/

Marea Britanie, confruntată cu o creștere a incidentelor antisemite

Incidentele antisemite din Marea Britanie sunt la un nivel record
Incidentele antisemite din Marea Britanie sunt la un nivel record (sursă: Pexels.com)

Incidentele antisemite din Marea Britanie au ajuns la un nivel record anul trecut, din cauza reacţiilor la intensificarea violenţelor din Israel şi Gaza, a transmis joi un organism consultativ evreiesc, potrivit Reuters.

Raportul anual al Community Security Trust (CST), care le oferă consiliere celor aproximativ 280.000 de evrei din Marea Britanie în privinţa securităţii, a descoperit că au existat 2.255 de incidente antisemite raportate în 2021, o creştere de 34% faţă de anul anterior.

„Aceste niveluri record de rasism antievreiesc, raportate de comunitatea evreiască la CST şi poliţie, arată cât de greu a fost anul trecut pentru evreii din Marea Britanie”, a spus directorul executiv CST, Mark Gardner.

Citește și: Simion, Puric, Călin Georgescu: extremiștii și conspiraționiștii intens mediatizați la Antena 3

Numărul incidentelor a crescut semnificativ în momentul intensificării conflictului dintre Israel şi militanţii palestinieni, se arată în raport.

Incidentele antisemite din Marea Britanie sunt la un nivel record

În luna mai a anului trecut, au fost raportate 661 de incidente – cel mai mare număr pentru o singură lună -, iar în iunie s-au înregistrat 210. O treime dintre toate incidentele au fost reprezentate de cuvinte sau imagini legate de chestiunile privind Orientul Mijlociu sau au inclus o motivaţie antisionistă.

Citește și: GALERIE FOTO Americanii au intrat în țară miercuri seara. Primul convoi, cu tehnică militară

CST a precizat de asemenea că s-au raportat 176 de atacuri violente, o creştere de 76% faţă de anul precedent.

Raportul detaliază condamnările mai multor persoane pentru infracţiuni antievreieşti, între care un bărbat care a fost trimis la închisoare pentru că a creat un grup neonazist care a încurajat „eradicarea poporului evreu” şi un alt bărbat care a postat pe social media videouri antisemite făcute acasă.

„Aceste statistici sunt şocante şi ne reamintesc puternic că antisemitismul nu a fost eradicat”, a declarat ministrul de interne, Priti Patel.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

  • Patreon
  • cont bancar: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Asociația „Doar fapte”, CIF 45500057.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

21:06Edward Snowden a primit cetățenia rusă după nou ani la Moscova. De ce nu va fi mobilizat să meargă în Ucraina
19:32VIDEO Haos și cozi uriașe la granița Rusiei cu Georgia, pe unde bărbații ruși fug de recrutare. Lukașenko îl consolează pe Putin: „Lasă-i să fugă!!”
18:57Putin va închide și oficial frontierele pentru bărbații care pot fi mobilizați. Blindate au fost deja desfășurate la granița cu Georgia, preventiv
18:38Primarul Chirica vrea să fie judecat în alt oraș când e penal și la Iași, când are proces civil
18:20Fostul ministru Vlad Alexandrescu va primi despăgubiri de la stat pe 15 hectare expropriate pentru autostrada A7
15:52Șeful armatei ucrainene, generalul Zalujnîi, pe coperta revistei Time: „Generalul. Valeri Zalujnîi și modul ucrainean de a duce un război”
14:11Maia Sandu vrea să-i lase fără cetățenie pe moldovenii care luptă pentru Putin
13:21Avertisment dur al Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România: Alimentarea cu energie ar putea fi blocată în plină iarnă. Consumul trebuie raționalizat
13:15Recruții fug mâncând pământul: peste 260.000 de bărbați au părăsit Rusia după decretarea mobilizării, arată datele FSB citate de Novaya Gazeta. Granițile s-au închis, de facto
12:13Patriarhul Kirill, despre soldații ruși care mor în Ucraina: „Îşi spală toate păcatele”, moartea este „un sacrificiu pentru ceilalţi”
11:57Șoc la Kremlin: „bucătarul lui Putin”, Evgheni Prigojin, admite că a fondat grupul Wagner pentru a lupta în Ucraina începând cu 2014
11:01Ministrul Cîmpeanu a plagiat, totuși. Nu în lucrarea de doctorat, ci în cursuri universitare furate de la colegi (Pressone)
10:49VIDEO Isteria recrutărilor forțate din Rusia are efecte: șeful comisariatului militar, responsabil de înrolări, dintr-un oraș din regiunea Irkuțk, împușcat
10:24Neliniște în Europa după victoria extremei drepte în Italia: Giorgia Meloni, viitor premier, își declara admirația pentru Mussolini în tinerețe
10:00Kazahstan, partener al Rusiei, nu recunoaște referendumurile organizate în teritoriile controlate de Moscova în Ucraina