/

Războiul din Ucraina, o misiune mesianică pentru Putin, spune șeful serviciului estonian de spionaj. Plus: Rusia va mai mobiliza trupe, pe care le va arunca pe front pe principii „darwiniste”

O misiune mesianică pentru Putin Foto: Kremlin.ru

Războiul din Ucraina este o misiune mesianică pentru Putin, spune șeful serviciului estonian de spionaj, Mikk Marran, care mai apreciază că acesta își urmărește planul cu „fervoare religioasă”.

Agenția condusă de Marran a avertizat din timp că Rusia va ataca Ucraina, dar acum crede că regimul de la Kiev va gâștiga războiul cu Kremlinul.

Mikk Marran, care se va retrage peste câteva zile de la conducerea serviciului de spionaj, a vorbit, marți cu un grup de ziariști despre războiul din Ucraina.

O misiune mesianică pentru Putin

„Președintele rus Vladimir Putin își urmărește obiectivele de război în Ucraina cu o fervoare „religioasă” și este puțin probabil să-și schimbe cursul, chiar dacă invazia sa de opt luni este plină de eșecuri, a declarat șeful spionajului Estoniei.

Foto: Kremlin.ru

Mikk Marran, șeful de spionaj al Estoniei, a spus că serviciile de informații ale națiunii baltice au indicat că președintele rus nu vrea să regândească acest conflict, în ciuda lipsei de realizări strategice și a unei reacții mai ferme din partea unei NATO”, scrie Bloomberg.

Marran a apreciat că Putin este angrenat, în Ucraina, într-o misiune „religioasă sau mesianică”.

Șeful spionajului estonian a explicat că Rusia are o perspectivă „darwinistă” asupra viitorului rezerviștilor mobilizați și trimiși pe front fără pregătire: majoritatea vor fi uciși sau răniți, dar cei care vor supraviețui vor deveni luptători căliți.

„Războiul de uzură a Rusiei are ca scop să-i facă pe ucraineni să sufere cât mai mult posibil în iarna viitoare”, a spus Marran, referindu-se la atacurile sporite asupra infrastructurii energetice.

Kremlinul exploatează, de asemenea, amenințarea de a-și desfășura arsenalul nuclear, în special ca o modalitate de a lua inițiativa și de a descuraja guvernele SUA și europene să livreze arme, a spus el. Pe măsură ce pierderile militare cresc, „opțiunea nucleară nu poate fi exclusă”, a spus el.

Contraofensiva Ucrainei ar da roade dacă ar reuși să împingă forțele ruse înapoi peste râul Nipru, în sud, eliberând orașul Herson, unde Kremlinul și-a staționat unele dintre cele mai bune trupe ale sale, a mai arătat Marran.

Citește și: Cea mai dură înfrângere pentru Putin în prag de iarnă: șantajul gazelor la adresa UE a eșuat, blocul comunitar și-a asigurat rezervele până în primăvară iar prețurile au scăzut

„Aceasta ar fi, din punctul nostru de vedere, o victorie strategică”, a spus șeful spionilor estonieni.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

15:05Cum o apără psihiatrul-vedetă Gabriel Diaconu pe doctorița oncolog șpăgară de la Suceava: Niște oameni se vor trezi fără acces la servicii medicale. Și să găsești înlocuitor ar putea fi nu greu, foarte greu
14:49Doi ani de la incendiul de la Matei Balș, fieful lui Streinu Cercel și Rafila: anchetele Parchetului și DNA, învăluite în mister. Nici un vinovat pentru 21 de morți, unii arși de vii
13:55Presa locală: „Individ oleacă băut” prins când conducea un Golf în care mai aflau 13 persoane
13:28Fritz prevestește finalul carierei politice a lui Cioloș: „Dacă eşti deja la al treilea sau al patrulea proiect politic, cine te mai ia în serios?”
12:52New York-ul din estul Ucrainei, depopulat din cauza bombardamentelor rusești. Este vorba de un orășel înființat de coloniști germani în 1864 și numit după metropola americană
10:13Misteriosul credit de 82.000 de euro pe doar cinci ani al doctoriței oncolog șpăgare de la Suceava. De ce avea nevoie de bani de la bancă, deși câștiga peste 100.000 de euro pe an, fără cash-ul din mită?
19:21Europa scapă de al doilea Orbán Viktor: Andrej Babiš, suporter al Moscovei, a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Petr Pavel, general (r) NATO care garantează că va sprijini Ucraina
17:36Tancurile Abrams pe care SUA le vor trimite în Ucraina, fără blindajul ultrasecret din uraniu sărăcit
16:43Oncologa care lua nouă șpăgi pe oră de la pacienți, apărată de un polițist lider de sindicat: Să arestăm toți popii pentru că primesc bani în „cutia milei”, de ce nu s-ar considera mită?
13:48Cum a rezolvat primarul Fritz problema câinilor comunitari: a externalizat contractul de colectare a câinilor, iar firma privată răspunde pentru orice atac al animalelor
13:27Un general american spune că războiul cu China ar putea începe în 2025: „Echipa, motivul și oportunitatea lui Xi sunt toate aliniate”
11:14Orașele României se depopulează, o parte însemnată a celor care pleacă se mută la țară
20:55Cutremurător: într-o singură oră, doctorița oncolog de la Suceava putea lua nouă șpăgi ca să elibereze rețete pentru bolnavii de cancer. Media: o șpagă la un sfert de oră
19:41Ciolacu, noi propuneri de majorare a impozitelor: companiile mari să plătească „cel puțin 1% din cifra de afaceri”. Impozitul pe dividende, „ca în Germania”, de 26%
17:55Viktor Orban: Ungaria va bloca sancţiuni UE privind energia nucleară rusă. Ieri, Szijjarto a anunțat că Ungaria vrea să accelereze lucrările la centrala Paks 2, construită cu Rosatom