplicaţii dezvoltate de Apple şi Google să ofere dezvoltatorilor mai multe opţiuni de plată şi o măsură care ar impune noi bariere pentru a proteja copiii online.

Şi, deşi Congresul a făcut mai multe progrese în acest an decât în trecut către un proiect de lege de compromis privind standardele naţionale de confidenţialitate, rămâne doar un mozaic de legi de stat care determină modul în care sunt protejate datele consumatorilor.

Grupul de centru-stânga din industria tehnologică Chamber of Progress a salutat excluderea mai multor proiecte de lege antitrust care i-ar fi vizat pe susţinătorii săi, printre care Apple, Amazon, Google şi Meta

Dar proiectele de lege adoptate de parlamentari în pachetul de cheltuieli îşi vor pune în continuare amprenta asupra industriei tehnologice în alte moduri.

TikTok susține că nu păstrează datele colectate în China

Interzicerea TikTok pe dispozitivele guvernamentale ar putea fi în beneficiul unor platforme rivale precum Snap şi Facebook şi Instagram, deţinute de Meta, care concurează şi pentru atenţia tinerilor consumatori.

Proiectul de lege include o excepţie pentru autorităţile din domeniile aplicării legii, securităţii naţionale şi cercetării.

Parlamentarii de ambele părţi ale culoarului politic, precum şi directorul FBI Christopher Wray, şi-au exprimat teama că structura de proprietate a TikTok ar putea face vulnerabile datele utilizatorilor din SUA, deoarece companiile cu sediul în China ar putea fi obligate prin lege să predea informaţii despre utilizatori.

TikTok a spus în mod repetat că datele utilizatorilor din SUA nu sunt păstrate în China.

Compania a lucrat la un acord cu administraţia SUA pentru a atenua temerile de securitate naţională prin intermediul Comitetului pentru investiţii străine din S.U.A.

”Suntem dezamăgiţi de faptul că Congresul a luat măsuri pentru a interzice TikTok pe dispozitivele guvernamentale – un gest politic care nu va face nimic pentru a promova interesele de securitate naţională – în loc să încurajeze Administraţia să încheie revizuirea Tik Tok în privinţa securităţii naţionale”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok.

Pachetul de cheltuieli include, de asemenea, INFORM Consumers Act, care urmăreşte să împiedice vânzarea online a produselor contrafăcute, furate sau dăunătoare. Proiectul de lege impune pieţelor online precum Amazon să colecteze prompt informaţii precum detalii bancare şi de contact de la ”orice vânzător terţ de mare volum” şi să verifice aceste date.

Amazon, Etsy și eBay, de acord cu proiectul

Deşi Amazon s-a opus iniţial proiectului de lege, anul trecut, scriind că acesta a fost ”susţinut de unii retaileri mari” şi susţinând că va pedepsi întreprinderile mici care vând online, compania a ajuns să susţină o versiune a proiectului de lege, spunând că este important să aibă un standard federal mai degrabă decât un mozaic de legi statale.

Etsy şi eBay au susţinut anterior proiectul de lege.

”Adoptarea legii bipartizane INFORM ar fi o victorie majoră pentru consumatori, care merită să ştie de la cine cumpără atunci când vizitează o piaţă online”, a spus Adam Kovacevich, directorul general al Chamber of Progress, într-un comunicat.

Deşi măsurile antitrust mai ambiţioase care vizează platformele digitale nu au fost incluse în legislaţia de sfârşit de an, există un proiect de lege care ajută la strângerea de bani pentru agenţiile antitrust care examinează fuziunile.

Legea de modernizare a taxelor de înregistrare a fuziunilor va creşte costurile pe care companiile care urmăresc fuziuni mari trebuie să le plătească pentru a depune actele la agenţiile antitrust.

Proiectul de lege reduce, de asemenea, costul pentru tranzacţii mai mici şi permite ca taxele să fie ajustate în fiecare an în funcţie de indicele preţurilor de consum.

Măsura este menită să ajute la finanţarea Comisiei Federale pentru Comerţ şi a Departamentului de Justiţie Antitrust, care au înregistrat o creştere mare a numărului dosarelor de fuziune în ultimii ani, fără creşteri adecvate ale bugetului.

Citește și: Putinismul lui Macron îi deranjează și pe politicienii aflați la conducerea Germaniei: Agresiunea a venit întotdeauna de la Moscova

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

17:58Parlamentarii mai inventează zile în care angajații stau departe de muncă: ziua de naștere, liberă și plătită de angajator
16:36Rareş Bogdan: Ministrul Finanţelor trebuie să dea explicaţii de ce OMV nu plăteşte taxa de solidaritate
14:12Cutremurul din 1977: disidentul Ursu, asasinat de Securitate, fiindcă a arătat că Ceaușescu oprise consolidările. Prefectul Greblă face apologia construcțiilor ceaușiste de după 1977
12:55O jurnalistă turcă sugerează, în Washington Post, că dezastrul din Turcia își are rădăcinile în corupție: „Nu cutremurele ucid, ci clădirile de beton, construite de oameni”
11:51Solidaritate. O echipă a forțelor armate israeliene a ajuns în Turcia, pentru a oferi ajutor. Unitatea de salvare a Israelului, una din cele mai solicitate din lume
09:16În USR au început bătăliile interne pentru stabilirea candidaților la primării din 2024
09:08Peștii care i-au dus unui primar o minoră cu care să facă sex în primărie scapă de toate acuzațiile după prescripția decisă de CCR
23:07Scandaloasa mușamalizare a plagiatului ministrului de Interne austriac: Universitatea din Viena nu cercetează, cel care a sesizat plagiatul a fost dat afară dintr-un proiect public
22:21„Gicuță din Apărători”, care și-a băgat iubita în portbagaj și a dat foc mașinii, era drogat și băut. Cum au reușit polițiștii să o salveze pe femeie
20:41BREAKING Rusia înregistrează, în ianuarie, cel mai mare deficit din ultimii 25 de ani: 25 de miliarde de dolari – Bloomberg
17:43VIDEO Circ cu bucătarul lui Putin, Evgheni Prigojin, care se crede-n Top Gun: îl provoacă pe preşedintele Ucrainei la un duel aerian!
17:10EXCLUSIV Singura groapă de gunoi a Capitalei, cea de la Vidra, este oficial închisă. Invocând un proces, operatorul gropii încă depozitează gunoi, dar Bucureștiul e în pragul sufocării cu deșeuri
16:30Rareș Bogdan despre profilul alegătorului PNL: „Trăiește în orașe mici și în mediul rural și parțial doar în mediul urban mare”
16:13Bilanț provizoriu înspăimântător după cutremurul din Turcia și Siria: peste 1.700 de morți, aproape 9.000 de răniți, peste 2.800 de imobile prăbușite în Turcia
13:57În timp ce 96% din trenurile din Ucraina bombardată ajung la timp, în România, azi, trei locomotive s-au defectat. Întârziere de circa patru ore pe ruta Budapesta – București Nord