/

Ilfov, regiune autonomă a mafiei, unde talibanii bat femei. Imaginea unui stat prăbușit

De Felicia Ienculescu-Popovici auzise, până ieri, puțină lume. Fiindcă, în România, faptele bune nu interesează și nu prea se mediatizează. Cui să-i pese? Dânsa face „educație remedială”. Aduce acasă la ea copii din familii defavorizate din Mogoșoaia și încearcă să-i ajute să treacă prin școală. În Mogoșoaia, la doi pași de București, sunt 300 de analfabeți declarați și, probabil, sute de analfabeți funcționali. „Am fost martora unor situații greu de închipuit, dacă nu ești acolo. O mamă analfabetă, cu patru copii, mi-a cerut ajutorul pentru că fusese cu copiii la medic. Primise medicamente diferite pentru fiecare, dar nu știa să citească indicațiile de utilizare”, povestea Ienculescu-Popovici, acum câțiva ani.

„Un tânăr de 16 ani este unul dintre beneficiarii cursurilor. Când a ajuns la Green Mogo, nu știa să scrie sau să citească, dar a învățat asta într-un singur an și s-a dovedit a fi chiar foarte bun la matematică. Dar și la grădinărit, iar Felicia crede că ar putea fi un specialist în permacultură. Băiatul provine dintr-o familie vulnerabilă, monoparentală, cu un istoric de abuzuri”, relatează unul din puținele reportaje despre faptele bune făcute de Ienculescu-Popovici.

Aceasta este femeia pe care, joi seara, au agresat-o doi consilieri locali, unul din PNL și altul din PMP. De ce? Fiindcă în Mogoșoaia se desfășoară un jaf de o brutalitate de Vest Sălbatic, iar Ienculescu-Popovici este unul dintre puținii care se opun. Primarul ia cu japca, la un preț de nimic, sute de hectare deținute de locuitori. Pe terenul confiscat, de facto, se vor construi blocuri. Este un tun brutal, fără rușine, care va aduce profituri de zeci sau sute de milioane de euro. Șpăgile curg, probabil, pe verticală și orizontală, de aceea presa și instituțiile statului bagă capul în pământ. Știindu-se protejați, cei doi consilieri au amenințat-o pe consiliera USR minute în șir, calm și cu sadism, că o bagă în căruț. Ceea ce nu pare deloc imposibil în acel loc al fărădelegii. Iar la finalul conversației au agresat-o: pe filmare se aud strigătele disperate ale unei femei îngrozite. A fost salvată de colegii care lucrau în sălile alăturate.

Ilfov este de mult o regiune autonomă ocupată de mafia transpartinică, așa cum era Constanța pe vremea lui Mazăre. Însă, de o vreme, s-a depășit orice urmă de decență. PNL l-a trimis în fruntea Consiliului Județean pe un ins condamnat penal pentru corupție. Individul este un zero, o necuvântătoare, dar a ajuns vicepreședinte al PNL, mergând pe susținerea lui Florin Cîțu. Însă, politician constructiv, este prieten la cataramă cu Florentin Pandele, pesedistul care controlează comuna Voluntari. Consiliul Județean Ilfov finanțează șușaneaua denumită Metropola TV, televizunea Consiliului Local Voluntari . Primarul PNL din Mogoșoaia are o avere impresionantă, în completă disonanță cu sărăcia crâncenă în care trăiesc prea mulți dintre locuitori. Doar bijuteriile și tablourile sunt estimate la 400.000 de euro.

Autoritățile de la București nu îndrăznesc să readucă regiunea autonomă Ilfov înapoi, în interiorul statutului român. Pentru că, de mai multă vreme, statul român se prăbușește. Pandemia i-a dat lovitura de grație. Clanurile de interlopi se confruntă fără jenă cu poliția, dacă aceasta îi deranjează. Este firesc: aceste clanuri șpăguiesc structurile locale ale statului, cum să-i tulburi?

Iar nuca de pe colivă este plasarea prea-adormitului Bode în fruntea ministerului de Interne. Nici măcar nu are meritul de a fi cel mai prost ministru de Interne. Este pur și simplu un mediocru laș, pe care Poliția îl controlează fiindcă „știe” ce a făcut. Rolul lui este să le protejeze, politic, privilegiile. În 2022, de exemplu, pensiile speciale plătite doar de ministerul de Interne însumează circa 1,1 miliarde de euro – costul a aproximativ 100 de kilometri de autostradă sau vreo două spitale regionale. În aproape întreaga lume civilizată, polițiștii se pensionează după 50 de ani și trebuie să cumuleze vreo 30 de ani de muncă pentru a se putea retrage cu drepturi depline. În România, am avut doi secretari de stat, la Interne, care cumulau pensia cu salariul de la stat și care se pensionaseră pe la 40 de ani.

Statul român se prăbușește, repet. Poliția, în loc să te protejeze, este la braț cu mafiile locale. Omoară copii pe trecerea de pietoni, iar ministrul de Interne, în loc să ia atitudine, are grijă ca suborodnatul său să fie protejat. Nu-i de mirare că oamenii cred în soluții disperate, precum AUR, care le promite ordine și disciplină.

Și-n loc de concluzie: cumplită tăcerea femeilor din spațiul politic, în fața incidentului din Mogoșoaia – mă refer la cele care nu sunt din USR. Nici un pic de empatie, nici un pic de solidaritate…

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic făr apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

8 comentarii

  1. Am aflat de site-ul dvs. de la fostul coleg, Malin Bot, care a avut numai cuvinte de lauda la adresa dvs. Inceputul e f. promitator… E nevoie ca de aer de cat mai multe stiri adevarate, analize corecte, nu de manipulari ale mafiei feseniste care intoxica de 32 de ani mintile romanilor, o mafie dispusa chiar sa ne scoata din UE numai ca sa isi pastreze averile furate intacte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

16:35VIDEO Semn divin: Patriarhul Chiril, omul lui Putin, a dat cu fundul de pământ în timp ce sfințea o biserică
14:01Boc, critici fără adresă clară: „Am tras semnale de alarmă foarte serioase. Criza gazului poate avea consecințe mai grave decât COVID”
13:34Șeful ANAF, despre compensarea preţurilor carburanţilor: „Această reducere este benevolă”
10:04Rachete rusești au lovit iar vestul Ucrainei (Iavoriv, Lvov), regiune neafectată de operațiuni militare
09:50Un parlamentar de la Kiev, spion rus: trebuia să asigure intrarea în orașele ucrainene a trupelor rusești
09:34VIDEO Ultima conversație a lui Macron cu Putin înainte ca liderul rus să declanșeze invadarea Ucrainei. Francezul, ironizat constant
00:23Schizofrenie la Moscova în legătură cu deschiderea ușii UE pentru Ucraina și Moldova: Putin spune că nu are nimic împotrivă, MAE rus denunță o „abordare agresivă”
18:33Care este profilul elevilor care iau zece la Evaluarea Națională
18:04Doi ieșeni purtând același nume au fost condamnați în aceeași zi, pentru aceeași faptă, la aceeași pedeapsă
17:46Germania riscă penuria de gaz, caz în care se va confrunta cu „alegeri foarte dificile”, anunță ministrul economiei
16:30Prescripția penală decisă de CCR începe să funcționeze: cum a scăpat un condamnat de delapidare și fals
15:34Tupeu. Dan Voiculescu anunță că se luptă pentru controlul averilor ilicite. Fiscul refuză să mai spună câți bani a recuperat de la el în dosarul ICA
14:23Statutul de țară candidată la UE este „lumina de la capătul tunelului”, spune Maia Sandu
14:04Rețeta jafului din fondul forestier: Cifrele care arată că Romsilva încurajează tăierile ilegale, prefăcându-se că protejează pădurile
14:00Candidatura Ucrainei la UE, catalogată drept o „afacere internă a Europei” de Rusia