/

Ambasada SUA, avertisment față de tentativele de dezinformare ale Rusiei

Kremlinul propagă dezinformare susține ambasada SUA
Kremlinul propagă dezinformare susține ambasada SUA (sursă: kremlin.ru)

Kremlinul propagă dezinformare, susține ambasada SUA la București. În contextul tensiunilor dintre Occident și Rusia pe tema situației de securitate de la frontiera rusă cu Ucraina, Ambasada SUA din România a postat un avertisment pe Facebook, în care  atrage atenția că „dezinformarea este una dintre cele mai vechi arme folosite de Kremlin”, relatează digi24.

„Kremlinul creează și propagă dezinformare, în încercarea de a deruta și copleși oamenii cu informații care denaturează acțiunile reale întreprinse de Rusia în Ucraina, Georgia și în alte zone din Europa. Deoarece adevărul nu este în favoarea Kremlinului, serviciile de informații rusești creează, alocă sarcini și influențează paginile de internet care pretind să fie surse de știri să propage minciuni și să semene discordie”, a scris misiunea diplomatică a Washingtonului la București.

Citește și: EXCLUSIV Terenurile lui Dăianu de la Mogoșoaia, unde se coace „Sectorul 0”, cumpărate de la Ninel Peia, aliatul AUR

Într-o declarație făcută publică de de Departamentul de stat al SUA, președintele american Joe Biden susține că avem cu toții o responsabilitate comună pentru a combate dezinformarea.

Există adevăr și există minciuni. Minciuni spuse pentru putere și pentru profit. Și fiecare dintre noi are datoria și responsabilitatea, ca cetățeni, ca americani și mai ales ca lideri, lideri care s-au angajat să ne onoreze Constituția și să ne protejeze națiunea, să apere adevărul și să învingă minciunile”, a transmis președintele american.

Kremlinul propagă dezinformare, susține ambasada SUA din România

„Dezinformarea este una dintre cele mai importante arme ale Kremlinului. Rusia a operaționalizat conceptul de competiție contradictorie perpetuă în mediul informațional prin încurajarea dezvoltării unui ecosistem de dezinformare și propagandă. Acest ecosistem creează și răspândește narațiuni false pentru a promova strategic obiectivele de politică ale Kremlinului”, atrage atenția Departamentul de Stat, care mai precizează că nu există niciun subiect interzis pentru această tehnică numit în engleză „Firehose of falseness sau firehosing”, care reprezintă o tehnică de propagandă în care un număr mare de mesaje sunt difuzate rapid, repetitiv și continuu pe mai multe canale, fără a ține cont de adevăr sau de consistență.

Citește și: Viceprimărița din Brașov, amenințată cu bătaia: Să facem ca la Mogoșoaia

„Totul, de la drepturile omului și politica de mediu până la asasinate și campanii de bombardare cu uciderea civililor, fac parte din manualu de dezinformare al Moscovei”, susține Departamentul de stat al Statelor Unite.

„Dezinformarea este o modalitate rapidă și destul de ieftină de a destabiliza societățile și de a pregăti scena pentru potențialele acțiuni militare. În ciuda faptului că a fost expusă de nenumărate ori pentru implicarea în aceste activități, Rusia continuă să lucreze împotriva normelor internaționale și a stabilității globale”, mai precizează Departamentul de Stat.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic făr apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

16:35VIDEO Semn divin: Patriarhul Chiril, omul lui Putin, a dat cu fundul de pământ în timp ce sfințea o biserică
14:01Boc, critici fără adresă clară: „Am tras semnale de alarmă foarte serioase. Criza gazului poate avea consecințe mai grave decât COVID”
13:34Șeful ANAF, despre compensarea preţurilor carburanţilor: „Această reducere este benevolă”
10:04Rachete rusești au lovit iar vestul Ucrainei (Iavoriv, Lvov), regiune neafectată de operațiuni militare
09:50Un parlamentar de la Kiev, spion rus: trebuia să asigure intrarea în orașele ucrainene a trupelor rusești
09:34VIDEO Ultima conversație a lui Macron cu Putin înainte ca liderul rus să declanșeze invadarea Ucrainei. Francezul, ironizat constant
00:23Schizofrenie la Moscova în legătură cu deschiderea ușii UE pentru Ucraina și Moldova: Putin spune că nu are nimic împotrivă, MAE rus denunță o „abordare agresivă”
18:33Care este profilul elevilor care iau zece la Evaluarea Națională
18:04Doi ieșeni purtând același nume au fost condamnați în aceeași zi, pentru aceeași faptă, la aceeași pedeapsă
17:46Germania riscă penuria de gaz, caz în care se va confrunta cu „alegeri foarte dificile”, anunță ministrul economiei
16:30Prescripția penală decisă de CCR începe să funcționeze: cum a scăpat un condamnat de delapidare și fals
15:34Tupeu. Dan Voiculescu anunță că se luptă pentru controlul averilor ilicite. Fiscul refuză să mai spună câți bani a recuperat de la el în dosarul ICA
14:23Statutul de țară candidată la UE este „lumina de la capătul tunelului”, spune Maia Sandu
14:04Rețeta jafului din fondul forestier: Cifrele care arată că Romsilva încurajează tăierile ilegale, prefăcându-se că protejează pădurile
14:00Candidatura Ucrainei la UE, catalogată drept o „afacere internă a Europei” de Rusia