/

Sora unei foste miss Buzău a primit de la subalternii politici ai lui Ciolacu funcții grase la CFR și Loterie. Ex-miss Buzău, aproape de șeful PSD

Fostă miss Buzău, aproape de Ciolacu
Fostă miss Buzău, aproape de Ciolacu (sursa: Facebook/Marcel Ciolacu)

Fostă miss Buzău, aproape de Ciolacu. Cristina Elena Arghir, fosta cumnată a primarului Robert Negoiță, a fost plasată de ministrul Economiei, Florin Spătaru, în Consiliul de Administrației al Loteriei Române. Vicepremierul și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, i-a oferit și el un loc călduț în Consiliul de Administrație al companiei Rofersped SA, firma de expediții al falimentarei CFR Marfă.

Anterior, Arghir beneficiase de o numire asemănătoare la SIF Oltenia. În plus, aceasta a rămas și la conducerea companiei Internet și Tehnologie S3, firma administrației locale Sector 3, de unde încasează în jur 5.000 de euro lunar.

Fostă miss Buzău, aproape de Ciolacu

Sorina Docuz, fostă Miss Buzău, s-a căsătorit cu primarul Robert Negoiță în anul 2013. Pe atunci el avea 41 de ani, iar ea, 22 de ani. Petrecerea a avut loc la hotelul Rin Grand Hotel. Nu se știe dacă la eveniment a participat și deputatul de Buzău Marcel Ciolacu, actualul lider al PSD. Însă, la începutul anului 2016, primarul Robert Negoiță a divorțat la notar de Sorina Docuz.

După mai bine de un an de la divorț, Sorina Docuz s-a căsătorit civil cu Mădălin Stan, fostul partener de afaceri al lui Nelu Iordache, cunoscut ca „Mădălin de la Giurgiu”. Se întâmpla pe 1 noiembrie 2017. Nașul cuplului a fost celebrul afacerist Nelu Iordache, condamnat anul trecut la 11 ani și nouă luni de închisoare pentru fraude cu fonduri europene. Dar nici acest mariaj nu a rezistat.

Anturajul lui Marcel Ciolacu are ocazia să o vadă destul de des pe Sorina Docuz, de ceva vreme.

Docuz – cu primarul, sora – cu funcțiile

Cristina Elena Arghir, sora Sorinei Docuz, a lucrat din 2008 până în 2010 la Vodafone, acolo unde gestiona „contul în relația cu clienții”. Apoi s-a angajat la firma fraților Negoiță, Ring Media Group, companie care edita ziarul Ring. Aici a lucrat ca specialist în marketing până în octombrie 2017.

Fostul cumnat, primarul Robert Negoiță, la un an după divorțul de sora ei, a decis să o numească în septembrie 2017 în funcția de administrator provizoriu la Internet și Tehnologie S3, una din societățile înființate de Primăria Sector 3. Mai mult, Negoiță a decis ca fosta sa cumnată fie numită președinte al Consiliului de Administrație. Chiar dacă a fost criticată și contestată că nu are experiență, primarul Robert Negoiță nu s-a lepădat de sora fostei sale soții.

Cristina Elena Arghir primește pentru funcția dată de fostul său cumnat un salariu lunar de peste 287.000 lei anual, echivalentul a peste 58.000 de euro. Ceea ce înseamnă că lunar încasează în jur de 5.000 de euro din bani publici.

Grindeanu a luat-o de specialistă în căi ferate

Între timp, Sorina Docuz a ajuns o foarte apropiată a lui Marcel Ciolacu, liderul PSD. Probabil fără nici o legătură cu acest lucru, subalternii politici ai lui Ciolacu au decis să îi ofere surorii acesteia încă două funcții plătite din bani publici.

Primul a fost vicepremierul și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Acesta a hotărât ca Cristina Elena Arghir să fie numită în Consiliului de Administrație al companiei Rofersped, deținută de minister prin intermediul CFR Marfă.

Datele de la Registrul Comerțului arată că Cristina Elena Arghir a fost numită ca membru provizoriu pe 31 ianuarie 2022. La data de 1 august 2022, mandatul acesteia a fost prelungit pe o perioadă de patru luni.

Spătaru i-a dat o funcțe la Loterie

Marcel Ciolacu, în calitate de lider al PSD, a propus ca Cristina Elena Arghir să fie trimisă în Consiliul de Administrație al Romgaz, acolo unde urma să fie renumerată pe măsură. Propunerea a fost înaintă de liberalul Virgil Popescu, ministrul Energiei. În urma reacțiilor publice, Marcel Ciolacu a fost nevoit să o renunțe la numirea de la Romgaz.

Citește și: EXCLUSIV Ciolacu a întreținut televiziunea PSD din Buzău cu banii publici ai comunelor din județ

Dar nu s-a lăsat. A apelat la alt subaltern al său pe linie de partid, ministrul Florin Spătaru, care a decis să o numească în Consiliul de Administrație al Loteriei Române. De aici, Arghir încasează lunar 7.200 lei brut.

Anterior acestor numiri, la data de 17 noiembrie 2021, sora Sorinei Docuz a fost numită în Consiliul de Administrație al companiei Voltalim, deținută de Societatea de Investiții Financiare Oltenia.

Declarația de avere modestă

În octombrie 2017, Cristina Elena Arghir a depus o declarație de avere din care rezulta că deține un apartament în Popești Leordeni. Pentru munca prestată la firma fraților Negoiță a fost renumerată cu aproximativ 5.000 de lei, în timp ce soțul ei încasa în jur de 3.400 de lei la DCZ Shop. Pe lângă aceste venituri, a mai încasat o indemnizație de creștere a copilului și alocații de aproximativ 9.500 de lei. Cu un an înainte, familia Arghir vânduse o șalupă cu 50.000 de lei lui Dragoș Nicolae Strinu, dar și un autoturism, cu suma de 30.000 de lei, unei firme.

Citește și: EXCLUSIV Cum a dat afaceristul Marcel Ciolacu o țeapă de 11.000 de euro statului

Cristina Elena Arghir și-a vândut apartamentul în anul toamna anului 2019 unei anume Diana Balaganschii cu suma de 74.500 de euro. Ultima declarație de avere arată că soții Arghir nu mai dețin nici un bun imobil și nici conturi bancare. Sunt menționate doar veniturile din salarii și indemnizații. Conform documentului citat, Alin Mădălin Arghir a încasat un salariu de doar 1.134 lei de la firma DCZ Shop, firmă deținută de Dumitru Docuz și Sorina Stan, actual Sorina Docuz. Datele financiare ale firmei arată că în anul fiscal 2021 a avut o cifră de afaceri de 9,29 milioane lei și un profit net de doar 102.417 lei. 

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

18:10BREAKING Gazprom a tăiat gazul către Italia. Decizia vine la câteva zile după victoria în alegeri a Giorgiei Meloni, care și-a declarat susținerea pentru Ucraina
17:47VIDEO+HARTĂ O zi după marea anexare, Putin pierde un oraș strategic: forțele ucrainene au intrat în Liman, rușii se retrag
16:53Rușii vizați de mobilizare nu prea mai pot fugi din Rusia prin Finlanda, care a introdus restricții severe la frontieră
16:36Rușii au modificat rachetele S-300 pentru a omorî cât mai mulți civili în Ucraina: rachetele explodează la impact
16:06Forțele ucrainene recuceresc orașul Liman din provincia Donețk, unde 5.000 de ruși sunt încercuiți
15:28Putin reia scenariul din Germania cu Moldova: Gazprom a redus presiunea gazelor furnizate Chișinăului
14:08SONDAJ România, țara NATO cu cele mai favorabile opinii despre politicile Chinei și Rusiei. Totuși, românii au o părere excelentă și despre politica SUA și a UE
11:17BREAKING Rușii au declanșat o operațiune cu potențial nuclear foarte periculoasă la Zaporojie: directorul general al centralei a fost răpit
10:47Turcia îl abandonează pe Putin: Ankara respinge categoric anexarea provinciilor ucrainene de către Moscova, „o încălcare gravă a dreptului internațional”
10:22Casa Albă admite: Există riscul ca Putin să folosească arme nucleare în Ucraine
20:48Ucraina poate fi de drept membră a NATO înainte de a se împlini un an de la invadarea de către Rusia (modelul suedezo-finlandez). Atunci, Alianța va putea trimite trupe pe front
18:06FOTO-VIDEO Spectacol ridicol la Kremlin: Putin, cu un zâmbet de păpușă de ceară, scandează lozinci. În sală, figuri crispate. Blogger pro-Kremlin promite jafuri și crime „cum ne place”
17:07Discursul lui Putin arată că liderul de la Kremlin nu mai are nimic de pierdut: Precedentul nuclear este american, SUA au aruncat bomba atomică în Japonia
15:21Cât și cum puteți beneficia de servicii gratuite de îngrijire la domiciliu
15:01La cea mai bogată universitate, studenții de la Medicină Dentară sunt puși să dea mii de lei pe consumabile