/

S-a dus mitul singurului „specialist” PSD: dr. Rafila, excelent analist TV. Și atât!

Când trimiți un milițian la Ministerul Agriculturii, un penal la SGG, un analfabet funcțional la Ministerul Muncii și un tractorist în ANRE, cu cine să te mai lauzi? Dr. Alexandru Rafila era singurul “specialist“ cu care PSD putea defila pe la televiziuni.

Dar mitul lui Rafila s-a dus. La exact două luni de la instalarea guvernului Ciucă, domnul Rafila poate spune cu mândrie că n-a făcut nimic. Nici măcar nu are un plan. Sau, dacă îl are, îl ține bine ascuns, nu l-a spus la nimeni. Din când în când, apare la vreo televiziune de știri și spune, trist, că majoritatea din Parlament nu acționează. “Majoritatea“ este, pentru domnia-sa, o noțiune abstractă. Un fel de meteorit care se îndreaptă spre noi și tot ce putem face este să ne rugăm să nu ne lovească din plin.

La începutul mandatului său, dr.Rafila a făcut greșeala tactică să mârâie la celălalt doctor din Guvern, Raed Arafat. I-a trecut repede, n-a reușit să înhațe nimic din puterea uriașă a eternului șef al ISU. Mai rău, a reușit să deranjeze mașinăria de propagandă denumită Antena 3. A fost pus la index, ignorat, în timp ce alți colegi de guvern defilează pe acolo și-și recită, nederanjați, platitudinile, iar Radu Tudor le înalță ode: “Avem la Palatul Victoria un cabinet care din punct de vedere al angajamentului pentru munca, e zece clase peste cabinetele anterioare”.

Să nu mă înțelegeți greșit. Nu plâng pentru că mitul lui Rafila s-a dus pe copcă! Sistemul public de sănătate este prăbușit. Cetățenii își joacă viața la ruletă când intră într-un spital – “O să mor de pe urma unui malpraxis? O nosocomială? Sau o să ard de viu?“ – iar corupția pesedistă este direct responsabilă de această situație. Rafila a fost pus la ministerul Sănătății ca să protejeze rețeaua care jefuiește fără rușine spitalele de stat și banii publici pentru Sănătate. Azi, manager la Spitalul Județean Focșani este un hoț de conserve, ins condamnat penal, susținut politic de PSD-Oprișan. Spitalul este suborodant ministerului Sănătății, nu autorităților locale. Credeți că ministrul Rafila îl va deranja? Va încerca să pună un om cinstit în fruntea acestui spital? Nu aveam, deci, nici o așteptare de la un ministru al Sănătății plasat în funcție de PSD. Dacă îl mutau pe milițianul de la Agricultură la Sănătate, tot în situația de acum eram.

Însă prăbușirea mitului Rafila lasă PSD fără ultimul produs vandabil. Oricât s-ar strădui mașinăria de propagandă plătită de acest partid să scoată ceva inteligent de la trupa aflată în Guvern, nu reușește. Când vorbesc, le cade rumegușul din gură. N-au nici un obiectiv de interes public – toți sunt acolo ca să profite de paralizia DNA și de legislația anticorupție emasculată de Dragnea – și nici măcar nu sunt în stare să mintă frumos.

Asta se simte în sondaje. Și încă nici nu au venit facturile pe ianuarie! Ce va urma? Panică. Pasarea responsabilității. Scandaluri. Nimic nou în peisajul politic de pe aici.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic făr apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

1 Comentariu

  1. Cata dreptate aveti domnule Marian! Va felicit pentru proiectul inceput si astept multe articole de valoarea celui prezent pate chear mai critice la adresa celor care cu atata ,,pricepere” ne conduc. Mult succes in noul proiect dumneavoastra si colegilor dumnevoastra si mai multa incisivitate in ceeace scrieti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

16:35VIDEO Semn divin: Patriarhul Chiril, omul lui Putin, a dat cu fundul de pământ în timp ce sfințea o biserică
14:01Boc, critici fără adresă clară: „Am tras semnale de alarmă foarte serioase. Criza gazului poate avea consecințe mai grave decât COVID”
13:34Șeful ANAF, despre compensarea preţurilor carburanţilor: „Această reducere este benevolă”
10:04Rachete rusești au lovit iar vestul Ucrainei (Iavoriv, Lvov), regiune neafectată de operațiuni militare
09:50Un parlamentar de la Kiev, spion rus: trebuia să asigure intrarea în orașele ucrainene a trupelor rusești
09:34VIDEO Ultima conversație a lui Macron cu Putin înainte ca liderul rus să declanșeze invadarea Ucrainei. Francezul, ironizat constant
00:23Schizofrenie la Moscova în legătură cu deschiderea ușii UE pentru Ucraina și Moldova: Putin spune că nu are nimic împotrivă, MAE rus denunță o „abordare agresivă”
18:33Care este profilul elevilor care iau zece la Evaluarea Națională
18:04Doi ieșeni purtând același nume au fost condamnați în aceeași zi, pentru aceeași faptă, la aceeași pedeapsă
17:46Germania riscă penuria de gaz, caz în care se va confrunta cu „alegeri foarte dificile”, anunță ministrul economiei
16:30Prescripția penală decisă de CCR începe să funcționeze: cum a scăpat un condamnat de delapidare și fals
15:34Tupeu. Dan Voiculescu anunță că se luptă pentru controlul averilor ilicite. Fiscul refuză să mai spună câți bani a recuperat de la el în dosarul ICA
14:23Statutul de țară candidată la UE este „lumina de la capătul tunelului”, spune Maia Sandu
14:04Rețeta jafului din fondul forestier: Cifrele care arată că Romsilva încurajează tăierile ilegale, prefăcându-se că protejează pădurile
14:00Candidatura Ucrainei la UE, catalogată drept o „afacere internă a Europei” de Rusia