/

Cel mai important eveniment de mediu din România, Climate Change Summit, deschis de președintele Klaus Iohannis

Climate Change Summit, deschis de Iohannis
Climate Change Summit, deschis de Iohannis (sursa: Climate Change Summit)

Bucureștiul intră pe harta mondială a evenimentelor dedicate schimbărilor climatice cu Climate Change Summit, organizat în format fizic pe 4 și 5 octombrie, la Teatrul Odeon, dar care poate fi accesat și online. Peste 50 de lideri globali în inovație climatică și politici de mediu, experți, cercetători, antreprenori și factori de decizie la nivel global vor vorbi la Climate Change Summit despre ultimele soluții identificate la provocările climatice și cum pot fi acestea aplicate la realitatea din România.

Climate Change Summit nu are doar rolul de a prezenta idei, ci și de a identifica scenarii pe baza cărora să fie luate decizii guvernamentale și de business până în 2030. Astfel, cu două săptămâni înainte de Summit, pe 21 și 22 septembrie, vor avea loc la Palatul Victoria opt sesiuni de lucru la care vor participa zeci de actori publici relevanți pentru politicile de climă (membri ai Guvernului, autorități locale, oameni de afaceri, membri ai societății civile și ai mediului academic, tineri).

Sesiunile de foresight vor fi dezvoltate de echipa Social Innovation Solutions pentru opt domenii-cheie: energie, agricultură, biodiversitate, urbanism, finanțări, economie circulară, tehnologie, legi climatice și fonduri PNRR și de tranziție. În decembrie, va fi lansat un raport care va cuprinde peste 30 de scenarii de lucru plauzibile pentru orizontul anului 2030.

Climate Change Summit, un eveniment în premieră pentru România

Ce este, de fapt, Climate Change Summit? Este un forum de întâlnire pentru lideri naționali și europeni din domeniul politicilor climatice, sustenabilității și de business care se va desfășura cu public atât în format fizic, cât și online.

Listele de participanți din partea publicului au fost deja deschise iar înscrierile se fac pe baza unui formular și mesaj de motivație. Cei interesați pot participa la eveniment, fizic, la Teatrul Odeon pe 4-5 octombrie 2022, în baza unui proces de selecție.

Printre cele mai importante teme de pe agenda primei ediții ale Climate Change Summit se vor număra: tranziția către economie verde, energie regenerabilă și politici energetice, agricultură sustenabilă, protecția biodiversității, finanțare verde, producție sustenabilă, politici de mediu, economie circulară, reziliența climatică a orașelor, start-up-uri inovatoare sau tehnologii noi.

Președintele Iohannis, mesaj de deschidere

Din lista celor peste 50 de speakers Climate Change Summit, cele mai recente nume confirmate sunt: Klaus Iohannis, Președintele României (mesaj de deschidere eveniment), Alastair Marke, Director – General, Blockchain & Climate Institute; Chris Hines, Fondator, A Grain of Sand; Miriam Privarova, Climate Ambassador, Global Youth Climate Network; Audun Abelsnes, Managing Director, Techstars Energy; Andrii Zhupanyn, Deputat în Parlamentul Ucrainei & Președinte al Comitetului pentru Gaz; Sacha Ghiglione, CEO, Prime Computer, Daniel Huertas – Producător, ”David Attenborough: A Life on Our Planet”; Anna Akhalkatsi, Country Manager pentru România și Ungaria, Banca Mondială sau Emmanuel Martinez, Chief Environment Economist, Société Générale.

Fondatori: SIS și BRD

Climate Change Summit este organizat de Social Innovation Solutions, organizație activă în sustenabilitate, impact social și inovație, la inițiativa și cu susținerea BRD Groupe Société Générale, în calitate de partener fondator.

Printre partenerii primei ediții a Climate Change Summit se numără Mastercard, în calitate de Partener de Sustenabilitate; Secretariatul General al Guvernului ca partener strategic; partenerii organizaționali Confederația Patronală Concordia, WWF România, Ashoka România, EPG, GEYC, EfdeN, Asociația Parcul Natural Văcărești, CONAF, Coaliția pentru Economie Circulară, Camera de Comerț Bilaterală Eleno-Română, Consiliul Tineretului din România, Institutul European din România, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Ecologie Industriala (ECOIND), precum și partenerii de conținut InfoClima.ro și Solutions.

“Climate Change Summit face parte din filosofia BRD Lumea9, o platformă care pune în centrul ei grija pentru oameni și pentru planetă, o platformă care aduce împreună, așadar, oameni, idei și resurse cu scopul de a promova cât mai mult din ce e nou și cu impact în cultură, societate, educație, știință și tehnologie, sport și mediu. Am pus bazele Climate Change Summit pentru că ne dorim să deschidem o amplă conversație recurentă și cu impact, prin care să identificăm împreună soluții aplicabile la nivel național în materie de subiecte precum tranziția către o economie verde, energie sustenabilă, agricultură sau finanțări și investiții sustenabile”, a spus Flavia Popa, Secretar General BRD Groupe Société Générale.

Care este misiunea Social Innovations Solutions (SIS)

„Crizele de mediu profunde în care trăim deja și pe care le resimțim și mai puternic în această vară vor continua și se vor accelera în anii următori. Căutăm atât în sesiunile publice din 4-5 octombrie, cât și în cele informale din 21-22 septembrie, de la Palatul Victoria, soluții pentru anul 2030 în baza unor metodologii SIS de foresight menite să ajute participanții să gândească sistemic despre oportunitățile viitorului. Printre temele principale ale acestor sesiuni informale menționăm: energie și agricultură sustenabile, economie circulară, legislație de climă, PNRR & fonduri de tranziție, protejarea biodiversității, reziliența climatică a orașelor și tehnologii pentru climă”, a adăugat Ciprian Stănescu, Președinte și CEO al Social Innovations Solutions (SIS).

Misiunea Social Innovation Solutions (SIS) este de a susține indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale. SIS organizează mai multe incubatoare și acceleratoare în România și Europa Centrală și de Est, lucrând cu peste 100 de start-ups în fiecare an. De asemenea, SIS dezvoltă mai multe plajorme de conversații despre sustenabilite, trenduri de viitor și economie circulară ca Future Summit, Sustainable Futures sau Climate Change Summit și oferă consultanță și programe de executive education în foresight, inovație și sustenabilitate.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

15:48PolyMarket, una din cele mai mari piețe de predicții de pe blockchain, unde poți paria, anticipează un câștigător clar al prezidențialelor din România
14:48AUR acuză PSD și PNL vă vor frauda alegerile și că pe un vot se va plăti până la 1.000 de lei
14:42Doar pandemia de COVID a egalizat salariile bărbaților și ale femeilor. Acum, femeile câștigă mai puțin, în medie, cu 5,5%
14:37Cum funcționează sistemul brățărilor electronice care protejează victimele violenței de agresori
14:29Rutte (NATO) s-a întâlnit cu Trump. Fostul premier olandez, liderul european care s-a înțeles cel mai bine cu noul președinte american în primul mandat al acestuia
14:18Conor McGregor trebuie să plătească 250.000 de euro unei femei care-l acuză de viol. Vedeta MMA spune că actul a fost consensual
14:13Cine i-a luat ultimul interviu de campanie lui Ciolacu: soția unui viitor deputat PSD, care deja a beneficiat de o sinecură de peste 11.000 lei/lună din partea PSD
14:09Peste 66.000 de alegători au votat pentru prezidențiale în străinătate până sâmbătă la 12.00
13:54A murit Gabriel Cotabiță. Artistul avea 69 de ani
12:54Întârzieri uriașe ale trenurilor, la prima ninsoare banală. Grindeanu, nici o reacție, majoritatea presei – tăcere
09:45Germania trebuie să trimită în Ucraina rachete Taurus care pot lovi teritoriul rusesc, spune președinta Parlamentului European
09:36De ce a trimis Putin spre Ucraina racheta Oreșnik, monstruoasa armă de 11 ori mai rapidă decât sunetul, care are 36 de încărcături și nu poate fi doborâtă
09:27Inițiatorul constituirii Bisericii Române Ortodoxe din Ucraina a primit interdicție să mai intre pe teritoriul ucrainean. Nu există nici un temei legal, spune Eugen Pătraș
09:17Peste 41.000 de români au votat deja la prezidențiale în străinătate, unde urnele sunt deschise trei zile (vineri – duminică)
09:08Soldații nord-coreeni ajunși în Rusia vor lupta în curând cu forțele ucrainene, spune Pentagonul