/

Birocrația Camerei Deputaților crește cu un post de secretar general adjunct (surse)

Birocrația Camerei Deputaților crește Foto: Inquam/ Octav ganea

Birocrația Camerei Deputaților crește cu un post de secretar general adjunct, arată surse din această instituție. În acest moment, aparatul Camerei este condus de un secretar general și de trei secretari adjuncți. Conducerea instituției urmează să înființeze al patrulea post. Funcționarii parlamentari fac parte din categoria celor care primesc pensii speciale.

Birocrația Camerei Deputaților crește

Secretar general al Camerei Deputaților este, din decembrie 2021, Silvia Mihalcea, iubita penalului PSD care conduce secretariatul general al Guvernului, Marian Neacșu.

Mihalcea a absolvit dreptul la facultatea privată Universitatea Titulescu și are un master la Universitatea Ecologică. A trecut pe la Colegiul Național de Apărare și pe la Institutul Național de Administrație. Este specialistă în securitate, după ce a urmat cursuri la „Academia Națională de Informații Mihai Viteazul“.

Aproape toată viața a fost plătită de la buget și a lucrat, în majoritatea timpului, la Camera Deputaților. A fost colaborator, referent, expert, consilier parlamentar. În 2016, devine Secretar General Adjunct la Parlamentul României.

Încă un viitor pensionar special

Toți cei patru secretari generali adjuncți vor fi asumați politic, de PSD, PNL, UDMR și USR, arată surse parlamentare. Potrivit acestor surse, și la Senat ar putea fi înființat al patrulea post de secretar general adjunct.

Citește și: Cinci ani de la „Noaptea, ca hoții”: cei care au emis OUG 13/2017 sunt la putere

Salariul brut al unui secretar general adjunct este puțin peste 19.000 de lei, dar ei primesc și spor de condiții vătămătoarere, de 2.800 de lei. Sporul de doctorat este de 950 de lei. În plus, funcționarii parlamentari au indemnizație de hrană.

Luni, deputatul USR Claudiu Năsui a arătat că pensiile funcționarilor parlamentari au consumat, în 2021, 23,8 milioane de lei, bani alocați de la buget. Față de 2016, cheltuielile cu pensiile angajaților Legislativului au crescut cu 206%.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

21:06Edward Snowden a primit cetățenia rusă după nou ani la Moscova. De ce nu va fi mobilizat să meargă în Ucraina
19:32VIDEO Haos și cozi uriașe la granița Rusiei cu Georgia, pe unde bărbații ruși fug de recrutare. Lukașenko îl consolează pe Putin: „Lasă-i să fugă!!”
18:57Putin va închide și oficial frontierele pentru bărbații care pot fi mobilizați. Blindate au fost deja desfășurate la granița cu Georgia, preventiv
18:38Primarul Chirica vrea să fie judecat în alt oraș când e penal și la Iași, când are proces civil
18:20Fostul ministru Vlad Alexandrescu va primi despăgubiri de la stat pe 15 hectare expropriate pentru autostrada A7
15:52Șeful armatei ucrainene, generalul Zalujnîi, pe coperta revistei Time: „Generalul. Valeri Zalujnîi și modul ucrainean de a duce un război”
14:11Maia Sandu vrea să-i lase fără cetățenie pe moldovenii care luptă pentru Putin
13:21Avertisment dur al Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România: Alimentarea cu energie ar putea fi blocată în plină iarnă. Consumul trebuie raționalizat
13:15Recruții fug mâncând pământul: peste 260.000 de bărbați au părăsit Rusia după decretarea mobilizării, arată datele FSB citate de Novaya Gazeta. Granițile s-au închis, de facto
12:13Patriarhul Kirill, despre soldații ruși care mor în Ucraina: „Îşi spală toate păcatele”, moartea este „un sacrificiu pentru ceilalţi”
11:57Șoc la Kremlin: „bucătarul lui Putin”, Evgheni Prigojin, admite că a fondat grupul Wagner pentru a lupta în Ucraina începând cu 2014
11:01Ministrul Cîmpeanu a plagiat, totuși. Nu în lucrarea de doctorat, ci în cursuri universitare furate de la colegi (Pressone)
10:49VIDEO Isteria recrutărilor forțate din Rusia are efecte: șeful comisariatului militar, responsabil de înrolări, dintr-un oraș din regiunea Irkuțk, împușcat
10:24Neliniște în Europa după victoria extremei drepte în Italia: Giorgia Meloni, viitor premier, își declara admirația pentru Mussolini în tinerețe
10:00Kazahstan, partener al Rusiei, nu recunoaște referendumurile organizate în teritoriile controlate de Moscova în Ucraina