/

EXCLUSIV Asistente medicale infectate cu SARS-CoV-2 au recoltat probe de la pacienți la Ambulanța Lugoj

Asistente cu COVID, probe de la pacienți
Asistente cu COVID, probe de la pacienți (sursa: lugojinfo.ro)

Asistente cu COVID, probe de la pacienți. S-a întâmplat la la Ambulanța Lugoj, unde trei asistente au continuat să intre în contact cu pacienții după ce s-a constatat că sunt infectate cu noul coronavirus în urma testării PCR. Ildiko Vasiescu, șefa Serviciului de Ambulanță Lugoj, susține că asistentele erau în misiune atunci când au venit rezultatele pozitive și nu avea cum să le trimită acasă.

Șeful Direcției de Sănătate Timiș, Flavius Cioca, pare depășit de situația de la Lugoj. El susține că nu a fost informat despre cazul celor trei asistente. Dar, când a fost întrebat care e pocedura în cazul în care asistentele aflate în misiune află că sunt „pozitive”, a invocat că se află într-o videoconferință.  

Asistente cu COVID, probe de la pacienți

În cursul zilei de duminică, 30 ianuarie a.c., trei asistente de la Ambulanța Lugoj au făcut teste antigen. Rezultatul a fost negativ. Șefa Serviciului de Ambulanță Lugoj, Ildiko Vasiescu, susține pentru defapt.ro că ea a insistat ca subalternele ei să facă și testul PCR. După ce le-au fost recoltate probele, cele trei asistente au început munca pe ambulanță.

Rezultatul la teste PCR, zice Ildiko Vasiescu, au venit în jurul orei 16.30. Atunci, cele trei asistente erau în misiune. Asistenta M.L. plecase de la Lugoj spre Timișoara cu un pacient.

Citește și: EXCLUSIV Terenurile lui Dăianu de la Mogoșoaia, unde se coace „Sectorul 0”, cumpărate de la Ninel Peia, aliatul AUR

În momentul în care i-a venit rezultatul pozitiv, M.L. se afla la jumătatea drumului dintre Lugoj și Timișoara. Ildiko Vasiescu spune că timpul pe care urma să îl petreacă asistenta alături de pacient era același chiar dacă se întorcea la Lugoj. Așa că a decis ca pacientul să fie dus la Timișoara.

Contactată de către defapt.ro, asistenta M.L. a confirmat că a fost declarată pozitiv cu noul coronavirus în urma testării PCR. Întrebată dacă a fost obligată să lucreze în continuare, asistenta M.L. a spus să discutăm cu șefii ei.

„Eu nu pot să dau astfel de detalii. Vorbiți doar cu șefii, eu nu pot să dau detalii. Nu pot să discut așa ceva. Acum am intrat în carantină”, a spus asistenta.

O altă asistentă de pe ambulanță mai avea de făcut trei recoltări de la pacienți. Iar cea de-a treia se afla în misiune lângă Lugoj, când au aflat de testul pozitiv.

„Aveau două măști, aveau viziere, aveau halate”

Ildiko Vasiescu, șefa Serviciului de Ambulanță Lugoj, susține că cele trei asistente au continuat să lucreze pentru că rezultatele la teste au venit foarte târziu. 

„Una dintre asistente era plecată la Timișoara cu un pacient. Au fost la recoltări, erau pe traseu. Ce mai era să fac? Rezultatele au venit la 16.30-17.00. Atunci le-am dat telefon. Una era la Timișoara, una era la recoltări. Puteam să le rechem din circuit? Aveau trei recoltări, iar celaltă era în drum spre Timișoara. Acum am zis că dacă tot a făcut jumătate din drum până la Timișoara, tot aia era că venea jumătate de drum înapoi”, a declarat Ildiko Vasiescu pentru defapt.ro.

Cum s-a ajuns în situația aceasta? Șefa Serviciului de Ambulanță Lugoj a explicat că în urma testării antigen a celor trei asistente rezultatele au fost negative. Ea ar fi insistat ca subalternele ei să își facă și testul PCR. „Testul rapid a fost negativ și rezultatul PCR a venit foarte târziu. Ce puteam să fac? Să le trimit pe testul rapid negativ acasă? Și așa suntem în criză de personal”, a spus Ildiko Vasiescu.

Întrebată dacă cele trei asistente i-a pus în pericol pe pacienții cu care au intrat în contact, Ildiko Vasilescu consideră că nu a fost nimeni pus în pericol: „Aveau două măști, aveau viziere, aveau halate. Nu suntem chiar așa de inconștienți să mergem la pacienți acasă. Așa cum ne protejăm pe noi trebuie să protejăm și pacienții.”

„Îmi pare foarte rău. Sunt o victimă a PCR”

Șefa Serviciului de Ambulanță Lugoj, Ildiko Vasiescu, se consideră o victimă a testelor PCR. Ea a spus că duminică dimineața cele trei asistente i-au spus că nu au nici un simptom Covid.

„Asistentele spuneau că nu au nimic, că nu se simt rău. Una spunea că nu se simte rău, că nu are nimic. Alta spunea că întotdeauna îi curge nasul. Erau total asimptomatici. Chiar am rămas foarte surprinși că au ieșit pozitiv. Nu aveau simptome, nu erau febrile. E foarte înșelător Omicronul”, a spus Ildiko Vasiescu.

Tot ea susține că cele trei asistente și-au făcut teste PCR la insistențele ei: „Eu am insistat dimineața când am intrat pe tură să facă PCR ca să nu îmbolnăvim colegii și populația. Nu aveau simptome. Eu am insistat să facă PCR. Pur și simplu eu am insistat să facem PCR la cele mai mici dubii.

Îmi pare foarte rău. Vă rog să mă credeți. Sunt o victimă a PCR (testul – n.r.). Eu nu vreau să risc și le-am spus să își facă testele PCR. Considerați că faptul că rezultatul a venit la ora patru (16.00 – n.r.) este chiar așa o mare crimă?”

Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Timiș, Leonida Iancu, nu a putut fi contactat.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

19:32Guvernul nu știe cu cât a crescut salariul minim: Boloș – 83 de lei, purtătorul de cuvânt al Executivului – 181 de lei. Tot azi, Executivul era să scadă, din greșeală, salariul minim din construcții
18:34EXCLUSIV Pescobar, „liniuță” cu Ferrari pe Aviatorilor, luat de radar cu 145 km/h. Amendat cu 1.305 lei și lăsat fără permis 120 de zile. Prins și în localitate pe E85, „drumul morții”, cu 117 km/h
16:24Vești bune pentru plătitorii de taxe și impozite: Guvernul vrea să crească salariile polițiștilor
16:05Fabulosul caz al șefului Poliției Române pensionat la 44 de ani care are un bloc cu șapte etaje în București și va fi cercetat pentru avere nejustificată de doar 1,15 milioane de lei
15:01GALERIE FOTO Cine este deputatul Popica, care a plâns după Buzatu: beizadea celebră pentru viața de lux, condamnat penal. Lovitura vieții: căsătoria cu fata „regelui asfaltului”
11:58O judecătoare care a amânat sute de dosare, uneori aproape un an, pedepsită dur de CSM: i-au dat un avertisment
10:57Fostul comisar european Corina Crețu îi face mincinoși pe Ciolacu și Boloș: „Nu există pericolul suspendării fondurilor europene, aşa cum se vehiculează”
10:38EXCLUSIV Pescobar nu vrea să plătească nici măcar 500 de lei lunar dintr-o datorie bancară de 102.000 de lei, a fost dat în judecată de un executor judecătoresc
10:30Medicii de la Urgențe din Alba Iulia nu și-au dat seama că o fetiță de cinci ani are mâna ruptă și i-au recomandat un unguent. Familia a ajuns la Sibiu, ca să pună mâna în ghips
21:15EXCLUSIV Pescobar, bogat pe credit: Ferrari Roma, Lamborghini Urus și BMW X6, în leasing pe firma la care e angajat pe salariul minim pe economie și care administrează „Taverna Racilor”
19:10EXCLUSIV În timp ce Guvernul crește taxele și taie cheltuieli, judecătorii își măresc salariile, retroactiv. Statul va fi pus să plătească și dobânzi penalizatoare
16:12EXCLUSIV Pescobar, dator vândut la o bancă, este executat silit: i se rețin lunar 500 de lei din salariu pentru a acoperi suma de peste 100.000 de lei. Va acoperi creditul în 17 ani, dar se pozează în Ferrari
15:36Robert Negoiță, erou la Antena 3, după ce primăria Sector 3 a pompat milioane de lei în postul controlat de Dan Voiculescu. Plus: toate atacurile la adresa lui Nicușor Dan, mediatizate
13:22EXCLUSIV Contract STS cu dedicație pentru viitorul cloud guvernamental: 21 de milioane de euro pentru primul pas se duc la un afacerist care în 2022 a avut cifră de afaceri de nouă milioane
12:51Contabila de la revista „Femeia” conduce cea mai mare companie de construcții a statului. Descoperită de Dragnea, i-a înălțat inutilele stadioane din Teleorman