/

De ce Simion relansează un admirator al legionarilor: Călin Georgescu diviza AUR

Simion relansează un admirator al legionarilor Foto: Inquam/ George Calin

De ce Simion relansează un admirator al legionarilor: președintele AUR se teme că Georgescu ar putea diviza partidul. În consecință, George Simion i-a oferit lui Călin Georgescu postul de președinte de onoare al AUR. În plus, președintele AUR a spus că acesta ar putea candida, în 2024, la președinția României.

Georgescu, ode lui Codreanu și Antonescu

În vara anului trecut, Călin Georgescu a lansat Mișcarea Pământul Strămoșesc. Aceasta este organizație nonguvernamentală care însă ar putea deveni partid. Din conducerea asociației mai fac parte eseistul Ovidiu Hurduzeu și Loredana Postolache, „consultant în Naturopatie și Psihosomatică”. Hurduzeu, care a publicat la Sputnik, organul de propagandă al Moscovei, a candidat pentru un post de senator în Ilfov. În 2020, el era îngrijorat de soarta lui Vladimir Putin, în prima seară a protestelor pentru eliberarea lui Aleksei Navalnîi.

Călin Georgescu este cunoscut pentru simpatiile sale legionare. „Cel care luptă pentru Dumnezeu și neam nu va fi învins niciodată. Neamul românesc, niciodată, nu a trăit prin sclavi, ci a trăit prin Ștefan cel Mare, prin Mihai Viteazul, prin Horia, prin Avram Iancu, prin Cuza, prin Kogălniceanu, prin Corneliu Zelea Codreanu, prin Mareșalul Ion Antonescu și mulți, mulți alți eroi. Prin ei a trăit istoria națională, prin ei vorbește și a vorbit istoria națională și nu prin lachei de serviciu ai puterilor globaliste care astăzi conduc România vremelnic”, afirma el într-un mesaj video distribuit pe Facebook.

De ce Simion relansează un admirator al legionarilor

În decembrie 2020, după ce AUR a intrat în Parlament, George Simion s-a distanțat de Călin Georgescu, insistând pe faptul că acesta nu este membru al partidului. La acel moment, Georgescu fusese propus de AUR pentru funcța de premier, la consultările cu președintele Iohannis.

Citește și: Ciolacu, dispute subterane cu Firea: șeful PSD blochează numirea prefectului Capitalei (surse)

Luni seara, la Antena 3, Simion a recunoscut că l-a propus pe Călin Georgescu în funcția de președinte de onoare al AUR fiindcă se temea de divizarea mișcării. „Mă bucur că de azi începând domnul Călin Georgescu a acceptat să fie președinte de onoare al partidului și că reușim să unificăm toate forțele partidului. Pentru că vor apărea încă zece partide precum AUR în perioada următoare – unele au apărut – tocmai ca să fragmenteze votul suveranist, votul forței patriotice”, a explicat președintele AUR de ce a relansat un admirator al legionarilor.

Călin Georgescu și George Simion Foto: Facebook George Simion

El a amintit că ar dori ca președintele Academiei Române, Ion Aurel Pop, să fie susținut pentru funcția de președinte al României. „Cu siguranță AUR  intră în turul doi și avem o șansă bună să câștigăm. Acum, cine va fi candidatul AUR, vom vedea. Călin Georgescu e un om capabil, ne-am bucură să-l luăm în calcul și pe președintele Academiei Române, dl Ioan Aurel Pop”, a afirmat Simion. Președintele AUR a susținut că nu dorește să candideze la președinția României.

Luni, la Iași, în momentul în care George Simion a fost stropit cu cerneală, Călin Georgescu era prins în horă chiar lângă președintele AUR.

Oficial, George Simion susține că nu este un negaționist al Holocaustului și „iubește poporul evreu”. „Holocaustul e un episod negru, care nu poate fi negat decât de nebuni. Face parte din istoria națională și trebuie studiat. Noi am zis că programa e și-așa încărcată, iar introducerea materiei obligatorii poate naște sentimente potrivnice și acțiunile domnului Muraru mai rău nasc sentimente potrivnice. Am prieteni mulți în Israel, iubesc poporul evreu, o să merg în America la Muzeul Holocaustului și invit românii să meargă la Muzeul Holocaustului din Sălaj, eu am fost, am fost și la Birkenau Auschwitz”, a afirmat el, la Antena 3.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

15:52Șeful armatei ucrainene, generalul Zalujnîi, pe coperta revistei Time: „Generalul. Valeri Zalujnîi și modul ucrainean de a duce un război”
14:11Maia Sandu vrea să-i lase fără cetățenie pe moldovenii care luptă pentru Putin
13:21BREAKING Electrica Furnizare, aproape de incapacitate de plată. Alimentarea cu energie ar putea fi blocată în plină iarnă
13:15Recruții fug mâncând pământul: peste 260.000 de bărbați au părăsit Rusia după decretarea mobilizării, arată datele FSB citate de Novaya Gazeta. Granițile s-au închis, de facto
12:13Patriarhul Kirill, despre soldații ruși care mor în Ucraina: „Îşi spală toate păcatele”, moartea este „un sacrificiu pentru ceilalţi”
11:57Șoc la Kremlin: „bucătarul lui Putin”, Evgheni Prigojin, admite că a fondat grupul Wagner pentru a lupta în Ucraina începând cu 2014
11:01Ministrul Cîmpeanu a plagiat, totuși. Nu în lucrarea de doctorat, ci în cursuri universitare furate de la colegi (Pressone)
10:49VIDEO Isteria recrutărilor forțate din Rusia are efecte: șeful comisariatului militar, responsabil de înrolări, dintr-un oraș din regiunea Irkuțk, împușcat
10:24Neliniște în Europa după victoria extremei drepte în Italia: Giorgia Meloni, viitor premier, își declara admirația pentru Mussolini în tinerețe
10:00Kazahstan, partener al Rusiei, nu recunoaște referendumurile organizate în teritoriile controlate de Moscova în Ucraina
22:39Pe canale diplomatice, SUA au explicat Rusiei „în mod clar în detaliu exact ce ar însemna consecinţele catastrofale” dacă Moscova „depășește limita” nucleară
20:31Adevărata mobilizare din Rusia: nu 300.000, ci circa un milion de ruși vor fi aduși sub arme. Din 21 septembrie, s-au recrutat deja 121.000 de soldați, care vor ajunge urgent în Ucraina
19:26VIDEO Zelenski, șocat că Tel Avivul nu a ajutat Ucraina: „Nu ştiu ce s-a întâmplat cu Israelul, nu înţeleg de ce nu ne-a putut oferi apărare antiaeriană”
17:40Pelerinajul de Sfânta Parascheva de la Iași revine în forma de dinaintea pandemiei de COVID
17:12Anual, 80 de copii din județele Moldovei sunt depistați cu cancer