/

Postare virală a unui profesor de muzică populară: opoziția a promis liderilor sindicali locuri eligibile, anul viitor. A participat la grevă „din primul ceas”, dar luni revine la catedră

Postare virală a unui profesor de muzică populară Foto: Facebook Traian Stoiță

Postare virală a unui profesor de muzică populară: opoziția a promis liderilor sindicali locuri eligibile, anul viitor, susține, pe Facebook, Traian Stoiță. În postare sugerează că și coaliția de guvernare ar fi făcut oferte asemănătoare: „Se pare însă că au fost mai interesante ofertele coaliției de guvernare”.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

El mai precizează că a participat la grevă „din primul ceas”, dar de luni va reveni la catedră, cerând demisia liderilor sindicali.

Postare virală a unui profesor de muzică populară

„Sunt profesor pentru că vreau și voi profesa întreaga viață cu sau fără salariu! Pentru că a fi profesor reprezintă asumarea unei misiuni, nu a unui serviciu.

Până într-un anumit punct, această grevă e firească. Personal, nu mă înghesui la examenul de titularizare sau la cel de definitivat, nefiind motivat financiar. A te pregăti pentru astfel de examene presupune timp, în care poți produce bani din orice altceva. Iar pe masa familiei mele se pune pâine muncită, nu adeverință de titular în învățământ. Cred cu tărie că nivelul calității actului didactic poate să crească pe măsură ce vom fi remunerați corespunzător. Atunci se va produce concurența și nu vor mai exista titulari cu note de 7. Garantez! Nu îmi imaginez cum i-aș putea sugera unui șef de promoție, absolvent al oricărei facultăți, unei minți luminate, să se angajeze în învățământ pe o leafă de 2400 de lei. Cu 2400 de lei să trăiască cine vrea…! (Cam asta se și întâmplă în învățământ)

Singurul lucru pe care nu l-am înțeles la colegii profesori e victimizarea exprimată prin «suntem umiliți și de elevi și de părinți». Exclus! Nu m-a umilit nimeni, niciodată, pentru că am făcut performanță alături de elevii mei. Respectul, nici măcar unui profesor, nu trebuie să i se atribuie gratuit! Respectul se câștigă printr-o conduită exemplară.

Însă da, îmi exprim solidaritatea și am participat la grevă din primul ceas!

Dar acum vă întreb, înțelegând de câteva zile deja, că s-a primit maximul pe care Guvernul îl poate oferi acum. S-a continuat cumva pentru alte negocieri? Cu mulțimea de profesori în grevă, președinții de Sindicate și-au stabilit anumite poziții, pe anumite liste? Hmmm…oare?

Vă spun că da! O anumită parte a opoziției parlamentare le-a promis locuri eligibile anul următor, pentru ca greva să continue. Se pare însă că au fost mai interesante ofertele coaliției de guvernare. Oricum ar fi, abia acum mă simt umilit. Nu de elevi, nu de părinți, nici măcar de cei care guvernează ce a mai rămas din țara asta! Mă simt umilit de cei care mă reprezintă, de acele fețe comuniste pe care le vom vota cel mai probabil, într-o formă sau alta, în 2024.

De luni voi reveni la catedră, pentru că mă interesează de mine și de elevii mei. Nu de cei care negociază pe spatele meu, pentru sacul lor!

Și nu îmi voi da demisia din sindicat, așa cum mulți colegi vor să o facă. Demisia trebuie să fie ultimul act parțial onorabil al celor care s-au mânjit. Așadar, ca profesor și membru SIP, cer DEMISIA PREȘEDINTELUI și a tuturor celor care au purtat aceste negocieri!”, a scris Traian Stoiță.

Citește și: Justiția viitorilor pensionari speciali: acuzată de 272 de șpăgi, doctoriţa Cun a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare. Deciziile de pensionare pe caz de invaliditate, contra mită

Postarea sa a strâns sute de like-uri, aproape 150 de redistribuiri și circa 100 de comentarii. Majoritatea comentariilor sunt încurajatoare, puțini îl acuză că ar fi „spărgător de grevă”.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

2 comentarii

  1. Fiecare face ce vrea dea sa dus dracului aceasta tara nu exista UNITATE cand a inceput greva nu a vazut acesta situatie de ce au mai stricat anul scolar au inceput o greva pe care multi o blameaza acuma fug ca iepuri ies din greva un sindrom de lasitate si prostie acuma i intereseaza de copii de elevi MARS JAVRELOR

  2. Propagandă ieftină. Dacă el a făcut grevă pentru sindicate, ce să-i mai zici? Greva asta este pentru demnitate și drepturi, iar unitatea și solidaritatea sunt esențiale. Mesaje ca acestea vin dinspre partide și politicieni…..așa că dl profesor se poate alege cu un post pe ceva listă. E doar un spărgător de grevă….nimic mai mult!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

20:50Performanță: prima instituție de stat care s-a năpustit să-și ia iPhone 15 în ziua în care a apărut pe piață este în subordinea lui Grindeanu
20:30VIDEO Buzatu a luat personal geanta cu bani și a pus-o în portbagaj. La instanță, pesedistul a spus că este vorba de „banii familiei”
17:31Tănase Stamule (PNL), decanul FABIZ, critici dure către „pachetul Ciolacu”: „O piatră de moară”. Plus: „ura față de corporații” pare mai importantă decât locurile de muncă a un milion de români
13:41Dosarul care poate face DIICOT de râs la nivel național: „fabrica de vise” de la Iași
13:10Fiul lui Dumitru Buzatu compara familia sa cu Brătienii: „Sunt copilul părinților mei și eu sunt foarte mândru de acest lucru. Am văzut că toată lumea elogiază familia Brătianu”
12:53VIDEO Buzatu, scos din propria curte flancat de jandarmi și băgat în dubă să fie dus la DNA. Era dărâmat, a putut spune presei doar „Veți vedea…”
12:17Omul de afaceri Adrian Porumboiu către Dumitru Buzatu: „Ori dai șpăgile, ori te ia DNA-ul”
11:28Oficial, Simona Halep s-a mutat din România: decizia ITIA consemnează că ea este în prezent „stabilită” în Franța
23:17Cum a susținut Ciolacu familia baronului de Vaslui, Buzatu: fosta soție, senator, fiul – secretar de stat. Premierul a asistat la alegerea familiei în fruntea organizației județene a PSD
22:20Averea uriașă a baronului PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, prins de DNA când lua o șpagă de 1,25 milioane de lei. El controla Vasluiul, unul din cele mai sărace județe din țară, de 11 ani
20:03Clienții prostituatelor să fie incriminați penal sau amendați în toate statele UE, cere Parlamentul European. Criticii proiectului arată că, în țările în care e așa, a crescut violența împotriva femeilor
19:10Dealer-ul Catena, activitate intensă la festivaluri și concerte în București și în țară: „Am pierdut, cică a mers foarte bine la Untold, la toate nebuniile, aș vrea să pistonez…”
18:27Sistemul informatic al CNAS a picat din nou, pe 18 septembrie, și încă se lucrează la remedierea problemelor
18:00Cum procura drogurile dealer-ul de la Catena: se ocupa de colectarea medicamentelor expirate de la farmaciile lanțului și de cele nefolosite de pacienții decedați
17:29Ciolacu, după explozia de pe autostrada lui Umbrărescu: „Este un accident de muncă”. Ciolacu, după explozia de la Crevedia: „Așa-ziși patroni care n-au ce căuta în mediul de afaceri”