/

FOTO REPORTAJ Fantasticele chinuri ale cuplului Șoșoacă – Lazarus de a se alia cu George Simion în Piața Victoriei

Șoșoacă - Lazarus, alianță nereușită cu Simion
Șoșoacă - Lazarus, alianță nereușită cu Simion (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)

Șoșoacă – Lazarus, alianță nereușită cu Simion. Copiii agitați ai extremismului românesc, Diana Șoșoacă și George Simion, și-au bătut joc oamenii amărâți aduși la protest din întreaga țara pentru a protesta împotriva scumpirilor în Piața Victoriei. Delirul din ambele tabere a atins cote maxime atunci când oamenii din jurul Dianei Șoșoacă au constat că protestul s-a transformat într-un fiasco. 

Senatoarea Diana Șoșoacă l-a acuzat pe George Simion că este omul serviciilor secrete românești, apoi l-a invitat pe scenă ca să le vorbească manifestanților pentru a salva protestul eșuat. În schimb, George Simion a vrut să-și ia boxele din Piața Victoriei pentru distruge manifestația organizată de senatoarea Șoșoacă.

Șoșoacă – Lazarus, alianță nereușită cu Simion

George Simion, liderul partidului AUR, a anunțat încă de la sfârșitul verii că va organiza un protest în data de 2 octombrie 2022 la Piața Universității. Bucureștiul a fost împânzit de afișe prin care îi îndemna pe români să vină la protestul împotriva scumpirilor și a Guvernului Ciucă, în special a ministrului Energiei, Virgil Popescu. Cel din urmă este considerat responsabil pentru scumpirile la carburanți și energie. În paralel, dar la nu la fel de vizibil, s-a mobilizat și senatoarea Diana Șoșoacă. Ea și-a propus să organizeze o manifestație apolitică împotriva Guvernului Ciucă în Piața Victoriei. 

Vineri dimineața, în jurul orelor 02.30, George Simion a fost săltat de polițiști și dus la secție pentru verificări. Liderul partidului AUR s-a ales cu un dosar penal pentru că a condus un autoturism, deși ar fi avut permisul suspendat.

Mai mult, autocarul adus în Piața Victoriei a fost parcat într-o zonă interzisă, iar șoferul a fost amendat. George Simion a acuzat că aceasta ar fi fost o diversiune a autorităților statului, jandarmii au spus că ar fi venit în urma unei reclamații legate de „folosirea unui sistem de sonorizare în spațiul public, la o oră târzie”.

Șoșoacă: „E nevoie să mă duc la Putin? Mă duc la Putin!”

Bucureștiul s-a umplut de manifestanți veniți din întreaga țară încă de sâmbătă seara. Duminică, în ziua protestului, susținătorii lui George Simion s-au strâns la Piața Universității. Pentru scurt timp, bulevardul a fost ocupat de manifestanți.

(sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)

Câteva mii de protestatari s-au îndreptat spre Piața Victoriei pentru a-i cere demisia premierului Nicolae Ciucă. Acolo, însă, erau deja susținătorii senatoarei Diana Șoșoacă, care obținuse o autorizație de protest. 

Șoșoacă s-a suit pe o platformă alături de Oana Lovin, Adriana Bahmuțeanu, și alți câțiva susținători frenetici. Pe platformă a urcat și Luis Lazarus, pe care Diana Șoșoacă l-a prezentat de parcă urma să intre în ring: „Lazarus, Lazarus”.

Apoi, senatoarea Diana Șoșoacă a scos o hârtie și i-a anunțat pe cei câteva sute de manifestanți ai săi că lucrează profesionist. Nu înainte de a trimite săgeți către George Simion. A citit de pe foaie câteva articole legate de respectarea Constituției, apoi a solicitat neutralitatea României în conflictul ruso-ucrainean.

(sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)

„Dacă va fi nevoie să mă duc și să afirm neutralitatea poporului român și dorința poporului român pentru pace mă voi duce încă odată la Ambasada Rusiei. Indiferent de consecințe. E nevoie să mă duc la Putin? Mă duc la Putin! Dar România nu intră în război. Știți de ce? Mie nu îmi este frică decât de Dumnezeu, iar Dumnezeu este român!”, a spus senatoarea.

Serviciile secrete, Lazarus și negocierile de la Guvern

În discursul său, s-a opus educației de gen pentru că „noi suntem creștini ortodocși”. Apoi a mulțumit „băieților din Serviciul de Informații Externe”. Iar conducerea Serviciului Român de Informații i-a mulțumit pentru informațiile secrete furnizate livrate acestora, nu înainte de a-i spune că parcă a înființat DIS: Diana Ivanovici Șoșoacă – Direcție de Informații Secrete. De la serviciile secrete le-a spus manifestanților că s-a întâlnit cu tinerii tiktokeri.

Microfonul i-a fost apoi pasat lui Luis Lazarus. Acesta a început cu un citat din Biblie. Diana Șoșoacă l-a întrerupt pentru a-i anunța pe manifestanți că oamenii lui George Simion vor să vină în Piața Victoriei.

(sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)

Luis Lazarus i-a anunțat pe oameni că, după ce se vor uni cu oamenii lui Simion, vor face o comisie de negociere pentru a intra în Palatul Victoria. Apoi le-a explicat cum stă treaba cu identitatea digitală, cine e statul și ceva filosofie direct din Grecia antică.

Urlete bipolare dintre Șoșoacă la adresa lui Simion

A urmat un nou discurs al Dianei Șoșoacă: mai întâi l-a atacat pe fostul ei coleg de partid, apoi a chemat la unitate. „Moment unic în Piața Victoriei. Mai multe forte se unesc împotriva unui sistem corupt”, a început să spună Șoșoacă atunci când și-au făcut apariția oamenii lui Simion. Totodată, a cerut să se facă un culoar ca manifestanții de la Universitate să intre în Piața Victoriei. Apoi, Șoșoacă le-a cerut manifestanților de la AUR să scape de însemnele electorale.

(sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)

Câteva minute mai târziu, totul a luat-o razna. „Să știți că există o mizerie făcută de Simion… boxele lui… ne impun nouă să nu mai vorbim pe scenă. Rușine, rușine, rușine! Ăsta este Simion și cu News România. Trădătorul rămâne trădător. Simioaneee, Iudăăă! Ne-au scos nouă microfoanele și le-au pus pe ale lor ca să nu mai avem voie să vorbim. Asta este unitatea! Și-a bătut joc de AUR, și-a bătut joc de un partid care era naționalist. Rușine, Simioaneee! Vino aici pe scenă, Simioane, că nu ți-ai luat aprobare pe Victoriei”, își striga oful senatoarea. Luis Lazarus îi spunea să strige „unitate”. Dar ea a continuat să strige „trădătorul, trădătorul, trădătorul!”.

Cenaclul „Flacăra”, Alifantis, gândaci, Ursula la pușcărie

„Se dorește ducerea în derizoriu a acestei manifestații, de aceea o să vă rog frumos să vă păstrați calmul”, a spus senatoare. Apoi a continuat, urlând: „Simioane, nu mai întreține discordia. (…) Eram sigură că serviciile vor manipula. Eram sigură că serviciile… E una aici care a vrut să smulgă microfonul. Și mi-a spus că reprezintă AUR-ul. Și mi-a smuls microfonul. E aicea! Așa se comportă un om care reprezintă…smulge microfoane? Vă place? Vă place? Doar vrem unitate. Vrem unitate! Nu vă aud! Rămânem aici pentru că este protestul oamenilor, nu al vreunui partid”.

(sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)

Șoșoacă le-a explicat manifestanților că a vrut câteva melodii de la Cenacul „Flacăra”, dar nu a primit drepturile de autor: „De aceea, domnule Nicu Alifantis, dacă ne auziți, Andrei Păunescu, cu care am vorbit: nu pe noi trebuie să ne dați în judecată. Și pe Remus Rădoi cu News România și cu Simion, noi nu avem voie să punem aceste cântece în piață. Nicu Alifantis și Andrei Păunescu s-au opus. Au zis că nu vor să fie folosite pentru nici un partid”.

Șoșoacă a invocat apoi naționalizarea, mâncatul gândacilor și ieșirea României din UE. Ea le-a spus oamenilor că UE ne-a furat bogățiile și copiii, referindu-se la românii care au plecat la muncă în străinătate. Și chiar a promis că o va băga pe Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, la pușcărie.

Lazarus: „Simioaneeee, poporul vă vrea împreună, băăăă!”

Ignorată de George Simion, Șoșoacă i-a pasat microfonul lui Luis Lazarus.

„Simioane, Simioane, vino încoace să ai și tu un cuvânt! Simioane, vino încoace să vorbești și tu cu oamenii. Simioane, dacă nu poți să ții un discurs, Simioane lasă pe altul, dar vino tu încoace să dai un mesaj de bun simț ca să salvezi mitingul. Pentru că nu e normal! Oamenii ăștia au venit pentru problemele lor, au venit pentru facturi, pentru energie, au venit pentru viața lor. Vino încoace, aici, vino Simioane, vino încoace ca să vorbești cu lumea. Să salvăm mitingul. Data viitoare nu mai facem în paralel, facem singuri mitingul. Simioaneeee, Simioanee, oprește muzica, Simioaneeee! Vino la mine, Simioane, vino încoace, Simioane, Simioane… haide, Simioaneeee! Nu mai întreține discordia, Simioane. Vino să ai și tu un discurs! Vino să unim poporul! Poporul are probleme. E discordie. Poporul nu vrea să se certe cu nimeni. Poporul se ceartă cu Guvernul, poporul se ceartă cu Iohannis! Nu se ceartă cu Simion și nu se ceartă cu Șoșoacă. Poporul vă vrea împreună, băăăă! Unitate! Unitate!. Haide, Simioane, poporul vă vrea împreună”, se ruga Luiz Lazarus. Degeaba, Simion nu a venit.

Citește și: După ce Medvedev a îndemnat europenii să protesteze împotriva prețului la gaze, George Simion s-a conformat și cheamă lumea în stradă

Lazarus a continuat o vreme: „Haideeeee, Simioaneeee! Acum este momentul să arăți că nu ești omul sistemului. Simioane, acum este momentul să arăți că nu ești omul sistemului. Dacă distrugi mitingul ăsta, nu ai rezolvat nimic. Nu ai făcut nimic pentru popor. Tu trebuie să ții oamenii uniți. Nu trebuie să te lași dus de fel de fel de povești. Trebuie să ții poporul unit. Noi trebuie să ținem poporul unit. Noi ne luptăm cu Guvernul, noi ne luptăm cu Ciucă, noi nu ne luptăm între noi”.

Ultima zvârcolire a Dianei Șoșoacă

Lipsit de succes, Lazarus i-a cedat microfonul Dianei Șoșoacă.

„Acum și-a dat arama pe față. Vă muțumesc că ați înțeles adevărul. Domnul Simion, dacă ești bărbat, și nu ești ce se spune, mișcă-te să ții un discurs românilor. Pentru că vrei să fii președintele lor. Un președinte își asumă să le vorbească românilor”, a spus Șoșoacă.

Inutil.

„Vreau să vă spun că oamenii lui Simion au bătut câțiva oameni de aici de pe platformă. Și încearcă să dea jos platforma. Fără violență! Fără violență! Fără violență! Fără violență! Cui nu-i convine acest miting îl rog frumos să plece pentru că aici noi am luat autorizație. Domnule Simion, mitingul dumneavoastră e la Universitate. Noi am venit aici pentru unitate, nu pentru dezbinare. Nu ca să ne iei tu la bătaie, ca să ne pui tu pumnul în gură așa cum face Ciucă, Orban și așa mai departe. Credeam că esti cu patrioții, Simioane! Nu ai făcut altceva decât să instigi la violență. Ți-ai pus oamenii să ia oamenii la bătăie? Nu îți e rușine, mă nenorocitule care ești?”

(sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)
Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

21:19EXCLUSIV Miracolul Geoană: după ce a fost numit la NATO, prietenul său Dima Șamata a dat lovitura – contract de 89 de milioane de lei cu Armata. Anterior, Șamata nu avusese contracte cu MApN
15:44Fotografia istorică cu Trump, după atentat, explicată: fotograful a așteptat poziționarea perfectă, sub drapelul SUA. Cine este fotograful care a realizat imaginea
10:26VIDEO Reacție formidabilă după tentativa de asasinat împotriva lui Trump: candidatul strigă „Fight!”, iar mulțimea răspunde „USA! USA!”
09:30GRAFIC+VIDEO Eșec grav al Secret Service în misiunea de a-l proteja pe Trump: trăgătorul se plasase la doar 140 de metri, pe un acoperiș, iar prezența sa fusese semnalată, dar ignorată
08:06VIDEO Trump, împușcat de mai multe ori la un miting electoral în Pennsylvania, un glonț l-a atins în zona capului. FBI: „Tentativă de asasinat”. Fostul președinte nu are răni grave
19:24Ministrul Mediului: în sudul României există un risc însemnat să pierdem şi resursele de apă
14:56Slovacia și Italia, țări în care se înregistrează atacuri ale urșilor, folosesc pușca. Italienii pot împușca 4% din exemplare pe an. În România, asta ar echivala cu uciderea unui urs pe zi
13:57Urșii din România sunt înfometați cu bună-știință din cauza politicilor Ministerului Mediului, care privilegiază asociațiile de vânătoare. S-a ajuns la 20 de atacuri pe zi raportate la 112
11:58Relatare tragicomică a unei călătorii cu trenul București-Ploiești, la 39 de grade: „Pasagerii o iau peste câmp până la Buftea”
11:54Deficit sever de personal în spitale: două asistente fac munca a trei. Număr uriaș de ore suplimentare acumulate care nici măcar nu pot fi plătite
11:27Consilierul lui Ciolacu atacă UE și-i înalță ode putinistului care conduce guvernul de la Budapesta și tocmai a făcut o vizită la Kremlin: „Viktor Orban a avut curaj”
11:13O tânără de la țară o va înlocui pe Șoșoacă în Senat pentru cele câteva luni până la alegeri
10:46Aerogara Otopeni avea bani pentru investiții uriașe, ca să nu fie rușinea țării, dar Grindeanu a luat banii pentru gaura de la buget. Din profitul de 453 milioane lei, 401 s-au dus la stat
09:38Efect al implementării RetuRO SGR: au început să dispară PET-urile aruncate aiurea peste tot
19:00Operație revoluționară pe creier, făcută la Iași, în semiîntuneric: o tumoră cerebrală a fost eliminată prin această tehnică