/

EXCLUSIV Buhnici se laudă că una dintre firmele la care este asociat are contract „inteligent” cu spitalul din Mioveni. Instituția medicală neagă

Buhnici se laudă, Spitalul Mioveni neagă
Buhnici se laudă, Spitalul Mioveni neagă (sursa: Facebook/George Buhnici)

Buhnici se laudă, Spitalul Mioveni neagă. Green Electric City, o firmă la care este asociat George Buhnici, se laudă că a montat 250 de senzori inteligenți pentru a controla corpurile de iluminat de la Spitalul Mioveni. Oficial, reprezentanții spitalului susțin că nu au avut nici un contract direct cu această firmă.

Buhnici se laudă, Spitalul Mioveni neagă

George Buhnici deține 20% din firma Green Electric City. Restul părților sociale sunt pe numele lui Ionel Laurențiu Cojocaru. De pe site-ul firmei aflăm că firma are ca obiect de activitate proiectarea și implementarea soluțiilor de eficientizare energetică, soluțiilor de clădiri inteligente precum și soluțiilor personale de producție energie electrică.

„Cu peste 11 ani de experiență in domeniul automatizărilor pentru clădiri si având în echipă personal instruit și certificat la nivel național și international am reușit sa adunăm în palmares peste 180 de proiecte implementate de diverse amplitudini”, se laudă firma Green Electric City.

„250 senzori inteligenți KNX”

Printre multele proiecte de mare anvergură cu care se promovează societatea, și Spitalul Orășenesc Mioveni.

„Cel mai nou spital din România este dotat bineînțeles cu cea mai nouă tehnologie disponibilă. Acesta echipare realizată de societatea noastră are ca scop controlul sistemului de iluminat spații comune prin amplasarea a unui număr de 250 senzori inteligenți KNX ce controlează circa 2400 de corpuri de iluminat utilizând protocolul DALI.

O altă echipare prezenta în clădire este aceea de monitorizare a stării întrerupătoarelor de protecție și distribuție”, se menționează pe site-ul companiei Green Electric City.

Spitalul nu are contract cu firma lui Buhnici

Am încercat să aflăm mai multe detalii despre acest proiect, dar și valoarea contractului public cu Spitalul Mioveni de la George Buhnici. Acesta a spus că nu știe prea multe detalii despre acest proiect, așa că ne-a cerut să trimitem toate întrebările pe adresa de e-mail a companiei.

După ce am trimis întrebările, am sunat la un număr de pe site-ul companiei pentru a confrma primirea solicitării. Primirea mail-ului a fost confirmată. Apoi, reprezentanții companiei Green Electric City au refuzat să mai răspundă. La fel și George Buhnici.

Medicul Mircea Stoian, managerul Spitalului Orășenesc Mioveni (cel mai nou din țară) a transmis la solicitarea Defapt.ro că „Spitalul Orășenesc Mioveni nu a derulat contracte cu firma Green Electric City”.

Și antreprenorul lucrării e în ceață

Pe site-ul firmei Green Electric City se mai menționează că antreprenorul lucrărilor de la Mioveni a fost firma Eden Design, din Pitești. Ceea ce ar putea însemna că firma lui Cojocaru și Buhnici a fost subcontractată pentru lucrarea de „implementare sistem KNX”.

Citește și: VIDEO Buhnici lovește din nou. Lorena Buhnici: „Bame… praz… de astea… nu le înțeleg… cre’ că asta e mâncare de săraci…”

Patronul firmei Eden Design, Răzvan Florin Predescu, a spus că nu știe despre ce contract vorbim. „Nu cunosc nici o firmă (Green Electric City – n.r)”, a menționat Răzvan Florin Predescu.  În urma acestui răspuns, am încercat să obținem un nou punct de vedere de la George Buhnici. Dar influencerul nu a mai răspuns la telefon.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

22:39Pe canale diplomatice, SUA au explicat Rusiei „în mod clar în detaliu exact ce ar însemna consecinţele catastrofale” dacă Moscova „depășește limita” nucleară
20:31Adevărata mobilizare din Rusia: nu 300.000, ci circa un milion de ruși vor fi aduși sub arme. Din 21 septembrie, s-au recrutat deja 121.000 de soldați, care vor ajunge urgent în Ucraina
19:26VIDEO Zelenski, șocat că Tel Avivul nu a ajutat Ucraina: „Nu ştiu ce s-a întâmplat cu Israelul, nu înţeleg de ce nu ne-a putut oferi apărare antiaeriană”
17:40Pelerinajul de Sfânta Parascheva de la Iași revine în forma de dinaintea pandemiei de COVID
17:12Anual, 80 de copii din județele Moldovei sunt depistați cu cancer
16:56Mobilizarea heirupistă din Rusia i-a făcut până și pe șefii parlamentului rus, apropiați de Putin, să critice procesul: „Astfel de excese sunt total inacceptabile”
16:45Acuzat de nazism de către Putin, Zelenski a ajuns pe coperta Jerusalem Post: președintele Ucrainei este „cel mai influent evreu al anului 2022”
14:25VIDEO Protest uriaș al femeilor din Iakuțk: sute de mame s-au prins în horă pentru a protesta față de mobilizarea fiilor lor
13:55SOLIDARITATE În 24 de ore, donații de 135.000 de dolari pentru un apărător Azovstal, recent eliberat din captivitatea rusă cu un braț deformat
11:17Ceea ce nimeni nu voia să audă de la Rusia: teritoriile ucrainene anexate vor fi sub protecția „protecția deplină”, inclusiv nucleară, a Moscovei
11:00Un Mussolini feminin este așteptat să fie premierul Italiei după alegerile de duminică. Giorgia Meloni conduce detașat în sondaje
22:51„Măcelarul de la Mariupol”, desemnat de Putin să se ocupe de logistica dezastruoasă a armatei ruse
21:42Mobilizare pentru frontul din Ucraina sau 15 ani de închisoare. Putin a promulgat modificările penale care înăspresc pedepsele pentru sustragerea de la mobilizare și dezertare
18:44Poliția germană l-a căutat pe oligarhul lui Putin la ouăle Faberge. Și i-a găsit patru
13:42VIDEO Cel puțin 35 de morți din rândurile protestatarilor iranieni după moartea în arestul poliției moravurilor a tinerei Mahsa Amini