/

De ce Simion relansează un admirator al legionarilor: Călin Georgescu diviza AUR

Simion relansează un admirator al legionarilor Foto: Inquam/ George Calin

De ce Simion relansează un admirator al legionarilor: președintele AUR se teme că Georgescu ar putea diviza partidul. În consecință, George Simion i-a oferit lui Călin Georgescu postul de președinte de onoare al AUR. În plus, președintele AUR a spus că acesta ar putea candida, în 2024, la președinția României.

Georgescu, ode lui Codreanu și Antonescu

În vara anului trecut, Călin Georgescu a lansat Mișcarea Pământul Strămoșesc. Aceasta este organizație nonguvernamentală care însă ar putea deveni partid. Din conducerea asociației mai fac parte eseistul Ovidiu Hurduzeu și Loredana Postolache, „consultant în Naturopatie și Psihosomatică”. Hurduzeu, care a publicat la Sputnik, organul de propagandă al Moscovei, a candidat pentru un post de senator în Ilfov. În 2020, el era îngrijorat de soarta lui Vladimir Putin, în prima seară a protestelor pentru eliberarea lui Aleksei Navalnîi.

Călin Georgescu este cunoscut pentru simpatiile sale legionare. „Cel care luptă pentru Dumnezeu și neam nu va fi învins niciodată. Neamul românesc, niciodată, nu a trăit prin sclavi, ci a trăit prin Ștefan cel Mare, prin Mihai Viteazul, prin Horia, prin Avram Iancu, prin Cuza, prin Kogălniceanu, prin Corneliu Zelea Codreanu, prin Mareșalul Ion Antonescu și mulți, mulți alți eroi. Prin ei a trăit istoria națională, prin ei vorbește și a vorbit istoria națională și nu prin lachei de serviciu ai puterilor globaliste care astăzi conduc România vremelnic”, afirma el într-un mesaj video distribuit pe Facebook.

De ce Simion relansează un admirator al legionarilor

În decembrie 2020, după ce AUR a intrat în Parlament, George Simion s-a distanțat de Călin Georgescu, insistând pe faptul că acesta nu este membru al partidului. La acel moment, Georgescu fusese propus de AUR pentru funcța de premier, la consultările cu președintele Iohannis.

Citește și: Ciolacu, dispute subterane cu Firea: șeful PSD blochează numirea prefectului Capitalei (surse)

Luni seara, la Antena 3, Simion a recunoscut că l-a propus pe Călin Georgescu în funcția de președinte de onoare al AUR fiindcă se temea de divizarea mișcării. „Mă bucur că de azi începând domnul Călin Georgescu a acceptat să fie președinte de onoare al partidului și că reușim să unificăm toate forțele partidului. Pentru că vor apărea încă zece partide precum AUR în perioada următoare – unele au apărut – tocmai ca să fragmenteze votul suveranist, votul forței patriotice”, a explicat președintele AUR de ce a relansat un admirator al legionarilor.

Călin Georgescu și George Simion Foto: Facebook George Simion

El a amintit că ar dori ca președintele Academiei Române, Ion Aurel Pop, să fie susținut pentru funcția de președinte al României. „Cu siguranță AUR  intră în turul doi și avem o șansă bună să câștigăm. Acum, cine va fi candidatul AUR, vom vedea. Călin Georgescu e un om capabil, ne-am bucură să-l luăm în calcul și pe președintele Academiei Române, dl Ioan Aurel Pop”, a afirmat Simion. Președintele AUR a susținut că nu dorește să candideze la președinția României.

Luni, la Iași, în momentul în care George Simion a fost stropit cu cerneală, Călin Georgescu era prins în horă chiar lângă președintele AUR.

Oficial, George Simion susține că nu este un negaționist al Holocaustului și „iubește poporul evreu”. „Holocaustul e un episod negru, care nu poate fi negat decât de nebuni. Face parte din istoria națională și trebuie studiat. Noi am zis că programa e și-așa încărcată, iar introducerea materiei obligatorii poate naște sentimente potrivnice și acțiunile domnului Muraru mai rău nasc sentimente potrivnice. Am prieteni mulți în Israel, iubesc poporul evreu, o să merg în America la Muzeul Holocaustului și invit românii să meargă la Muzeul Holocaustului din Sălaj, eu am fost, am fost și la Birkenau Auschwitz”, a afirmat el, la Antena 3.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic făr apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

16:35VIDEO Semn divin: Patriarhul Chiril, omul lui Putin, a dat cu fundul de pământ în timp ce sfințea o biserică
14:01Boc, critici fără adresă clară: „Am tras semnale de alarmă foarte serioase. Criza gazului poate avea consecințe mai grave decât COVID”
13:34Șeful ANAF, despre compensarea preţurilor carburanţilor: „Această reducere este benevolă”
10:04Rachete rusești au lovit iar vestul Ucrainei (Iavoriv, Lvov), regiune neafectată de operațiuni militare
09:50Un parlamentar de la Kiev, spion rus: trebuia să asigure intrarea în orașele ucrainene a trupelor rusești
09:34VIDEO Ultima conversație a lui Macron cu Putin înainte ca liderul rus să declanșeze invadarea Ucrainei. Francezul, ironizat constant
00:23Schizofrenie la Moscova în legătură cu deschiderea ușii UE pentru Ucraina și Moldova: Putin spune că nu are nimic împotrivă, MAE rus denunță o „abordare agresivă”
18:33Care este profilul elevilor care iau zece la Evaluarea Națională
18:04Doi ieșeni purtând același nume au fost condamnați în aceeași zi, pentru aceeași faptă, la aceeași pedeapsă
17:46Germania riscă penuria de gaz, caz în care se va confrunta cu „alegeri foarte dificile”, anunță ministrul economiei
16:30Prescripția penală decisă de CCR începe să funcționeze: cum a scăpat un condamnat de delapidare și fals
15:34Tupeu. Dan Voiculescu anunță că se luptă pentru controlul averilor ilicite. Fiscul refuză să mai spună câți bani a recuperat de la el în dosarul ICA
14:23Statutul de țară candidată la UE este „lumina de la capătul tunelului”, spune Maia Sandu
14:04Rețeta jafului din fondul forestier: Cifrele care arată că Romsilva încurajează tăierile ilegale, prefăcându-se că protejează pădurile
14:00Candidatura Ucrainei la UE, catalogată drept o „afacere internă a Europei” de Rusia