/

ÎPS Teodosie, desființat de un preot din Cluj: Episcop de cancan, se încalță de la Prada

Preot clujan îl critică pe ÎPS Teodosie Foto: Facebook Dinu Criste

Un preot din Cluj, Dinu Criste, îl critică dur pe ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. El a explicat și de ce Teodosie este în conflict cu Patriarhia: aceasta refuză să-i ridice arhiepiscopia la rang de mitropolie. El nu s-a ferit să critice faptul că arhiepiscopul l-a decorat pe Victor Ciutacu.

Dinu Criste este preot, dar și antreprenor: produce o ciocolata „Doamne-ajută”, care are şi variante de lux sau premium cu canabis.

Preot clujan îl critică pe ÎPS Teodosie

„Dacă ești Teodosie de la Tomis poți spune și poți face orice fără să dai cuiva socoteală. Nu de 3 zile încoace ci de ani de zile încoace gura nu-i mai tace și nimic nu-i place, mai ales faptul că Patriarhia nu ridică, de dragul său, Arhiepiscopia la rang de mitropolie. “Episcop-jucător”, Teodosie a făcut opinie discordantă mai mereu cu Patriarhia fără ca oficial, sau măcar off the record, cineva să-l pună la punct în numele “ascultării” față de ierarhia superioară. Nu știu cine îi face branding-ul personal, dar cineva l-a învățat greșit că e important sa se vorbească cât mai mult despre tine, nu contează dacă de bine sau de rău. Consecințele? Episcopul Tomisului a devenit primul episcop român ortodox de cancan. A intrat în lista scurtă a personajelor preferate de presa de scandal”, a scris Dinu Criste.

Citește și: EXCLUSIV Ioan Mircea Ciocotișan, sursa „Dinu” a Securității, dat afară de la șefia Ministerului Sporturilor după dezvăluirile Defapt.ro

El a amintit de filmul „Diavolul se îmbracă de la Prada”, susținând că Teodosie s-ar încălța cu pantofi produși de această firmă de lux.

„Dacă diavolul se îmbracă de la Prada, potrivit Iuliei Badiu, Teodosie se încalță de la Prada. Și despre Papa se spunea că poartă papuci roșii de la același brand dar presa semi-oficială a negat asta. Nu știu dacă Teodosie se-ncalță de la Prada, dacă da, să ne spună, mai important e încotro îl duc pașii pe Înaltul prelat”, a afirmat preotul din Cluj.

Decorarea lui Ciutacu, greșită

„Ultima direcție pare iarăși gresită sau cel puțin excentrică.

Iată faptele: episcopul Teodosie a decis de curând să îi atârne de grumaz lui Victor Ciutacu Crucea Dobrogeană pentru….. Aici m-am pierdut! Pentru ce?! Ciutacu zice că l-a sunat Înaltul să îi mulțumească pentru sprijinul acordat ortodoxiei pe timpul pandemiei. Nu sunt singurul consternat, chiar cel decorat e cel puțin nedumerit având  în vedere dosarul de presă pe acest subiect. Adaug un extras clarificator din opera mizantropului Ciutacu despre popi, gospodine și despre Iisus pe care Teodosie nu doar că l-a înțeles pe dos ba mai mult l-a și premiat: 

“….popii moralişti şi pastoralele lor nesfârşite. Mă îngreţoşează gospodinele rumene şi reuniunile demonstrative ale familiilor în jurul meselor cu bunătăţi. Mă dor ochii de-atâta Iisus din Nazareth lăţit pe televizoare. Mă lasă rece apelurile şi îndemnurile de a fi mai bun. Allah akbar!”

Ce calcule face arhiepiscopul, nu știu. Cine îl sfătuiește,nu știu, bănuiesc doar. Un lucru e clar și se vede din spațiu: Teodosie vorbește și face ce poftește pentru că “alții” nu-și permit să-i spună să tacă”, a scris Dinu Criste.

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Become a Patron!
  • cont bancar: IBAN RO48BRDE445SV9776064445

Asociația „Doar fapte”, CIF 45500057.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic făr apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

16:35VIDEO Semn divin: Patriarhul Chiril, omul lui Putin, a dat cu fundul de pământ în timp ce sfințea o biserică
14:01Boc, critici fără adresă clară: „Am tras semnale de alarmă foarte serioase. Criza gazului poate avea consecințe mai grave decât COVID”
13:34Șeful ANAF, despre compensarea preţurilor carburanţilor: „Această reducere este benevolă”
10:04Rachete rusești au lovit iar vestul Ucrainei (Iavoriv, Lvov), regiune neafectată de operațiuni militare
09:50Un parlamentar de la Kiev, spion rus: trebuia să asigure intrarea în orașele ucrainene a trupelor rusești
09:34VIDEO Ultima conversație a lui Macron cu Putin înainte ca liderul rus să declanșeze invadarea Ucrainei. Francezul, ironizat constant
00:23Schizofrenie la Moscova în legătură cu deschiderea ușii UE pentru Ucraina și Moldova: Putin spune că nu are nimic împotrivă, MAE rus denunță o „abordare agresivă”
18:33Care este profilul elevilor care iau zece la Evaluarea Națională
18:04Doi ieșeni purtând același nume au fost condamnați în aceeași zi, pentru aceeași faptă, la aceeași pedeapsă
17:46Germania riscă penuria de gaz, caz în care se va confrunta cu „alegeri foarte dificile”, anunță ministrul economiei
16:30Prescripția penală decisă de CCR începe să funcționeze: cum a scăpat un condamnat de delapidare și fals
15:34Tupeu. Dan Voiculescu anunță că se luptă pentru controlul averilor ilicite. Fiscul refuză să mai spună câți bani a recuperat de la el în dosarul ICA
14:23Statutul de țară candidată la UE este „lumina de la capătul tunelului”, spune Maia Sandu
14:04Rețeta jafului din fondul forestier: Cifrele care arată că Romsilva încurajează tăierile ilegale, prefăcându-se că protejează pădurile
14:00Candidatura Ucrainei la UE, catalogată drept o „afacere internă a Europei” de Rusia